КТС: Коротко про розумні годинники

28/10/2015

Ідея розумного годинника з’явилася надзвичайно давно, а достойно реалізувати її вдалося лише декілька років тому. Як в більшості випадків, сучасні технології є наслідком реалізації голлівудських ідей, і об’єкт нашої статті не виняток. 

Мабуть, кожен з нас переглядав фільми про Бонда та «Діти шпигунів», в яких яскраво показані спеціальні годинники, які наділені інтелектом. Якщо шпигун всіх часів і народів використовував доволі реалістичні, а інколи й справжні, годинники; то діти секретної організації мали надзвичайно футуристичні голографічні пристрої, які відтворити поки що нема можливості. 

Перший цифровий годинник був створений 1972 року компанією Hamilton Watch, але насправді розумним він став 1982 року, адже після викупу компанією Seiko навчився запам’ятовувати 24 цифри. А вже модель RC-20 можна назвати істинно першим розумним годинником, адже працював на 8-бітному мікропроцесорі, був оснащений 8КБ внутрішньої пам’яті та 2КБ оперативної пам’яті. Крім цього, пристрій був оснащений дисплеєм роздільною здатністю 42х32 пікселя та мав застосунки для планування справ, створення заміток та калькулятор. В 2000 році IBM створила розумний годинник в такому розумінні, яким ми його бачимо зараз, адже він працював на системі Linux, мав акселерометр, вібромоторчик, датчик відбитків пальців та підтримував роботу по BlueTooth. 

І лише 2013 року розумні годинники відродились і відразу стали необхідним аксесуаром для кожного. Ряд гігантів індустрії представили свої версії пристрою, тому вибирати є з чого. Наразі, розумні годинники є додатком до смартфону (адже працюють в парі з ним через BlueTooth) , але вже є моделі які мають на меті повністю замінити телефон. 

Всі перші розумні годинники мали квадратний дисплей, тому й «кидались в очі» та були не надто зручними. З часом з’явились пристрої з зігнутим екраном, що зробив їх комфортнішими. Але справжніми годинниками вони стали коли Motorolla представила свій девайс: Moto 360, з круглим екраном. Багато компаній підхопили цю ідею, включаючи одного з піонерів відродження розумних наручних пристроїв – Pebble. Хоча є сумніви щодо «круглості» дисплею, адже занадто великі борти дають наміри запідозрити приховування квадратного екрану в круглому корпусі. 

Причин придбати розумний годинник дуже багато, і важно не ототожнювати їх з функціональними можливостями. Перш за все, вони економлять ваш час. Такий пристрій позбавить від необхідності діставати смартфон щоб дізнатись котра година чи прочитати СМС. Менш того, Ви можете відповісти на СМС за допомогою свого наручного помічника, адже в нього є віртуальна клавіатура. Також Ви не пропустите повідомлення, адже годинник почне вібрувати при появі нової звісточки, і не відчути маленький землетрус на руці нереально. 

Придбання розумного годинника означає турботу про Ваше здоров’я. Так як пристрій перебуває в безпосередньому контакті з рукою, то доцільно було оснастити його пульсометром, лічильником калорій, крокоміром та багатьма іншими датчиками. Тому, маючи розумний годинник, Ви можете дізнатись скільки калорій спожили, яку відстань подолали дорогою на роботу та як це вплинуло на здоров’я організму. 

Основна проблема електроніки 21 століття – швидко розряджається батарея смартфона. Причина цьому – великий екран та ще більша кількість додатків, які працюють в режимі реального часу. А розумні годинники не мають цієї проблеми, адже навіть при батареї в 500мА*г вони можуть повноцінно працювати 10 днів без додаткового живлення. Правда круто? 

Нові моделі розумних годинників мають можливість вставити SIM-карту та взагалі обійтись без смартфона. Це доволі зручно, залишилось лише звикнути до поглядів людей, які «косо» дивляться на Вас, адже намагаєтесь розмовляти по годиннику, а не телефону. 

А також, розумні годинники є одними з найбільш непомітних пристроїв, адже смартфон або Google Glass можуть помітити всі, а наручний пристрій далеко не кожен. Тому Ви можете непомітно для інших записувати розмови або списувати на іспиті, але не робіть такого. 

Розробники розумних годинників піклуються і про міцність пристроїв, адже мають високі показники захисту. Багато моделей мають сапфірове скло для захисту дисплею, а інші навіть не бояться вологи. Крім того, в деяких моделях можна навіть плавати, а от дайвінгом займатись не рекомендується. 

Вибрати розумний годинник є з чого, адже їх виробництвом займаються Pebble, LG, Motorola, Omate, Qualcomm, Sony, Apple, Garmin та багато інших компаній.

Чи купувати маленького помічника в обличчі розумного годинника вирішувати Вам, але він точно полегшить життя і позбавить від певних незручностей використання смартфонів. 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?