Аналоги бездротових навушників AirPods для Android

22/05/2024

Якщо мова йде про аксесуари, то перед власниками iPhone взагалі не постає жодних питань: береш Apple Airpods і насолоджуєшся перевагами екосистеми, а з виходом AirPods Pro, компанія Apple закрила потребу навіть тих, хто бажає користуватися внутрішньоканальними (в народі “вакуумними”) навушниками. Крім того, що оригінальні AirPods стали головним прикладом для наслідування, довгий час вони були єдиними бездротовими навушниками у формі “вкладиші”, себто навушники відкритого типу, без силіконових насадок, які багатьом підходять, проте певним людям не пасують абсолютно і викликають дискомфорт.

147_3.jpg

Користувачам Android-пристроїв пощастило менше: довгий час виробники просто ігнорували попит на TWS вкладиші, випускаючи різноманітні внутрішньоканальні моделі, адже така форма гарантувала хороший звук та зручну посадку. Зручну для тих, кому така форма пасувала, а іншим доводилось шукати та обирати серед небагатьох варіантів.

79_7.jpg

Ви спитаєте: “А чому просто не купити AirPods? Вони ж працюють не лише з iPhone?”. Питання доцільне, проте є кілька нюансів: оригінальні AirPods достатньо дорогі на фоні конкурентів, і, сплачуючи таку суму, не відчувати переваги екосистеми Apple достатньо прикро, також з Apple гаджетами навушники працюють з фірмовим кодеком AAC, а у випадку підключення до Android - лише з базовим SBC, себто з Android вони звучать гірше, аніж з iPhone.

З плином часу виробники відчули попит на навушники такого типу, тому сьогодні пропонуємо підбірку TWS навушників альтернатив AirPods, проте для пристроїв на базі Android: від бюджетних до флагманських.

Redmi Buds 4 Lite
Якщо ви шукаєте недорогі навушники для повсякденного використання, Xiaomi Redmi Buds 4 Lite - ідеальне рішення. За зовнішнім виглядом Redmi Buds 4 Lite схожі на AirPods. Самі навушники отримали захист від вологи та пилу за стандартом IP54, що достатньо непогано, як для бюджетного сегмента, адже забезпечує захист не лише від поту, але й від невеликого дощу, проте плавати в них та приймати душ не рекомендуємо.

NextPit_Redmi_Buds_4_Lite_Open_C.jpg

Redmi Buds 4 Lite підтримують лише базовий кодек SBC, що може призвести до невеликої затримки між зображенням і звуком під час перегляду фільмів або гри на мобільному телефоні чи комп'ютері, але це можна змінити, увімкнувши режим з низькою затримкою. Затиснувши обидва навушники на 1,5 секунди можна активувати режим низької затримки звуку. 

NextPit_Redmi_Buds_4_Lite-w782.jpg

Керування жестами просте у використанні та легке для вивчення: щоб поставити пісню на паузу або відновити її, потрібно двічі постукати по лівому або правому навушнику. Двічі постукавши під час виклику, Ви можете приймати дзвінки, а також покласти слухавку та перейти до наступного треку трьома дотиками. Регулювати рівень гучності можливості немає. Фірмового застосунку для налаштування керування або еквалайзера, на жаль, немає, що зумовлено ціновим сегментом.

NextPit_Redmi_Buds_4_Lite_Case_U.jpg

Виробник зазначає, що одного заряду акумулятора вистачає до п'яти годин музики, а разом із зарядним кейсом можна розраховувати до 20 годин відтворення. 

Завдяки підтримці ENC, себто ефективній електронній фільтрації вітру та навколишнього шуму, розбірливість мовлення під час телефонних розмов прийнятна для спілкування. Redmi Buds 4 Lite мають відмінне співвідношення ціни та якості, стійкі до погодних умов, зручні в носінні та мають пристойний рівень автономності. 

 

OPPO Enco Air3\Air 3i
OPPO Enco Air 3 та 3i — чудово збалансовані навушники-вкладиші у вищому бюджетному сегменті. Наразі вони коштують приблизно однаково, тому розглянемо обидві моделі разом, тим паче вони мають більше спільного, аніж відмінного. Безумовно, вони відрізняються за дизайном: Air3 отримали видовжену прозору кришку, через яку видніються навушники, натомість Air3i мають скоріше овальний кейс, також з прозорою кришкою, але крізь яку видно лише голівку навушників, адже вони традиційно вкладаються у глибокі пази всередині кейсу. Air3 захищено від вологи та пилу за стандартом IP54, себто вони витримають невеличкий дощ, а от Air3i лише IPX4, що забезпечує захист максимум від поту.

