ТОП-5 мікрофонів для ігор, стрімів, Discord і Zoom

10/09/2021

Більшість ноутбуків оснащені вбудованим мікрофоном та роз'ємом для дротової стереогарнітури. Також є можливість під'єднати TWS-гарнітуру по Bluetooth. Але якість звукозапису всього цього залишає бажати кращого. Материнські ж плати настільних ПК зазвичай мають сучасний аудіоконтролер Realtek 1200-серії. Але навіть у цьому випадку купувати зовнішній мікрофон з 3.5-мм коннектором варто лише при дуже обмеженому бюджеті. На чіткість звукозапису можуть негативно впливати як електромагнітні шуми внутрішніх компонентів ПК, так і незаземлена розетка побутової електромережі. Враховуючи все вищесказане, найуніверсальнішим рішенням є USB-мікрофон. Чим відрізняються початкові моделі від більш прогресивних, ми розповімо у цій статті.

Fifine K050

Fifine K050 — це, мабуть, найдоступніший мікрофон, який взагалі є сенс розглядати для покупки. Підключається до настільного комп'ютера чи ноутбука з допомогою USB-кабеля та не потребує встановлення драйверів ні для операційної системи Windows, ні для macOS. Компактні розміри пристрою наклали обмеження на діаметр електретного капсуля. Тому частотний діапазон трохи вужчий, ніж у більш габаритних та дороговартісних моделей. Зате K050, ймовірно, найголосніший мікрофон з усіх — вас буде чітко чути навіть у шумному офісі. В комплекті поставляється поролоновий ковпачок для приглушення сторонніх шумів.

вававава.jpg

HyperX SoloCast

HyperX SoloCast — все ще доволі компактний мікрофон на стійкій металевій ніжці (загальна вага конструкції майже 300 грам). Дозволяє регулювати кут нахилу залежно від розміщення на столі — безпосередньо перед користувачем чи десь збоку. Комплектну ніжку можна демонтувати, щоб встановити мікрофон на гнучкий пантограф. Оформлений SoloCast у традиційних для чорно-червоних кольорах HyperX. До речі, нещодавно бренд перейшов від компанії Kingston до HP. Сенсорна клавіша на верхньому торці мікрофона миттєво вимикає звукозапис. Зовнішнього поп-фільтра немає, але всередині є поролонова прокладка.

capa-hyperx-solocast-conheca-o-microfone-usb-feito-para-streamers-e-podcasters.jpg

Fifine K780

Fifine K780 — «джентельменський набір» для запису аудіо-подкастів чи проведення відео-трансляцій на Twitch і YouTube. Окрім мікрофону з 16-міліметровим капсулем, включає стійку-пантограф, яка надійно кріпиться до столу гвинтом, та має декілька ступенів свободи обертання. Завдяки цьому, мікрофон можна розмістити максимально близько до користувача — звукозапис буде чітким, без навіть найменших сторонніх шумів. Також в комплекті є сітчастий поп-фільтр, щоб нівелювати занадто гучні губні звуки (літери Б та П). А мікрофонне кріплення типу «павук» компенсує вібрацію від ПК, розміщеного на столі.

Microphone-Fifine-k780-black.jpg

2E Kumo Pro

2E Kumo Pro — дуже стійкий мікрофон (важить майже кілограм) з вертикальною ніжкою, який найкраще підійде користувачам високого зросту. Має три капсулі, що дозволяє перемикатися між чотирма режимами запису. Перший — кардіодний або, простіше кажучи, однонаправлений для єдиного користувача. Другий — стерео для запису співацького вокалу. Третій — двонаправлений, записує спереду і ззаду діалог між двома співрозмовниками. Нарешті, четвертий — всенаправлений, він же 360-градусний, для запису трьох і більше спікерів за одним столом. Декорований 2E Kumo Pro м'якою підсвіткою на 5 кольорів, яку при бажанні можна повністю вимкнути. 

Thronmax Mdrill One

Thronmax Mdrill One — найфункціональніший мікрофон у цій підбірці. Великий діаметр корпуса дозволив розмістити всередині не лише три капсулі, а й товстий шар поролону для шумозаглушення. Додатковий зовнішній поп-фільтр вже точно не знадобиться. Має два регулятори гучності: безпосередньо мікрофона та підключених навушників для прослуховування свого голосу в реальному часі. Також оснащений кольоровим екранчиком для відображення рівнів гучності. Частотний діапазон широкий — від 20 до 20000 Гц, завдяки чому підходить в тому числі для запису музичних інструментів. Звісно ж, лише на любительскому, а не професійному рівні.

g8dytqauoa1.jpg

 

Читайте також:
Мікрофон Hator Dreamcast RGB: стильна підсвітка та чотири режими роботи
Компанія Hator продовжує тішити поціновувачів якісної ігрової периферії і цього разу ми підготували огляд на нещодавно представлений мікрофон Hator Dreamcast RGB. Неозброєним оком можна побачити відмінності з мікрофоном Hator Signify огляд на який можна переглянути на нашому каналі. 1 товарів Велик
18/12/2023
Бюджетний ігровий набір Hator
Прийнято вважати, що все “ігрове” завжди дорого коштує і дозволити собі придбати щось з цієї категорії можуть далеко не всі. Ми знаємо, що за ігровий ПК чи ноутбук доведеться викласти кругленьку суму, однак, коли справа стосується аксесуарів, то можна зібрати якісний набір геймера і це не коштуватим
22/09/2023
Як обладнати своє робоче місце?
Велику частку свого життя ми проводимо за робочим столом виконуючи завдання по роботі чи навчанню. Якщо порахувати, то в середньому на своєму робочому місці ми проводимо від 6 до 10 годин на добу. З відомих причин, за останніх два роки в Україні спостерігається безпрецедентне зростання відсотку прац
14/09/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?