Fifine K432 VS Fifine K420: яку камеру обрати?

27/02/2021

Нещодавно роблячи огляд мікрофонів від бренду Fifine я був приємно вражений тим, який результат показують настільки доступні мікрофони. Детальніше про них можете прочитати у нашій статті: “ТОП-5 мікрофонів Fifine: відмінний результат без переплат”. Сьогодні до нас на огляд потрапили дві web-камери від цього ж бренду — Fifine K432 та Fifine K420 і зважаючи на успіх мікрофонів у нас є певні очікування щодо цих камер. В цій статті ми порівняємо їх та дамо відповідь на питання, яку варто обирати саме для вас.

36_maxresdefault.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН 

Коробки обох камер мають однакове оформлення, однак коробка Fifine K420 трохи масивніша і важча і на це є причини. В комплекті з Fifine K432 є лише інструкція, а разом з K420 крім інструкції ви отримаєте мініатюрний штатив зі стандартною різьбою на яку легко можна накрутити кріплення камери. Здавалося б, що штатив це дрібниця, але насправді це дуже практичний та зручний аксесуар.

По дизайну обидві камери майже нічим не відрізняються від web-камер інших виробників. Зручно, що вони можуть повертатися на 360 градусів по горизонталі, а також змінювати кут нахилу по вертикалі. Обидві моделі приєднуються до ПК чи ноутбука за допомогою кабелю USB Type-A (2.0). В обох випадках він нез’ємний і має довжину 1,5 м.

1_Дизайн без назви.jpg

Камери без проблем кріпляться до монітора чи іншої плоскої поверхні. В моделі K420 передбачена спеціальна “шторка приватності”, тому ізострічка вам не знадобиться, щоб закривати камеру від посягань на своє приватне життя.

ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА ХАРАКТЕРИСТИКИ

Обидві камери підключаються по технології Plug And Play, тобто щоб камера працювала вам не потрібно завантажувати додаткові драйвери чи мати спеціальне ПЗ. Достатньо просто підключити камеру в USB-роз’єм ПК чи ноутбука. 

Одна з головних відмінностей між моделями K432 та K420 полягає в роздільній здатності. Модель Fifine K432 може записувати FullHD-відео 30 к/с, Fifine K420 може записувати 2К-відео. Відрізняється також кут огляду в обох камерах. По-перше, він ширший за стандартний в ноутбуках і в більш дорогій моделі він складає 108 градусів в той час як на Fifine K432 — 90 градусів.

FIFINE K432.jpg

До речі, K432 має ручний регулятор фокусу. Фокусування змінюється, якщо покрутити об’єктив. Обидві камери можуть без додаткового ПЗ працювати з Windows XP/7/8/10 чи новішими, а також з MacOS версії не старіше, ніж 10,6. Є підтримка Chrome OS, Linux та Android. Але чи доцільно підключати до смартфона це зважаючи на те, що в переважній більшості в смартфонах фронтальна камера зніматиме в кращій якості.

В інструкції вказано, що камери підходять для використання з такими додатками: Zoom, OBS, Skype, YouTube, Facebook та Google Hangouts. У Zoom та інших додатках при підключенні камера відразу з’являється у переліку альтернативних джерел відеозв’язку.

ЗАПИС ВІДЕО ТА МІКРОФОН

Камера Fifine K420 може похвалитися 4-ма мегапікселями, а K432 має 2 мегапікселі. Якщо порівнювати якість фото та відео зі стандартною камерою мого Macbook Air, то в ноутбука вона значно нижча. Шкода тільки що в камерах Fifine вам недоступні налаштування балансу білого, тому зображення повністю буде залежати від зовнішнього освітлення. Варто сказати, що на K420 є автоматичне регулювання ISO і це компенсує відсутність налаштувань. Приклад відео можете подивтися у нашому відео на YouTube-каналі ktc.ua.

До речі, обидві камери оснащені двома індикаторами. Якщо світиться червоний, то це означає, що камера підключена до живлення, а якщо світиться зелений, то це означає, що камера записує відео чи фотографує. 

ДЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ?

Якщо ви зацікавились web-камерами, то ймовірно ви вже чітко розумієте для яких потреб вона вам потрібна. Я можу лише додати, що вона без проблем підійде, якщо ви часто проводите ZOOM-наради, проходите дистанційне навчання, що стало особливо актуально за останній рік і якщо вам потрібна камера для стрімінгу в іграх. Щодо вбудованих мікрофонів, то зазначу, що для створення більш професійного контенту їх не вистачить і бажано придбати окремі мікрофони, можливо навіть від цього ж бренду. Якщо ж камера вам потрібна здебільшого для відеозв’язку, де ви слухач, то якості мікрофона вистачить.

FIFINE K432-2.jpg

ЯКУ ОБРАТИ?

Fifine K432 — доступна камера, яка може записувати FullHD-відео і легко підключається та кріпиться до ноутбука. Працює з усіма додатками для відеозв’язку. Якщо ви є більш професійним контент-мейкером, то краще обирати Fifine K420, бо тут вам і кут огляду 108 градусів і роздільна здатність 2К, тому картинка достатньо чітка та деталізована, а крім того в комплекті є штатив-тринога та спеціальна "шторка" для того, щоб можна було закрити зображення навіть не відключаючись від конференції.

 

Читайте також:
Мікрофон Hator Dreamcast RGB: стильна підсвітка та чотири режими роботи
Компанія Hator продовжує тішити поціновувачів якісної ігрової периферії і цього разу ми підготували огляд на нещодавно представлений мікрофон Hator Dreamcast RGB. Неозброєним оком можна побачити відмінності з мікрофоном Hator Signify огляд на який можна переглянути на нашому каналі. 1 товарів Велик
18/12/2023
Бюджетний ігровий набір Hator
Прийнято вважати, що все “ігрове” завжди дорого коштує і дозволити собі придбати щось з цієї категорії можуть далеко не всі. Ми знаємо, що за ігровий ПК чи ноутбук доведеться викласти кругленьку суму, однак, коли справа стосується аксесуарів, то можна зібрати якісний набір геймера і це не коштуватим
22/09/2023
Як обладнати своє робоче місце?
Велику частку свого життя ми проводимо за робочим столом виконуючи завдання по роботі чи навчанню. Якщо порахувати, то в середньому на своєму робочому місці ми проводимо від 6 до 10 годин на добу. З відомих причин, за останніх два роки в Україні спостерігається безпрецедентне зростання відсотку прац
14/09/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?