Гарнітури Bluedio Turbine: огляд новинок Bluedio T Monitor, Bluedio T4 та Bluedio T5 для всіх, хто скучив за хорошим звуком

05/11/2018

Після придбання своєї першої накладної гарнітури я повністю змінила своє ставлення до цього типу пристроїв. Раніше вони всі здавалися занадто громіздкими та незручними, але відчуття комфорту, яке дарують накладні навушники підкуповує. Для перевезення своїх “вух” багато виробників придумали складні конструкції, а для незалежності від кабелів багато користувачів переходять на бездротові моделі. Останні мені подобаються найбільше, адже бездротова технологія Bluetooth новітнього покоління не псує якість аудіо, передаючи звук “як по дроту”, але от ціна Bluetooth-навушників інколи кусається. За дротовий аналог інколи треба платити вдвічі менше, а тому серія Turbine від Bluedio зацікавила мене по-перше цінами, а по-друге досить непоганим звучанням. Давайте разом розглянемо три свіжих моделі цієї серії - можливо ми нарешті знайшли ідеальні бездротові навушники?


Мінімалізм рулить

т монитор вид сверху.jpg

Bluedio T Monitor - перша гарнітура в модельному ряді. Приємно виглядає, матеріали не мають неприємного запаху, як це буває, коли відкриваєш пакування дешевих китайських пристроїв.

Перше, що хочеться відмітити - це висока шумоізоляція. Так як модель позиціонується як монітори, чаші навушників овальні і повністю покривають вухо, тому після першого “одягання” зовнішні шуми офісу одразу залишилися десь на фоні.

Другим приємним враженням стало легке підключення та зрозумілі кнопки управління - клавіша початку роботи пристрою виділена символом, а клавіші зміни гучності також можуть перемикати треки (просто натискайте довше).

т монитор клавиши.jpg

 

У дизайні ці навушники, як то кажуть, “зайшли” - приємна матовість матеріалів і відсутність яскравих деталей робить їх вишукано-мінімалістичними. Вага T Monitor невелика, вони не створюють дискомфорту та не тиснуть на голову. Легко підлаштовуються під кожного користувача, оголів’я металеве та міцне - при використанні не боїшся їх зламати. Чаші мають досить плоску конструкцію, тому їх по-перше легше переносити, по-друге з ними на голові не виглядаєш як Міккі Маус =).

т монитор общи.jpg

 

Щодо звучання, то тут все неоднозначно і зараз поясню чому. Баси гарнітура відтворює добре, глибина є, хіп-хоч “качає”. При прослуховуванні хітів 2000-х я із задоволенням відчула атмосферу веселої музики, але от рок-композиції не були максимально багатими у відтворенні гітарних партій та вокалу. Найбільше чуєш відбивку та різкий бас. Щоб зрозуміти враження зверніться до треку Intro - xx, якраз в ньому дуже відчувалося як нижня частота забирає на себе всю увагу.

Але T Monitor мені занадто сподобалися на вигляд, тому я спробувала приєднати їх через кабель до смартфону. До слова, гарнітури даної серії оснащуються роз’ємом Type-C, а тому шукайте відповідний кабель - у T Monitor в комплекті є тільки кабель для зарядки.

При кабельному підключенні потенціал гарнітури розкрився на повну, що мене здивувало і розчарувало водночас. Прочитавши на коробці T Monitor підтримку 5-ї версії Bluetooth, я не врахувала, що мій смартфон не підтримує протокол aptx та стискає аудіо-файли при бездротовій передачі. Зауважте, що якість бездротової передачі залежить не тільки від навушників, а й від джерела - смартфони флагманських лінійок підтримують кодек aptx, а також часто зустрічаю ці характеристики у моделях від Sony, LG та Meizu. Загалом, звертайте увагу на цю характеристику, якщо любите якісний звук,  а при такому розкладі як в мене придбайте кабель - для перегляду фільмів чи прослуховуванні музики в офісі.

Коштують T Monitor близько 1 025 грн., що при порівнянні із аналогічними позиціями є більш вигідним варіантом.

т монит.jpg

Варто згадати, що ця модель доступна у трьох кольорах: 

кул колорс.jpg

 

Переваги T Monitor:

  • Динаміки 57-мм і Bluetooth 5.0;

  • Підтримка голосового управління (виклик голосового асистента довгим натисненням клавіші увімкнення);

  • 30 годин автономної роботи;

  • Адекватна ціна;

  • Мінімалістичний дизайн і матеріали.

Не вистачило у T Monitor:

  • Кабеля та чохла  у комплекті;

  • Складної конструкції.

Максимум брутальності

т4 вид сверху серия.jpg

Bluedio T4 - друга модель із більшою вартістю, активним шумопоглинанням (ANC) та більш багатим набором комплектації. Разом із гарнітурою користувач отримує чохол, кабель для зарядки та для дротового підключення. Конструкція цієї гарнітури складна, матеріали дуже міцні - оголів’я металеве, а тому їх спокійно можна класти в сумку чи рюкзак, не хвилюючись за пошкодження.

