Як забезпечити себе електроенергією в умовах кризового опалювального сезону? Портативна зарядна станція від EcoFlow з повноцінними розетками

13/10/2022

Павербанки вже давно стали невід’ємною частиною життя сучасного користувача, бо зручно взяти з собою компактну батарею та не турбуватися про заряд своїх девайсів. Компанія EcoFlow, яка була заснована в 2017 році вирішила піти ще далі і зарекомендувала себе на ринку портативних зарядних станцій, які можуть забезпечити вас енергією вдома, на відпочинку, на дачі та в екстрених ситуаціях.

JB91bOtGOGg6ozGd_MJ7Hf31M7rQZjzi1I0acrLwyENSL8qRJvA4mZHs2GD57wOVONgwFO_l5EY63S1SBZFSMdt-0fSRbDS8HVzqVd72SCX3DVKmQWnCHwVcK0mbia2r_Xr6H0mLOe6T_yTBvtgkkGJeYnfTW8Vr2PGRce_vkyLFTY_By2GL0gPsbQ

Пристрої компанії EcoFlow працюють за принципом великого павербанку, але їхні можливості суттєво ширші і про це ми детальніше розповімо у цьому матеріалі на прикладі зарядної станції EcoFlow RIVER Max.

На жаль, для українців цьогоріч питання забезпечення себе електроенергією стало дуже гострим, а враховуючи, що незабаром стартує опалювальний сезон і важко спрогнозувати яким він буде, то потрібно потурбуватися про забезпечення електроенергією свого дому заздалегідь. Спектр використання портативних зарядних станцій дуже широкий, бо їх використовують там, де доступ до електроенергії обмежений і там, де все гаразд, але потрібно мати доступ до джерела енергії, наприклад для виїзної фотозйомки зі штучним освітленням, для організації кемпінгу в лісі чи просто, як резервне джерело живлення для будинку.

eQs8Pxa3iDTpeK_hgvOFQVhmivIy3qUOL6nuk54pS3zc5Dmg1vt34HPdeUrLX0lgJi_aGGgqOSvwxxRQg__ZcINUs4qCpLqHY9X3n8DpR34Cwj0ERW4p7CbWY4zENDRh80D5f0TEmWQlVNI-Weq70hkvNXa7YeCpXRdHYPbGBlvPTcbHlAznwocVfg

EcoFlow здобула популярність завдяки надійності та простоті у використанні, адже все працює за принципом plug&play, достатньо тільки підключитися і все працюватиме. Загалом в EcoFlow є дві лінійки пристроїв — RIVER (для використання в побуті) та DELTA (для промислових масштабів). До портативних зарядних станцій в EcoFlow є багато аксесуарів починаючи від сонячних панелей до додаткових батарей.

Якщо говорити про EcoFlow RIVER Max, то усвідомлення того, що ви в чистому полі можете закип’ятити води в електрочайнику звучить надихаюче. Про дрібну електроніку, включаючи ноутбуки, ми навіть не говоримо, бо EcoFlow RIVER Max може заряджати їх багато разів. В комплекті зі станцією ви знайдете:

  • кабель DC5521-DC5525;
  • автомобільний зарядний кабель 1.5 м;
  • кабель для зарядки від сонячної батареї MC4-XT60 1.5 м;
  • кабель для зарядки від мережі змінного струму 1.5 м. 

MRImEVsxgDiLzTIujXyi9t5fUVExF0ul0sTosn6A7nXtz9UVDn5Tb2f1btP4ftG3mpaCZ71PxQybHkECCsABsO3IWliZyvtttnJxUCyarwmzqap4AM-F6wncbrbuB01yspCxkmTdJAbX65RoEbOA3Gr75koVf557iQ1amo7TKbE00Vl6dptRLrbQfw

Після розпакування станція відразу готова до використання, адже заряджена приблизно на 20-30%. В комплекті є детальна інструкція, але й без неї все чудово зрозуміло. Станція вмикається клавішею живлення і після цього засвічується екран, де відображається вся поточна інформація — рівень заряду, орієнтовний час роботи, робота куллера, вхідна та вихідна потужність у ватах.

Дана станція має такі роз’єми:

  • три USB-A, один із яких підтримує швидку зарядку Qualcomm Quick Charge 3.0;
  • один USB-C із швидкою зарядкою, 
  • один DC 12V;
  • автомобільна розетка 12V.

