КТС поради: підключаємо зовнішній жорсткий диск до телевізора

14/12/2015

Часто виникають ситуації коли хочеться пізнім вечором попрацювати чи посидіти в соціальних мережах на ноутбуці і при цьому одним оком дивитись телевізор. І якщо телевізор не може запропонувати вам якісний контент, то на допомогу приходять жорсткі диски з попередньо завантаженими на них фільмами та серіалами.

Перш за все, коротко розглянемо як правильно вибрати зовнішній накопичувач що сподобається вашому телевізору. Зовнішній жорсткий диск – вінчестер, встановлений в захисний корпус та підключається до пристроїв за допомогою USB. При виборі такого аксесуару необхідно звернути увагу на його «прожерливість». Якщо він має свій блок живлення, то жодних проблем немає, але якщо живлення відбувається через порт USB, то необхідно дізнатись скільки струму зможе йому надати телевізор. І, мабуть, найголовніше: беріть зовнішній накопичувач з інтерфейсом USB 3.0, адже лише він безперечно забезпечить безпроблемний перегляд улюбленого фільму в максимальній якості.

Для підключення необхідний на телевізорі USB інтерфейс, а якщо його немає, то необхідно придбати медіаплеєр, який здатний читати файли з зовнішніх USB пристроїв. Це додаткові витрати, зате 100% телевізор побачить ваш накопичувач.

Якщо ж з інтерфейсами у вашому телевізорі все в порядку, але зовнішній диск не підключається, то потрібно перевірити чи це програмна чи апаратна проблема. Спочатку розберемось з першою.

При підключенні зовнішнього накопичувача до телевізора, на першому має загорітись лампочка, яка сигналізуватиме про готовність до роботи. Якщо така відсутня, то необхідно взяти його на долоню і прислухатись: під час роботи жорсткий диск утворює невеличкий шум, який важко почути, але при цьому точно легенько вібрує. Якщо ви почули або відчули ознаки життя зовнішнього накопичувача, але телевізор все одно не бачить його, то проблема програмна. Але, про всяк випадок, спробуйте збільшити йому живлення додатковим блоком, адже наявного йому може вистачити щоб запуститись, але буде замало щоб повноцінно працювати.

Із програмною частиною все набагато простіше ніж можна було подумати, адже проблема ховається в форматуванні. Телевізори сприймають жорсткі диски з файловою системою Fat32 та NTFS. Перша підтримує файли розміром до 4ГБ, а нас це не завжди задовільняє, зате повинно точно працювати. Друга більш прогресивна і не має обмежень за об’ємом контенту, проте не всі телевізори навчились працювати з нею. Тому просто спробуйте відформатувати зовніщній диск в різних файлових системах, якась з них точно має підтримуватись вашим телевізором.

Проте, буває таке, що телевізор оснащений портом, нормально зчитує інформацію з вінчестера, але не відтворює фільми, або лише деякі. У цьому випадку потрібно міняти формат файлів, або встановлювати спеціальні кодеки і перепрошувати пам'ять телевізора.

Якщо Ви використовуєте USB провід більше 2м довжиною, то замініть його на коротший або «активний» кабель, який посилить сигнал і забезпечить нормальну передачу контенту.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?