Як вибрати кавоварку

Тонкий аромат ранішньої кави, котрий просто змусить проснутися і випити чашку кави - це приємний початок дня. Кожен поціновувач кави, має свій власний ритуал приготування цього напою – хтось заварює в турці, а є такі, що звикли купувати швидко розчинний напій. Але існує альтернатива усім методам – просте придбання кавоварки. Для початку треба визначитись, за яким рецептом вам подобається приготування напою : «американо», «капучино», «еспресо», бо існує чотири типи кавоварок, кожна готує за своїм «фірмовим» рецептом. Один пристрій може готувати каву за хвилину, а інший за п’ять хвилин і напої будуть різні за смаком. За принципом приготування, кавові машини можна розділити на чотири типи: крапельні, рожкові, гейзерні та комбіновані. Виробники пропонують різноманітний вибір товарів. Тільки ознайомившись з принципами роботи кавоварок, можна обрати пристрій необхідний саме вам.

Крапельна кавоварка

Крапельними кавоварками вважаються - скляна або пластикова ємність з шкалою вимірювання рідини, та нагрівальна підставка. Воду наливають у ємність де вона нагрівається до температури 80-95 градусів і проходить через молоту каву, розміщену на сітчастому фільтрі. Деякі крапельні кавоварки мають у комплекті термоси. У догляді за таким приладом – головне заміна змінних фільтрів та миття постійних фільтрів. Крапельна кавоварка створить чудовій напій за рецептом «американо». Такі кавоварки вважаються більш доступними за ціною.

Рожкові кавоварки або кавоварки – еспресо

Рожкова кавоварка створить ароматну та запашну з густою пінкою каву «еспресо». Працює за принципом бойлера, в який заливаємо воду та ріжка, в котрий засипаємо мелену каву. Кавоварка сама нагріє воду до потрібної температури і створивши потрібний тиск, відкриє спеціальний клапан для проходження пари скрізь мелену каву. В більш сучасних моделях для створення пари використовується електромагнітний насос, який виключає можливість перегріву пари. Аромат кави залежить від температури і тиску пари, чим вище тиск, тим смачніше напій.

Гейзерні

Гейзерні кавоварки працюють за технологією рожкової кавоварки, але сам пристрій працює або від електричного струму, чи шляхом нагріву на газовій плиті в залежності від моделі. Принципом роботи такої кавоварки – є проходження води та пари під тиском крізь мелену каву. Через п’ять хвилин кава буде готовою. Сам пристрій невеликий за габаритами та не дорогий за ціною. При приготуванні кави на газовій плиті, треба слідкувати, щоб кава не збігла.

Комбіновані

Комбінованими кавоварками називають такі моделі, в котрих відбувається поєднання крапельної та рожкової кавоварки в одній моделі, коли одночасно готується кава «еспресо» та «амерікано». Але складність комбінованої кавоварки буде в тому, що і догляд буде як за двома пристроями: різні види кави та різний догляд. Такий пристрій буде чудовим вибором для любителів одночасного приготування кави за різними рецептурами.

Кожна кавоварка має на меті полегшення життя людини, а різноманітність пропозицій від виробників дозволяє вибирати пристрій суто для своїх потреб. Обираючи пристрій, зверніть увагу на режими роботи і особливості догляду: які слід використовувати фільтри та обов’язковий підбір правильних сортів самої кави. Саме належне використання техніки, забезпечує довготривале користування приладом. Смакуйте свіжою кавою приготованою кавоваркою.

Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?