Xiaomi Mi Electric Scooter 4Pro VS Ninebot by Segway MAX G30 II: який електросамокат вибрати?

19/03/2023

На вулиці щодня зростає кількість водіїв електросамокатів і з приходом тепла їхня кількість буде збільшуватись. Пояснювати всі переваги цього виду транспорту немає потреби, але є потреба в порівнянні різних електросамокатів між собою, щоб чітко розуміти, який вибрати для себе. 

Сьогодні в нас на порівнянні дві топові моделі електросамокатів: Xiaomi Mi Electric Scooter 4Pro та Ninebot by Segway MAX G30 II. Ми співставимо їх в головних характеристиках, щоб вам було простіше зорієнтуватися у виборі.

xiaomi-electric-scooter-4-pro-vorgestellt-header-scaled.jpg

В плані дизайну електросамокати мінімально відрізняються один від одного. Xiaomi має червоні акценти на корпусі, а Ninebot жовті вставки. Різниця у вазі 1,7 кг: Ninebot — 18,7 кг, Xiaomi — 17 кг. По габаритах вони відрізняються мінімально.

MAX-G30_Lifestyle-picture-8.jpg

Однак нас більше цікавлять практичні моменти для експлуатації, такі як: запас ходу, швидкість, колеса та час заряджання.

ЗАПАС ХОДУ

Виробники зазвичай подають інформацію про максимальний запас ходу за ідеальних умов, а в реальному житті від заявленого запасу ходу можна сміливо мінусувати приблизно 6-10 км. 

Самокати, які в нас на огляді можуть похвалитися таким запасом ходу:

  •  Xiaomi Mi Electric Scooter 4Pro — 55 км;
  •  Ninebot by Segway MAX G30 II — 65 км.

До речі, максимальний запас ходу можливий тільки в еко-режимі.

xiaomi-xiaomi-electric-scooter-4-pro-european-vers.jpg

Різниця в 10 км для електросамокату дуже суттєва і ці 10 км можуть вас “врятувати” в критичний момент, коли не буде часу на підзарядку. Традиційно заряджати самокат вам доведеться не частіше, ніж раз в тиждень, якщо в середньому за день ви будете їхати від 5 до 10 км. 

До речі, обидва самокати розраховані на користувача вагою до 120 кг, хоча в попередньому поколінні максимальна вага для Xiaomi була 100 кг. Якщо для вас критично важливий більший запас ходу, то однозначно вибирайте  Ninebot by Segway MAX G30 II, бо він в спорт-режимі може проїхати до 45 км.

Швидкість в електросамокатах не така принципова характеристика, як запас ходу, але про неї варто згадати. В обох самокатах швидкість на рівні 25 км/год. В умовах міста цього буде більш, ніж достатньо.

Виробники заявляють, що самокати можуть долати підйоми до 20 градусів, проте підйоми зменшують час роботи від батареї.

MAX-G30E-II_Lifestyle-picture_Man-sitting-and-kickScooter-folded.jpg-Copy.jpg

До речі, в Xiaomi Mi Electric Scooter 4Pro є можливість вибирати між трьома режимами швидкості: до 6 км/год, до 20 км/год та до 25 км/год. Перший режим називається пішохідним і його зручно використовувати, коли поруч вас хтось йде або коли ви в натовпі і немає площі для розгону. До 25 км/год — це спорт-режим, коли електросамокат стає різкішим в наборі швидкості.

В обох є функція круїз-контролю, якщо ви їдете на довгу дистанцію і дорога порівняно вільна, то ви можете задати значення швидкості і самокат буде його підтримувати її без вашої участі і потреби постійно тримати руку на акселераторі.

В плані максимальної швидкості та швидкісних режимів самокати знаходяться приблизно на одному рівні.

ЗАРЯДЖАННЯ

Самокати мають акумулятори, які захищені від зносу та від перепадів напруги під час заряджання. До речі, в Xiaomi є система рекуперації енергії, коли самокат підзаряджається, коли йде накатом або коли ви натискаєте на гальма.

Щодо швидкості зарядки, то безперечний фаворит Ninebot by Segway MAX G30 II, бо він від 0% до 100% заряджається за 360 хв. (6 годин), а Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro за 480 хв. (8 годин).

5c0d449e0e9bccae2de3c93325578afd.jpg

Якщо врахувати, що зазвичай самокат ставлять заряджатися на ніч, то кардинальної різниці немає, але якщо ви хочете трохи підзарядитися впродовж дня, то 120 хв. дуже суттєва цифра.

КОЛЕСА

В Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro використовуються нові шини DuraGel Tire. Вони 10-дюймові і чудово амортизують на нерівній поверхні. Ці шини безкамерні, а гель з якого вони виконані самоущільнюється та перешкоджає появі пробоїн.

xiaomi-updates-its-e-mobility-range-with-new-electric-scooter-4-pro.jpg

В Ninebot by Segway MAX G30 II теж використовуються 10-дюймові шини, які мають хороші амортизаційні властивості і ви навіть можете регулювати їх під себе змінюючи тиск в колесах. За словами виробника, вони теж мають захист від проколів.

ВИСНОВКИ

Обидва самокати — одні з кращих, які зараз є на ринку і мають ще багато фішок не згаданих в цьому порівнянні починаючи від зручних застосунків для смартфону і закінчуючи чудовою ергономікою з можливістю легкого складання для перенесення в руках чи перевезення в авто. Однак, якщо порівнювати їх в ключових характеристиках, то незначна перевага є на боці Ninebot by Segway MAX G30 II. Передусім він має більший запас ходу — до 65 км в еко-режимі і до 45 км в спорт-режимі. Такі показники недоступні для більшості електросамокатів, включаючи Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro. Другий важливий нюанс — швидкість заряджання. Ninebot by Segway MAX G30 II заряджається на 2 години швидше, ніж Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Pro. В плані зручності експлуатації, швидкості та надійності обидва самокати знаходяться на одному рівні.

Читайте також:
Головне за тиждень: Premium-версія месенджера Telegram, AliExpress відновив доставку в Україну, у Франції створили аналог Javelin
Швидкий перехід до новин: Попит на електротранспорт в Україні зріс у сім разів AliExpress відновлює доставку в Україну Невдовзі з’явиться Premium-версія Telegram У Франції створили аналог Javelin Попит на електротранспорт в Україні зріс у сім разів Українці масово пересідають на альтернатив
16/06/2022
Електротранспорт: сучасні технології пересування
Мабуть кожен, хто користується громадським транспортом або особистим авто у межах міста, замислювався про заміну на щось більш компактне і сучасне. Все частіше на вулицях можна побачити гіроскутери, електросамокати та моноколеса. Електротранспорт став найпопулярнішим засобом пересування, адже це шви
17/08/2021
Чому варто купувати самокати у офіційних дилерів?
Що може бути кращим засобом для пересування по місту, аніж електросамокат? Та нічого! Цей вид транспорту — ідеальне рішення як для дітей, так і для дорослих. На роботу, по справах або ж просто на прогулянку — з електросамокатом все швидко, легко та без заторів:) І як тільки з'являється думка про те,
25/05/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?