т4 складная.jpg

Міцність навушників змусила виробників зробити їх дуже важкими - для мене їх вага надто велика. Використовуючи систему ANC я, звичайно, абстрагувалася від зовнішніх шумів, але тільки не від власної ваги гарнітури - після тривалого використання, здавалося, почала боліти шия. Для дівчат Bluedio T4 навряд чи підійдуть - а от брутальному хлопцеві якраз, тим більш дизайн гарнітура має досить агресивний. Концентричні кільця створюють яскравий блиск, який доповнює металеві елементи. Є варіант у білому кольорі

т4 дизайн чаш.jpg

Активна шумоізоляція мені не сподобалася - от в преміальних Sennheiser PXC 480 була така шумоізоляція, що аж кроків своїх не чуєш, а Bluedio T4 мені навіть краще звучать, коли ANC вимкнена. За режим шумопоглинання відповідає окремий перемикач.

т4 дизайн чаш констукция.jpg

 

Мені цілком вистачало шумоізоляції амбушюр, тим більше гучності моделі взагалі не бракує, на максимумі чаші аж вібрують. Хоча оточуючі вже також почнуть чути твою музику - в офісі жорсткий рок вже не послухаєш.

Управління гарнітурою просте, коли звикаєш до всіх клавіш. Шкода, немає позначок кнопок, як у попередньої моделі - прийшлося покрутити коробку, інструкцію та понатискати усі клавіші, щоб перший раз приєднатися до смартфона. Заряджають навушники швидко, якщо раптом акумулятор сяде у дорозі можна буде завжди підключитися через кабель.

Щодо звучання, то грають Bluedio T4 чисто. Але от бас чомусь відчутний лише на високій гучності, я, особисто, люблю музику десь на рівні 70% від максимальної. Тим більше, коли цілий день працюєш в офісі, не зможеш витримати надто сильний звук. Всі жанри проявилися із Bluedio T4 добре - присутня певна збалансованість та глибина звуку.

т4 материал.jpg

Ціна Bluedio T4 - 1600 грн., своїх грошей вони вартують, але конкуренція у даному ціновому діапазоні більша.

Переваги Bluedio T4:

  • Складна конструкція;

  • Активне шумопоглинання;

  • Багатий комплект поставки;

  • Великий запас гучності.

Недоліки Bluedio T4:

  • Велика вага;

  • Відсутність символів на клавішах;

  • Маркий корпус.

Коли не хочеш йти на компроміс

т5 вид сверху.jpg

Bluedio Т5 - найбільш вартісна модель із трьох гарнітур. Поєднує в собі перевагу першої та другої - Bluedio Т5 має більш лаконічний дизайн, складну конструкцію і меншу вагу, але при тому демонструє хорошу звукопередачу.

За зовнішнім виглядом та кнопками управління Bluedio Т5 нагадує свого попередника Bluedio Т4, але при першому використанні старша гарнітура є набагато комфортнішою. В неї менша вага, а також менш блискучі чаші - для повсякденного використання вона є більш доречною.

т5 общий вид 2.jpg

 

За технічними характеристиками Bluedio Т5 є більш витривалою, тому її прийдеться заряджати рідше. Комплект поставки також передбачає чохол, кабель для зарядки та дротового підключення, конструкція гарнітури подобається міцністю. Її не страшно налаштовувати під себе - відчуття, що зараз рухома частина трісне чи зігнеться відсутнє.

т5 клавиши.jpg

 

Звучання Bluedio Т5 відповідає очікуванням вибагливих меломанів - потужний бас, величезний запас гучності, вираженість усіх рівнів частот. Я не слухала в них музику на максимальній гучності - на рівні 50-70% можна повністю відключитися від офісного галасу та насолодитися глибиною. За якістю звучання Bluedio Т5 сподобалися мені найбільше, і в рок-композиціях, і в підбірці лаунж-музики навушники розкривають особливості кожного жанру. Також мені було приємно користуватися ними протягом перегляду фільму чи відео, дискомфорту під час тривалого слухання немає, а от звукові ефекти покращують загальні емоції від контенту.

т5 мтериал.jpg

 

Вартують Bluedio Т5 близько двох тисяч гривень, але я із повною впевненістю можу сказати, що вони відповідають зазначеній ціні. За трьома критеріями - дизайн, зручність та звучання вони отримують позитивні оцінки, а додаткові приємності у вигляді комплекта поставки доповнюють загальне враження.

Переваги:

  • Висока якість звучання;

  • Стильний дизайн із складною конструкцією;

  • Багатий комплект поставки;

  • Активне шумопоглинання;

  • 25 годин роботи без підзарядки.

Недоліки:

  • Вартість (порівняно із попередніми моделями);

  • Відсутність символів на клавішах;

  • Маркий корпус.

На нашому каналі також є відео про всі три моделі - дивіться за посиланням.

Читайте також: 

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?