Знімок екрана 2024-05-22 161209.jpg

Навушники з’єднуються зі смартфоном через Bluetooth 5.3. Є підтримка базових кодеків AAC і SBC. На жаль, підтримки кодека aptX немає. Ви можете розширити можливості навушників, завантаживши застосунок Hey Melody, що доступний на Android та iOS. В застосунку ви побачите рівень заряду кейсу та навушників. Також в ньому є можливість налаштувати під себе еквалайзер та увімкнути режим підсилення басів (Bass Boost). Також в застосунку є можливість увімкнути фірмовий режим просторового звучання OPPO Alive Audio. Така можливість часто є прерогативою дорожчих навушників, але тут виробник вирішив додати цю фішку. Традиційно Hey Melody дає можливість налаштувати керування під себе, де ви можете вибирати дії для одинарних, подвійних, потрійних і тривалих тапів по кожному з навушників.

1_Знімок екрана 2024-05-22 161149.jpg

Серед переваг Enco Air3 - підтримка Google Fast Pair та підключення до двох девайсів одночасно. Обидві моделі мають режим низької затримки звуку - 47 мс. 
Від одного заряду Enco Air 3i можуть грати 5,5 годин, з кейсом навушники матимуть автономність до 35 годин. Тоді як в Enco Air 3 автономність без кейсу становить 6 годин, а кейс забезпечить загальний час роботи до 25 годин. Щодо заряджання, то навушники в кейсі на 100% заряджаються менш як за 1 годину, а кейс відновлює повний заряд за 2,5 години. Компанія Орро обіцяє нам аж 2 години музики за 10 хвилин підзарядки навушників у кейсі.

Знімок екрана 2024-05-22 161231.jpg

Якщо коротко підсумувати Enco Air3 мають певні функціональні переваги та трохи краще звучання, а Enco Air3i збільшену автономність, натомість обидві моделі можна налаштувати у застосунку HeyMelody та користуватися навушниками в режимі гарнітури (коли лише один навушник у вусі).

 

JBL Tune Flex
JBL Tune Flex - цікаві вкладиші, адже виробник додав можливість трансформуватися у внутрішньоканальні. Для чого? Наприклад, у повсякденному користуванні ви полюбляєте носити вкладиші, проте для заняття спортом зручніше вдягати силіконові насадки, аби навушники міцно сиділи у вухах. 

44_12.jpg

Внутрішні динамічні драйвери 12 мм забезпечують частотний діапазон від 20 Гц до 20 кГц з опором 32 Ом. Вони мають версію Bluetooth 5.2 і підтримують кодеки AAC та SBC. За замовчуванням сенсорне керування наступне: одинарний дотик до лівого навушника перемикає режими ANC On і Ambient Aware (прозорість), подвійний дотик - TalkThru (режим прозорості, орієнтований на розмову), а тривале натискання викликає голосового помічника вашого пристрою. Один дотик по правому навушнику запускає відтворення, два дотики - наступний трек, три дотики - попередній трек, а тривале натискання також викликає голосовий помічник. Подвійний дотик до будь-якого навушника керує дзвінками, а жест «утримання» відхиляє вхідні дзвінки. 

IMG_4766-500x375.jpg

За бажанням ви можете змінити ці налаштування на керування гучністю: один дотик збільшує гучність, два - зменшує, а довге натискання викликає голосовий помічник. Зважаючи на клас захисту IPX4: ані легкі бризки води, ані піт не повинні впливати на навушники, який є загальноприйнятим рівнем міцності, але не занурюйте їх під воду. 

jbl tubne flex APP.jpg

За оцінками компанії JBL, навушники можуть працювати від 6 до 8 годин на одному заряді, а кейс додає від 18 до 24 годин автономності, залежно від того, чи використовувати шумозаглушення. Від 0 до 100 відсотків навушники заряджаються приблизно за дві години, але 10 хвилин заряджання забезпечать вам приблизно 2 години відтворення музики. 

IMG_4765-500x375.jpg

В підсумку, JBL пропонує схожий дизайн і, в певних сценаріях, якість звучання кращу за AirPods 3. Якщо додати до цього зручну та універсальну посадку з можливістю вдягнути силіконові насадки, підтримку фірмового застосунку та досить пристойний ANC, і ви отримаєте якісні бездротові навушники.

 

Razer Hammerhead True Wireless X
Ігрові навушники Hammerhead True Wireless X пропонують вражаючий звук з наднизькою затримкою, 24 години роботи разом з кейсом, захист від бризок і поту за стандартом IPX4, а також логотип Razer у вигляді зміїної голови, що світиться. 

Razer-Hammerhead-TWS-X-008-1024x576.jpg

За допомогою додатку Razer Audio ви зможете змінювати параметри управління, настройки еквалайзера, контролювати рівень заряду і працювати з оновленнями. Для з'єднання бездротових навушників RAZER Hammerhead True Wireless X з Вашими пристроями використовується протокол Bluetooth версії 5.2, що забезпечує швидке встановлення зв'язку та стабільний обмін даними без спотворення сигналу. Крім того, його відзначає підвищена енергоефективність. Потрійне натискання на будь-який з навушників активує ігровий режим, що має наднизьку затримку, лише 60 мс. 

