Samsung Galaxy М52 “схуд” на 40 грамів та 2000 мАг порівняно з Galaxy M51

20/10/2021

Щороку компанія Samsung оновлює свої популярні лінійки смартфонів і сьогодні у нас на огляді смартфон з лінійки монстрів автономності - Samsung Galaxy М52. Забігаючи наперед скажемо, що він "схуд" на цілих 40 грамів порівняно з Galaxy M51. Яких ще змін зазнав апарат в порівнянні з попередником розкажемо далі в огляді.

Купити Galaxy M52

ДИЗАЙН

Корпус М52 виготовлений з пластику (рамки також), задня кришка, яка в попередній моделі була просто глянцевою, в М52 стала глянцевою з ефектом шорсткості. Товщина корпусу Galaxy М52 зменшилася до 7,8 мм при збереженні розміру екрана. Різниця в товщині з Galaxy М51 становить 21%. Galaxy M52 став не лише тоншим, але і легшим за свого попередника. Він важить 173 грами проти 213 грамів у М51. Вологозахисту тут немає. Також смартфон втратив роз'єм для навушників. Музику можна слухати або з бездротовими вухами, або через перехідник.

Купити Galaxy M52

ЕКРАН

Екран Galaxy М52 зберіг велику діагональ 6,7 дюйма і отримав частоту оновлення 120 Гц, яка в М51 не перевищувала стандартних 60 Гц. Інші параметри дисплею не змінилися. Це, як і раніше, Super AMOLED Plus з роздільною здатністю Full HD+ і співвідношенням сторін 20:9. Ймовірно екран захищений склом Corning Gorilla Glass 3+, як в попередній моделі, бо інформації про це нема. Фронтальна камера у вигляді круглого отвору розташувалася поряд з верхньою рамкою. Звісно ж тут є темна тема інтерфейсу та режим Always-On Display, які можуть працювати як постійно, так і за розкладом. Стиль годинника на заблокованому екрані можна кастомізувати.

Купити Galaxy M52

ЗАЛІЗО

Новий Galaxy M52 5G отримав 6-нанометровий процесор Qualcomm Snapdragon 778G, анонсований у травні 2021-го. Він має вісім ядер Kryo 670 на частоті до 2,4 ГГц, відеокарту Adreno 642L і стільниковий модем X53 з доступом до мереж п'ятого покоління (5G). Samsung стверджує, що у порівнянні з М51 продуктивність процесора в M52 зросла на 55%, а продуктивність відеочіпа на 85%. Згідно з тестом внутрішньої пам’яті скоріше за все сюди встановлену флеш-пам’ять формату UFS 2.1.

У тесті AnTuTu М52 здобув 445 тисяч балів. У тесті на троттлінг смартфон поводився дуже стабільно, практично не скидаючи частоти під навантаженням, можна зробити висновок, що М52 підходить для вимогливих ігор. Це підтвердилося на практиці, навіть у вибагливу Genshin Impact можна грати зі стабільними 60 fps, нехай і з низькими налаштуваннями графіки. Standoff 2 на високих налаштуваннях теж тримає стабільні 60 кадрів в секунду. Asphalt 9 бадьоренько йде на високих налаштуваннях без просадок та лагів. Розширити внутрішню пам’ять можна за допомогою картки пам’яті microSD об’ємом до 1 ТБ, встановивши її замість однієї з SIM-карт.

Купити Galaxy M52

Працює смартфон на операційній системі Android 11 з оболонкою OneUI 3.1. Galaxy М52 приємно здивував мене в плані роботи навіть у вибагливих ігрових проектах. Він дозволить вам пограти у ресурсоємні ігри на високих налаштуваннях графіки без лагів та просадок частоти кадрів.

КОМУНІКАЦІЇ

Сканер відбитків пальців звично розмістили в кнопку розблокування екрану і, як на мене, це найзручніший метод розташування сканеру. Є підтримка Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/aс/ax, Bluetooth 5.0, NFC.

Купити Galaxy M52

АВТОНОМНІСТЬ

Автономність була основною фішкою при просуванні лінійки M. Щоправда, М52 отримав звичайний для ринку акумулятор об'ємом 5000 мАг. Нагадаємо, що в Galaxy М51 був встановлений дійсно об'ємний акумулятор на 7000 мАг. Обидві моделі з підтримкою швидкої зарядки 25W. У синтетичному тесті GeekBench з максимальною яскравістю екрану і максимальним навантаженням на процесор повна розрядка М52 зайняла 11 годин і 12 хвилин. Режим екстремальної економії енергії також присутній.

КАМЕРА

М52 отримав фактично ідентичний набір камер, як і в М51: основну на 64 МП, ультра ширококутний на 12 МП (кут огляду 123 градуси) і макро модуль на 5 МП. Щоправда, він позбувся модуля для розмиття заднього плану, який був у М51.

Купити Galaxy M52

ВИСНОВКИ

Хоча Galaxy М52 і не можна більше назвати монстром автономності, адже він втратив об’ємний акумулятор на 7000 мАг, проте він може вас здивувати потужним процесором, тонким і легким корпусом та великим яскравим дисплеєм. 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?