Фітнес-браслет проти смарт-годинника. Що ж обрати?

01/02/2018

Фітнес-браслети та смарт-годинники актуальні, як ніколи раніше. Це стильно й мотивує підтримувати фізичну форму. Але яка між ними різниця? І що краще обрати? Розберемося у цьому матеріалі.

У статті:

  1. Види фітнес-браслетів
  2. Види смарт-годинників
  3. Що спільного між фітнес-браслетом та смарт-годинником
  4. Головні відмінності між «розумним» браслетом та годинником
  5. Що краще вибрати — фітнес-браслет чи смарт-годинник

Види фітнес-браслетів

Сучасні фітнес-браслети умовно можна розділити на дві групи: трекери та смарт-браслети. Трекерів стає дедалі менше, бо за помірну ціну можна придбати повноцінний фітнес-браслет з дисплеєм.

Трекери — це вузькоспеціалізовані ґаджети, що підтримують функції пульсометра, крокоміра, будильника, відстежування фаз сну. Є водонепроникні моделі стандарту IP67/IP68/5АТМ, що чудово підходять для плавання.

up3-social.jpg

Фітнес-браслети — це вдосконалені моделі трекерів. Окрім фітнес-функцій, мають у своєму арсеналі індикацію дзвінків та повідомлень, нагадування про заняття, інколи GPS-модуль, компас. 

section03-3.jpg

Найпопулярніші виробники: Xiaomi, Huawei, Oppo, Redmi

Види смарт-годинників

Смарт-годинники — це розумні пристрої, що виконують роль годинника, фітнес-трекера, комутатора та пульту управління. Можуть виступати:

  • додатком для смартфона (транслюють дзвінки, повідомлення, передають голосові команди, запускають додатки на телефоні, управляють іншими видами смарт-техніки тощо);
  • самостійним ґаджетом (здійснюють дзвінки, відсилають повідомлення, фотографують, відтворюють музику тощо).

1_pexels-photo-518419.jpeg

За призначенням смарт-вотчі бувають:

  • загальноцільові (мають стандартний набір функцій, доступ до інтернету та повну синхронізацію зі смартфоном);
  • спортивні (додатково оснащені потужним фітнес-функціоналом);
  • дитячі (мають кнопку SOS, функцію «таємний дзвінок», GPS-маячок та забезпечують додаткову безпеку дитині).

87c6fa7e_e6d1_403f_9a17_937961daeb5b_1300x820.jpg

Що спільного між фітнес-браслетом та смарт-годинником

Розглянемо однакові функції та порівняємо можливості «розумного» браслета й годинника.

Вимірювання пульсу, кількості кроків та калорій

Обидва пристрої здатні вимірювати пульс, кількість пройдених кроків та спалених калорій під час прогулянки або тренування, і нагадувати про необхідність розім'яти м'язи. І справляються з цим завданням майже на відмінно — точність результатів передусім залежить від моделі та бренду, а не типу ґаджета.

Але! Щоб реалізувати функцію на фітнес-браслеті, потрібно зайти в смартфон та запустити відповідний додаток, на смарт-годиннику — достатньо активувати дисплей та натиснути на потрібний пункт меню.

Будильник

Передові моделі спортивних браслетів та смарт-годинників оснащені акселерометром, котрий контролює активність людини всю ніч та будить у швидкій фазі сну. Тобто в час, коли є всі шанси прокинутися бадьорим, енергійним та сповненим сил.

Де краще функціонує будильник — у фітнес-браслеті чи смарт-годиннику — сказати важко, бо тут ключову роль грає зручність. Безумовно, спати з компактним браслетом набагато комфортніше, ніж із масивним годинником, але то справа звички.

Трансляція дзвінків

І фітнес-браслет (за винятком простих трекерів), і смарт-вотч уміє повідомляти про дзвінки. Різниця в тому, що перший лише сигналізує про те, що до вас телефонують, а другий — показує, хто дзвонить, і дозволяє навіть прийняти/відхилити виклик. Деякі моделі, наприклад, Apple Watch, надають можливість здійснювати дзвінки.

The-Top-5-Apple-Watch-Apps-at-Work.jpg

Управління повідомленнями

Тут та ж історія, що і з трансляцією дзвінків. Фітнес-браслет лише сповіщає, що вам прийшло повідомлення з месенджера або смс. А смарт-годинник, окрім цього, ще й демонструє зміст повідомлення та дозволяє надсилати коротку відповідь прямо з дисплея.

GPS-трекер

Традиційно найбільш доступні фітнес-браслети не мають цієї функції, а більш дорогі смарт-годинники можуть похвалитися GPS-модулем, але він дуже суттєво впливає на автономність пристрою. В спеціалізованих портивних годинниках GPS-модуль зазвичай є по замочуванню.

Головні відмінності між «розумним» браслетом та годинником

З кожним роком відмінностей між фітнес-браслетами та смарт-годинниками стає все менше, але вони все-таки існують.

Програмне забезпечення

Наявність програмного забезпечення, власне, й робить наручні ґаджети «розумними». У фітнес-браслеті за роботу відповідає мікрокод, що збирає інформацію з вбудованих сенсорів та передає дані на смартфон. У смарт-годиннику — функціонує повноцінна операційна система з інтерфейсом, адаптованим під сенсорний дисплей, а також часто є окремий магазин застосунків в якому ви можете вибрати потрібні для вас і завантажити їх.

Автономність

Спортивний браслет може працювати без підзарядки від 7 днів до 1 місяця. Погодьтеся, це дуже класна автономність. Смарт-годинник в активному режимі витримує всього 1-3 дні, втім як і середньостатистичний смартфон.

Вага

Фітнес-браслет — легкий та компактний. Він не обтяжує руку й абсолютно не заважає під час сну та заняття спортом. Смарт-годинник — важчий та габаритніший. Більшість користувачів знімають його на ніч.

Функціональність

Основне завдання фітнес-браслета — контроль фізичної активності та стимулювання ведення більш здорового способу життя. Тому майже всі функції «заточені» під спорт. Смарт-годинник — річ більш універсальна та функціональна. Він володіє всіма опціями фітнес-трекера та фактично виступає посередником між вами й вашим смартфоном. Окрім, вищезазначених опцій:

  • підтримує сторонні додатки;
  • дозволяє управляти музичним плеєром на смартфоні;
  • синхронізується з іншими «розумними» ґаджетами;
  • здійснює платежі.

Ціна

Фітнес-браслети коштують набагато дешевше, ніж смарт-годинники. Простенькі трекери обійдуть вам від 700 до 1500 грн, а от функціональні моделі смарт-годинників зазвичай коштують від 3000 грн і більше.

Що краще вибрати — фітнес-браслет чи смарт-годинник

Переходимо до найцікавішого: так що ж у результаті вибрати — фітнес-браслет чи смарт-годинник? Відповідь проста. Якщо вам потрібен надійний помічник у спорті, ви бажаєте слідкувати за своїм здоров’ям та більше рухатися - сміливо обирайте фітнес-браслет. Якщо ви хочете отримати повноцінний додаток до смартфона і суттєво полегшити собі життя - придивіться до смарт-годинників.

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?