Забудьте про пластикові картки? Android Pay в Україні

06/11/2017

Україна стала 15-ю країною світу, в якій компанія Google запустила сервіс безконтактної оплати під назвою Android Pay. Якщо до цього ваш смартфон міг замінити вам фотоапарат, mp3-плеєр тощо, то тепер він може замінити навіть ваш гаманець.

c636737a65eab0b46981976e0ec18718.jpeg

Як це працює?

Для того, щоб сервіс запрацював на вашому смартфоні потрібно виконати наступні дії:

  • зайти у PlayMarket та завантажити додаток Android Pay;
  • внести дані про платіжні картки Mastercard чи VISA;
  • для оплати потрібно просто піднести смартфон до терміналу, очікуючи завершення транзакції.

Три переваги Android Pay:

Ще донедавна розраховуватись в супермаркеті готівкою було цілком зручно і навіть не виникало ніяких питань. Коли ж на зміну готівці прийшли пластикові картки, стало зрозуміло, що це вихід на новий рівень зручності. Які ж переваги може дати Android Pay:

  1. Безпека. При оплаті номер вашої картки замінюється унікальним номером віртуального рахунку. Окрім того, навіть загубивши смартфон, ви можете дистанційно видалити з нього особисті платіжні дані і ваші гроші будуть у безпеці.
  2. Швидкість. Щоб розрахуватися на касі, вам непотрібно шукати банківські картки, а всього лиш розблокувати смартфон та піднести його до терміналу.
  3. Економія. Додаток у PlayMarket безкоштовний, а при оплаті через Android Pay не знімається комісія.

1493795960_android_pay.jpg

Що обов’язково потрібно знати про Android Pay?

Платіжний сервіс від Google працює лише з пристроями, на яких встановлена операційна система Android. Якщо ваш смартфон працює на IOS чи іншій операційній системі, то скористатися сервісом не вдасться.

Важливо! Навіть якщо ви власник смартфону на ОС Android, для роботи сервісу потрібно, щоб версія ОС була не старішою, ніж Android 4.4.

Окрім того, у смартфоні обов’язковою є наявність NFC-модуля, інакше оплачувати можна буде лише покупки у PlayMarket та інших веб-сервісах, але не у фізичних POS-терміналах.

Користувачі в мережі також загострюють увагу на ще одній проблемі, яка полягає в тому, що коректна робота Android Pay залежить від швидкості інтернету.

Скрін комента.JPG

Варто сказати, що POS-терміналів в Україні не так багато. До того ж не усі з них підтримують безконтактну оплату. Але незважаючи на це: McDonalds, WOG, Сільпо та ряд інших великих торгових мереж вже повноцінно працюють з Android Pay.

android-pay-demo-thumb-no-upper.jpg

Якщо ж ваш смартфон на Android та підтримує NFC, то Android Pay буде для вас чудовою фішкою, яку і не завжди можна використати, але все ж в торгових мережах перерахованих вище ви будете відчувати себе набагато комфортніше.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?