КТС цікаве: Стандарти ударо-, пило- та вологозахищенності на прикладі зовнішнього вінчестера Silicon Power Armor A85

10/01/2016

Багато хто чув про сучасні стандарти захисту, що позначаються абревіатурами IP та MIL-STD-810. Виробники техніки, з гордістю вказують, на той чи інший пристрій, який відповідає цим стандартам, підкреслюючи, що це автоматично підвищує безпеку та строк його використання.

Одним з таких виробів є зовнішній накопичувач Silicon Power Armor A85. Але, перш ніж ми перейдемо до огляду його технічних характеристик, давайте все ж таки визначимо, що таке – сучасні захисні стандарти.

Від ударів не тріщить та в пилу не тоне

Стандарт IP (Ingress Protection Rating) створений для оцінки ступеня захищеності електричних пристроїв від проникнення пилу та води. Він має шість класів захисту від пилу та вісім – від води. При маркуванні, цифра, що відповідає за пилобезпеку йде першою, а за водобезпеку – другою. Наприклад, у стандарті IP 68, що має Silicon Power Armor A85, цифра 6 означає повний захист від пилу (коли пил не може потрапити всередину пристрою що тестується), а цифра 8 – повну водонепроникність (навіть при тривалому перебуванні під водою, пристрій що тестується продовжує працювати в нормальному режимі).         

У свою чергу, стандарт MIL-STD-810 (United States Military Standard) показує ступінь захищеності техніки від різноманітних стресових ситуацій, ударів та впливу агресивних чинників, таких скажімо, як тиск чи різкий перепад температур. Розглянутий нами зовнішній накопичувач має ступінь захисту MIL-STD-810G 516.6. Літера G тут означає, що тестування проводилося за останнім, найбільш вимогливим методом, затвердженим у 2008 році, а цифра 516.6 характеризує захист від падіння, вібрації та механічного удару (Shock and Drop Category 4 Vibration). Особливістю тестування в цьому випадку є те, що виріб знаходився у робочому стані весь час перевірки.

Звісно ж, Silicon Power не є єдиною фірмою, котра робить велику ставку на гарний захист своїх гаджетів. Ноутбуки Panasonic, планшети Getac, смартфони Sigma і Cat теж мають свій ступінь захисту. Наприклад, для своїх ноутбуків, корпорація Panasonic використовує стандарти IP 54 (незначна частина пилу може потрапляти в пристрій, але це не шкодить його роботі, плюс повний захист від водяних бризок) та IP 65 (пил не потрапляє всередину плюс пристрій має захист від водяних струменів), котрий також полюбляє й Getac у планшетах власної розробки. Що стосується смартфонів Sigma та Cat то, окрім вищого ступеню захисту IP 68, ці виробники також полюбляють стандарт IP 67, котрий повністю захищає від пилу і гарантує захист від води лише при короткочасному зануренні.

Але не тільки за повний захист цінується розглянутий в цьому огляді зовнішній вінчестер, а й за свої технічні якості.

По-перше, пристрій має алюмінієвий корпус що значно підвищує комфорт при його буденному використанні. По-друге, конструктори надали накопичувачу надсучасний порт USB 3.0. Цікаво, що індикатор пристрою по різному реагує на підключення вінчестера до порту USB 3.0 та USB 2.0: у першому випадку він горить синім кольором, а у другому – червоним.

По-третє, зовнішній накопичувач має зручне кріплення кабелю, працює доволі тихо та підтримує технології NCQ та S.M.A.R.T.  

Висновок

Резюме статті є очевидним: за свою гроші, зовнішній вінчестер із повним захистом Silicon Power Armor A85 є однією з кращих, наявних нині, пропозицій за співвідношенням ціна\якість. У мережі КТС присутні усі три варіанти накопичувача: ємністю 500 ГБ, 1 ТБ та 2 ТБ.  

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?