Razer-Hammerhead-TWS-X-009-1024x576.jpg

Динаміки мають діаметр 13 мм, завдяки чому передають ідеальний звук, направлений безпосередньо у слуховий канал. Вони забезпечують відтворення всього звукового спектра без втрати басів, з якісно збалансованими середніми частотами та деталізованим верхнім діапазоном. Прослуховування музики стане приємною несподіванкою, оскільки навушники Hammerheads відмінно відокремлюють вокал від середніх частот і глибокого басу. Звукова сцена достатньо широка, а відчуття простору перевищує очікування як від ігрових навушників. Що стосується мікрофона: навушники забезпечують чіткий і гучний голос, навіть при наявності значного фонового шуму. 

Кфяук.jpg

Одного заряду навушників вистачить до 7 годин музики, а кейс додасть до 24 годин автономності. Якщо ви шукаєте бездротові навушники вкладиші саме для ігор, важко знайти аналог для Razer Hammerhead True Wireless X.

 

Huawei FreeBuds 5
Натхненням для сміливого дизайну FreeBuds 5 стало виробництво скла, а точніше - краплі принца Руперта, відомі як голландські краплі. І це не єдина унікальна фішка, що робить цю модель дійсно флагманською, що може сміливо конкурувати з AirPods 3, безумовно, якщо вам підійде незвична форма самих навушників.

161_2.jpg

FreeBuds 5 оснащено 11-міліметровими динамічними випромінювачами з подвійними магнітами з заявленим діапазоном від 16 Гц до 40 кГц. Навушники підключаються по Bluetooth 5.2 і підтримують одночасне підключення до двох пристроїв, а також датчики, які автоматично ставлять на паузу і відновлюють відтворення медіафайлів, коли ви знімаєте та вдягаєте навушники назад. Що приємно, FreeBuds 5 підтримують високошвидкісний кодек LDAC, а також власний кодек Huawei L2HC 2.0, які забезпечують якісний звук з бездротовим підключенням, на відміну від простіших кодеків, навіть таких як aptX HD. Навушники оснащені адаптивним аудіоеквалайзером, який можна точно налаштувати у фірмовому застосунку Huawei AI Life. Також у застосунку можна змінити керування навушниками та режим шумозаглушення: адаптивний чи максимальний.

7_Untitled-1.jpg

Попри відкритий дизайн, FreeBuds 5 оснащені функцією шумозаглушення за допомогою трьох мікрофонів, розташованих на кожному навушнику, яку Huawei називає Open Fit ANC 3.0. Навушники також мають функцію шумозаглушення дзвінків зі штучним інтелектом, що допомагає ізолювати ваш голос у шумному середовищі.

121_4.jpg

Керування в Huawei FreeBuds 5 інтуїтивно зрозуміле: два доторки по будь-якому навушнику - це плей\пауза, три доторки по правому - наступний трек, три по лівому - попередній. Що приємно, керувати гучністю можна свайпами вверх-вниз по будь-якому навушнику.

Huawei заявляє, що навушники працюють 3,5 години з увімкненим ANC і до 5 годин без шумозаглушення. Зарядний кейс забезпечить до 20 годин автономності з ANC і 30 годин без ANC. Повна зарядка навушників і кейса дротовим шляхом займає лише 40 хвилин, але понад 4 години за допомогою бездротового зарядного пристрою. FreeBuds 5 також підтримують функцію швидкого заряджання, яка забезпечує 2 години прослуховування після 5 хвилин при заряджанні дротовим шляхом.

95_5.jpg

З такими навушниками на вас, безперечно, будуть звертати увагу всі навколо, а адаптивне шумозаглушення, бездротове заряджання та підтримка функції одночасного підключення до двох девайсів, в підсумку, дарує відчуття преміального девайса, яким і є Huawei Freebuds 5. FreeBuds 5 дійсно мають один з найяскравіших дизайнів, що миттєво виділяє їх у морі конкурентів, що наслідують дизайн AirPods. Ці легкі навушники відкритого типу зручні для тривалого прослуховування, хоча посадка в кінцевому підсумку залежить від форми вашого вуха, тому перед покупкою радимо їх  обов'язково приміряти. Якість звуку тут явно вище середнього, і ми гарантуємо, що ви будете насолоджуватись чистим звуком, завдяки підтримці кодека LDAC з високим бітрейтом та шумозаглушенню.

Висновки
Сподіваємось, що нам вдалося порадити модель, що ідеально підходить для ваших потреб. Якщо ж раптом ви не знайшли необхідну за характеристиками - запрошуємо передивитися асортимент навушників на сайті КТС.
 

Читайте також:
Bloody M320: гарнітура з активним шумозаглушенням, процесором від Qualcomm та можливістю підключення кількох пристроїв одночасно
Сьогодні у нас на огляді гарнітура Bloody M320. Одного погляду на коробку достатньо, щоб зрозуміти її ключові переваги: стабільне з'єднання через Bluetooth v5.0, можливість одночасного під'єднання кількох пристроїв, наявність активного шумозаглушення, швидке заряджання і до 25 годин роботи від одног
18/04/2024
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?