Huawei Band 6: фітнес-браслет з можливостями смарт-годинника

13/05/2021

Останній пристрій від Huawei, який був у нас на огляді — Huawei Watch Fit і він справив виключно позитивне враження. Сьогодні ми розглянемо можливості новинки від Huawei під назвою Band 6 — це фітнес-браслет, який від сьогодні доступний для покупки в Україні, але називати його фітнес-браслетом навіть язик не повертається, бо він по функціях та зовнішньому вигляду більше тяжіє до смарт-годинника.

Якщо коротко, то Huawei Band 6 має практичний дизайн, великий екран, чудову автономність, цілодобовий моніторинг показників здоров’я і величезну кількість спортивних режимів. Детальніше далі у статті.

Купить Huawei Band 6

ДИЗАЙН: УНІВЕРСАЛЬНИЙ МІНІМАЛІЗМ

Я сам користуюсь смарт-годинником від Huawei (Watch GT 2) і можу зазначити, що в цієї компанії надзвичайно добре виходить робити універсальні з точки зору дизайну пристрої. Завдяки прямокутній формі корпусу та мінімальній кількості деталей його легко можна одягнути до класичного одягу встановивши строгий циферблат. Разом з тим можна поставити кольоровий вочфейс і Huawei Band 6 миттєво стає схожим та спорт-браслет.

Купить Huawei Band 6

На корпусі є лише одна клавіша, яка вмикає пристрій, активує екран та дозволяє перейти в головне меню. Силіконовий ремінець дуже м’який, а саме головне, що він не збирає пилу та ворсинок і це колосальна перевага. За час тижневого користування він як новий. До речі, годинник доступний у трьох кольорах: чорний з чорним ремінцем, золотистий з помаранчевим ремінцем та золотистий з рожевим ремінцем. Єдиний нюанс в тому, що кріплення пропрієтарне, а відповідно вибір ремінців буде не такий широкий як хотілося б.

Важить Huawei Band 6 всього 18 грамів, бо виконаний зі склоармованого полімеру, який стійкий до механічних пошкоджень. Він не відчуватиметься на руці під час занять спортом, а також не заважатиме під час сну. Корпус захищений по стандарту 5 АТМ, тому мити руки чи навіть плавати у ньому дозволено. Найголовніша особливість в дизайні Huawei Band 6 — великий екран з мінімальними рамками і про нього далі.

Купить Huawei Band 6

ЕКРАН: AMOLED НА 1,47 ДЮЙМА

Дехто з виробників женеться за збільшеною діагоналлю, але виявляється, що не в діагоналі щастя, бо в Mi Band 6 діагональ 1,56 дюйма, але цей екран відчувається суттєво меншим порівняно з Huawei Band 6 в якого діагональ 1,47 дюйма. Вся справа в ширині. На дисплей поміщається багато корисної інформації і це дуже зручно при перегляді сповіщень. 

Купить Huawei Band 6

Тут використовується AMOLED-матриця. Роздільна здатність 194х368. Екран стійкий до подряпин, принаймні за час тижневого активного користування на ньому не з’явилося жодної навіть мікроподряпини. Екран має якісне олеофобне покриття, тому відбитки легко видаляються.

Екран новинки на 148% більший, ніж той, що використовувався в Huawei Band 4. В налаштуваннях екрану ви можете обрати 1-ну з 5-ти градацій яскравості. До речі, якщо поставити яскравість на п’ятірку, то екран легко читається навіть на сонці. Є можливість поставити активацію при піднятті руки, а також встановити бажаний тайм-аут дисплею.

Керування здійснюється за допомогою свайпів:

  • зверху вниз — відкриття меню швидких налаштувань;
  • знизу вверх — перегляд сповіщень від додатків;
  • зліва направо та з права наліво — перемикання між віджетами.

До ваших послуг більше 100 циферблатів, між іншим деякі з них платні, але ціни на циферблати символічні — від 5-ти до 20-ти гривень за один. Заради справедливості варто сказати, що в прямих конкурентів циферблати здебільшого безкоштовні. Однак за гарний можна і розщедритися, бо вигляд годинника відразу змінюється. В додатку є можливість ставити на заставку свої фото. 

ДОДАТОК: HUAWEI HEALTH

Huawei Band 6 традиційно підключається через додаток Huawei Health, який потрібно завантажувати через QR-код з інструкції. Тут є можливість встановлювати з яких додатків ви будете отримувати сповіщення. До речі, сповіщення відображаються коректно в тому числі і на українській мові і що саме головне є значок додатку з якого прийшло сповіщення. 

