Google Pixel 5: не флагман, але…

29/09/2020

В Google вже давно є традиція “витоку” в мережу всіх даних, що стосуються нових апаратів завдовго до презентації. Хтось іронічно підмітив: “Як Google може турбуватися про нашу безпеку, якщо не може вберегти свої апарати до офіційної презентації?” Особисто моя думка, що Google робить це навмисно, щоб підігрівати інтерес дрібними порціями “підгодовуючи” ЗМІ. Яким же ж буде Pixel 5? Зовнішньо він буде виглядати ось так, як на зображенні нижче з ймовірністю 99,9%. Це варіант з зеленим корпусом. Також буде доступний варіант в чорному кольорі.

Купить Google Pixel 5

Незважаючи на те, що апарат зовні здається пластиковим він повністю виконаний зі скла, окрім бокових рамок, які виконані з алюмінію. Екран захищає скло Corning Gorilla Glass 6. Перше, що привертає увагу — відсутність вирізу чи широкої рамки над дисплеєм. Це говорить про те, що Google відмовилася від розпізнавання по обличчю і повернулася до більш звичного сканеру відбитків пальців на задній панелі. 

Купить Google Pixel 5

Це перевірене рішення, сканер гарантовано працюватиме блискавично, але з точки зору дизайну виглядає, як апарат з 2018-го. Рішення вбудувати сканер в клавішу живлення сподобалося б користувачам більше та й виглядало б свіжіше. 

Чому ж новий апарат від Google не буде відноситись до категорії флагманів? Перш за все через “залізо” — процесор Snapdragon 765G (7 нанометрів). За неперевіреною інформацією в AnTuTu апарат набиратиме близько 300 тисяч балів. За графіку відповідатиме чіп Adreno 620. Оперативної пам’яті буде 8 ГБ?, LPDDR4X. Слоту для карт пам’яті очікувано не буде. Мінімальний об’єм сховища буде 128 ГБ, UFS 2.1. Зважаючи на те, що “залізо” не флагманське, то залишається надіятися лише на чудову оптимізацію системи, 8 ГБ оперативки та чистий Android.

Купить Google Pixel 5

Екран “п’ятого пікселя” отримає частоту оновлення 90 Гц, а щільність пікселів та розширення буде нижчою, ніж в попередніх апаратах компанії без приставки “а”. Єдине в чому Google не збирається йти на компроміс з вартістю - камера. Саме вона є головним аргументом в придбанні апарату і незважаючи на те, що апарат не буде вважатися флагманом все ж він без проблем буде конкурувати з усіма топовими моделями смартфонів, які вже представлені чи будуть представлені до кінця року.

КАМЕРИ:

  • основна ширококутна: 12,2 МП, ƒ/1.7;
  • основна ультра ширококутна: 16 МП, ƒ/2.2 апертура, кут 107°;
  • фронтальна: 8 МП, ƒ/2.0 апертура.

Google Pixel 5 буде першим апаратом компанії, який отримає ультра ширококутний модуль. Насправді відсутність “ультраширика” була однією з головних причин чому Pixel 4 не став таким хітом, як Pixel 3. Щоправда з появою ультра ширококутної камери пропав телеоб’єктив з двократним оптичним збільшенням.

Купить Google Pixel 5

Камера далеко не єдина приємність, яка чекає користувачів. Pixel 5 буде оснащений стереодинаміками, bluetooth 5.1, підтримкою 5G, NFC, Wi-FI ac. Буде підтримка швидкої зарядки на 18W і, швидше за все, вона йтиме в комплекті зі смартфоном. Між іншим, ємність батареї виросла до 4080 мАг. З коробки апарат працюватиме на Android 10, але його відразу можна буде оновити до свіжого Android 11. Також є інформація, що апарат отримає захист по стандарту IP68.

Купить Google Pixel 5

І найцікавіше питання — скільки коштує Google Pixel 5? За інформацією інсайдерів у Німеччині апарат буде продаватися за ціною 629 євро, попередньо в мережі була інформація, що апарат коштуватиме в районі 700 доларів і як бачимо ця інформація підтверджується. В Google відмовилися від топового “заліза”, щоб зробити апарат доступнішим, але чи спрацює такий хід побачимо зовсім скоро, а презентація новинки відбудеться вже 30 вересня.

Читайте також:

Читайте також:
OPPO Reno11 F 5G: “F” - фановість чи функціональність?
Нещодавно компанія OPPO презентувала смартфон Reno11 F 5G, який є дещо спрощеною версією OPPO Reno11 5G, який був презентований у лютому. В цьому огляді ми детальніше розберемося, що означає літера “F” у назві та визначимося “F” — це про функціональність чи про фановість. 1 товарів Великий блок ДИ
15/04/2024
Як блокувати спам-дзвінки на iPhone?
Якщо ви втомилися отримувати дзвінки з невідомих номерів, які пропонують вам все - від швидких кредитів до покупки килимів у ваше авто, тоді ця стаття саме для вас. Тут ми детально розповімо вам як зробити так, щоб спамери та шахраї не відволікали вас і не створювали зайвих незручностей. Забігаючи
11/04/2024
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?