КТС поради: Зламався шлейф екрана ноутбука? Без паніки!

29/10/2015

Як у кожного пристрою, в ноутбука є своє слабке місце. Це багатожильний кабель, що з’єднує між собою екран та материнську плату. Він має назву шлейф матриці або матричний шлейф.

Заміна пошкодженого кабелю – поширена справа, яка у сервісному центрі коштує відносно небагато. Ускладнює проблему лише те, що, на жаль, власник ноутбука у багатьох випадках ігнорує явні симптоми нестабільної роботи шлейфу. Ними є спотворення, часткова або повна втрата зображення на екрані, при певному положенні пристрою. Це дуже погана практика, адже експлуатація ноутбука із пошкодженим кабелем може призвести до втрати екрану й материнської плати, до яких цей кабель підключений.

Як же зберегти свого улюбленця від фатального зламу? Насправді, доволі просто.

Порада 1: Дбайливо ставтесь до свого ноутбука.

Завдяки своїм конструкторським особливостям, шлейф екрану має досить великий ресурс використання. Але вплив зовнішніх факторів, таких як деформація корпусу, петлі екрану або зміщення кришки пристрою , можуть вплинути на стан кабелю. Крім того, слід уникати дії різких перепадів температур на ноутбук. Матричний шлейф чуттєвий і до цього.

Порада 2: Вирішувати усі проблеми зв’язані з кабелем дисплею слід виключно у сервісному центрі, за допомогою спеціаліста.

Поширеною помилкою користувачів ноутбуків є намагання власноруч замінити екранний шлейф. Робити цього не можна ні у якому разі, адже матричний шлейф – індивідуальна річ для кожного ноутбука. Однакові зовні, вони мають різну конструкцію всередині.

Саме тому, заміну шлейфу екрану вашого улюбленця, слід доручити виключно кваліфікованому спеціалісту сервісного центру. Він зможе вірно ідентифікувати необхідний, саме для вашого пристрою кабель та грамотно вкласти його в місцях згинання ноутбука. Таким чином, ви зможете уникнути ще й проблеми невірного вкладання шлейфу, що теж є дуже важливим фактором.

 

Отже, професійні інженери КТС рекомендують: при перших ознаках пошкодження матричного кабелю вашого пристрою, слід терміново звернутися до сервісного центру. Адже, вчасно виявлена проблема може бути вирішена набагато простіше, ніж її запущені фатальні наслідки. 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?