Купить Huawei Band 6

В Huawei Health є можливість моніторити рівень заряду браслета, змінювати циферблати, встановлювати будильник, оновлювати програмне забезпечення. Годинник традиційно вміє показувати погоду в поточному розташуванні. Можливість керувати плеєром також передбачена, щоправда підключити навушники безпосередньо до годинника неможливо. Секундомір, таймер та ліхтарик теж наявні. В додатку також є можливість відслідковувати розширену статистику тренувань та показників здоров’я. Окрема подяка Huawei за функцію пошуку смартфона, коли браслет у вас на руці ви можете відправити дзвінок на ваш смартфон і віднайти його в межах підключення.

СПОРТ ТА ЗДОРОВ’Я: SpO2 ТА 96 СПОРТИВНИХ РЕЖИМІВ

Незважаючи на те, що цей годинник чудово пасує до класичного одягу, що я особисто перевірив, він ще й ідеально підходить для спорту. Тут доступні 96 режимів тренувань. До речі, 6 режимів можуть визначатися автоматично. Як це відбувається? Якщо протягом 10-ти хвилин ви активно займаєтесь одним з 6-ти видів спорту, які визначаються автоматично, то браслет дивлячись на інтенсивність та пульс запропонує вам вибрати потрібну вправу для запису результатів. 

Серед ключових переваг браслета можемо згадати наявність датчика вимірювання рівня кисню в крові SpO2.

Купить Huawei Band 6
 

Huawei Band 6 має вбудований алгоритм підказок для занять спортом TruSport, який виходячи з показників пульсу, рівня кисню в крові та інтенсивності надає підказки та пропозиції щодо ефективності певних вправ. На жаль браслет немає вбудованого GPS-модуля, але запис тренувань відбувається завдяки GPS-модулю смартфона. Для тих, хто займається плаванням можемо сказати, що браслетом зручно керувати навіть якщо екран та руки мокрі.

Купить Huawei Band 6

Традиційно для вас доступна можливість встановлення бажаних цілей по кількості кроків. Крім того, Huawei Band 6 буде вас час від часу мотивувати більше рухатись. 

Завдяки технології моніторингу пульсу TruSeen 4.0 ваше серцебиття буде зафіксоване і відображене в додатку. Якщо пульс буде надто високий або надто низький, то браслет дасть про це знати вібрацією і текстом. Також годинники Huawei славляться точним і глибоким моніторингом сну завдяки технології TruSleep 2.0. В додатку ви можете подивитися скільки часу ви спали, а також скільки часу тривав глибокий чи швидкий сон. Крім того, завдяки TruSleep 2.0 ви не тільки будете бачите результат, але й отримаєте персоналізовані поради.

Я скептично відношуся до вимірювання рівня стресу в годинниках, але в Huawei завдяки технології TruRelax справді вдається моніторити цей показник точно. Серед встановлених додатків на Huawei Band 6 ви можете знайти дихальні вправи, які знадобляться вам в хвилини особливого нервового збудження.

АВТОНОМНІСТЬ: 14 ДНІВ

Згідно з даними, які надає Huawei браслет може працювати в автономному режимі близько 14-ти днів, якщо ж навантажувати його по-особливому активно, то він втрачатиме 10% заряду за день. В комплекті з Huawei Band 6 є магнітна зарядка, яка відновлює заряд акумулятора менше, ніж за одну годину, а 5 хвилин заряджання дадуть вам 2 додаткові дні користування браслетом.

Купить Huawei Band 6

ВИСНОВКИ

Huawei Band 6, без перебільшення, є одним з кращих пристроїв у своєму сегменті. Стильний та міцний корпус, великий та яскравий AMOLED-екран, 96 режимів тренувань з персоналізованими підказками, датчик SpO2 та автономність на рівні 2-х тижнів роблять цей годинник ідеальним для спорту та повсякденного користування. До речі, замовити годинник можна вже зараз.

Читайте також:
Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?
У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів. Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Ban
21/04/2023
Головне за тиждень: смартфон від Coca-cola, новий фітнес-браслет від Redmi
Швидкий перехід до новин: Coca-Cola планує анонсувати фірмовий смартфон Смарт-браслет Redmi Band 2 буде представлений в Європі OnePlus 11R 5G презентують разом з OnePlus 11 та OnePlus Buds Pro 2 Екшн від Square Enix отримав низькі оцінки на агрегаторах MacBook Pro 14 з чіпом M2 отримав повіль
27/01/2023
7 днів з Xiaomi Mi Band 7 Pro
Щороку Xiaomi представляє нову версію фітнес-браслета Mi Band і він стає бестселером завдяки максимуму функцій та можливостей при мінімальній ціні. Однак справедливих претензій до Mi Band також вистачає, наприклад в жодному Mi Band немає GPS модуля, а без нього всі, хто серйозно займається спортом н
17/11/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?