8RCQrcrHHOm8YdNRm6AD9-RUjvD8P9mc1_WMaq8ZuvriiqlHNQH6koqcARwLovY1vCWH6zyxO4zuqHGKpzHwpnVN1WfE67Qz5AEXDjAyJsHflZ9zryKfKWVg6TL4H7ynOxsaQixgT_P5kMe-2RUTng-kNYBhcBPED-FBgpUIE0dYTzMko1vKW9pu-A

На корпусі станції є клавіша для увімкнення Wi-Fi, вона потрібна для того, щоб активувати бездротову мережу для підключення до смартфона через застосунок. В ньому можна побачити схожу інформацію, що й на дисплеї станції, а також керувати ліхтарем та моніторити витрати енергії.

До речі, ліхтар на станції практична функція, звісно ж носити за собою станцію заради ліхтаря ніхто не буде, але це дуже зручна функція для кемпінгу, мобільного госпіталю, для роботи в гаражі, коли немає освітлення і ще в багатьох інших сценаріях. Крім ліхтаря на станції є підсвітка, якою можна керувати через застосунок.

29jEcgTY4g8Lt0gK8Y091IvK_nGOwX-wkbcE5R4cjLD8pb_rjzyWBAp7gt4FuBbqBqQ9Q3VBkMTvnFOyclZFNPuyQAN1G8xyn6EzFTVO0zzGZsbyYdRefAKeGBkvQyFWgg2uCx5FrDUdMDOXIvZs0S9_JDj8Z1cMEjWQwu5h7KUMMa7yH5xolDCQWA

Заряджається EcoFlow RIVER Max через мережевий кабель від звичайної розетки. На жаль, через USB-C пристрій не заряджається. Одного повного заряду вистачить, щоб зарядити MacBook Air з акумулятором 50 Вт/год близько 11-ти разів. Станції EcoFlow з більшим об’ємом батареї можуть мати суттєво вищі показники. Від 0 до 80% EcoFlow RIVER Max заряджається приблизно за 60 хвилин. Це одна з основних переваг, адже зарядка справді швидка. Під час заряджання станції вмикається вентилятор для охолодження. Він працює достатньо тихо, але виробник дає можливість зробити зарядку взагалі беззвучною, щоправда тоді вона триватиме трохи довше.

Вага станції становить 7,7 кг і зважаючи на те в яких випадках зазвичай використовують таку станцію, то вона достатньо легка. Конструкція виконана з чорного пластику, виробник ніде не вказує про вологозахист, тому використовувати її під дощем чи за високої вологості не варто.

vi4T4Y3wWLJMfXDi7uZ7U0mk-O-rZ88YUlOPuB-szVHkC5y1lLTTqO5-lB5QUuR8rffD1s9m1s16o5l44oKXgFtSWwzWGNM3J5J-C9PCflguCNQ8LgDcX7A8AERbWTD9kQ9wKq-5I7MWn-QX3vuM5-_rnkbcfoMybmvyuRqGx7T-OhGWcGgBgABrBQ

ВИСНОВКИ

Загалом, найбільш значні переваги цієї станції для користувача — це можливість одночасного підключення для заряджання до 9-ти пристроїв, швидка зарядка до 80% за 1 годину та модульна конструкція, яка дозволяє збільшувати потужність EcoFlow RIVER Max. Додатковий модуль збільшує ємність акумулятора вдвічі, з 288Вт/год до 576Вт/год.

Якщо вам потрібно забезпечити будинок електроенергією на випадок відключення, то зарядні станції EcoFlow — практичне рішення, яке ви можете використовувати і для безлічі інших сценаріїв. EcoFlow RIVER Max — це лише одна з багатьох моделей від цього бренду. Ви можете обрати станцію залежно від ваших потреб та можливостей в каталозі КТС.

Читайте також:
Як зарядити смарт гаджети, коли немає світла?
Кожен розуміє, що з «сусідами» нам, м’яко кажучи, не пощастило. Росіяни продовжують атакувати Україну ракетними обстрілами. За останні дні найбільше атак припало саме на енергетичні об’єкти, через що багато областей та міст залишились без світла. Відповідно і зараз є перебої з електропостачанням та
24/10/2022
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?