Xiaomi Haylou Smart Watch Solar LS05: кращий за Mi Band 5?

23/12/2020

Є багато користувачів, яким цілком достатньо буде можливостей фітнес-браслету Xiaomi Mi Band 5, але єдине, що їх не влаштовує — надто простий, спортивний дизайн, а хотілося б, щоб аналогічні функції, але в більш класичному корпусі. Haylou Smart Watch Solar LS05 є відповіддю на такий запит.

3_24.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН

В коробці з годинником є тільки інструкція та зарядний пристрій. Годинник має круглу форму і вже навіть цим він завойовує чимало прихильників. Рамка навколо дисплею металева і це робить його вигляд суттєво дорожчим та більш вишуканим. Звісно нижня частина годинника виконана з пластику, але все ж елемент металу в корпусі зважаючи на ціновий сегмент — суттєва перевага.

19_14.jpg

Годинник з ремінцем важить всього 54 грами. Він має захист по стандарту IP68, тобто бризки чи навіть повне занурення у воду не виведуть його з ладу, але як завжди зловживати не варто. На корпусі є тільки одна клавіша і вона відповідає за повернення на головний екран, а також для того, щоб увімкнути та вимкнути годинник.

109_2.jpg

Ремінець на дотик резиновий. Завдяки стандартному 22-міліметровому кріпленню можливості кастомізації зовнішнього вигляду годинника відразу зростають в геометричній прогресії. Підключається до смартфону годинник дуже просто і швидко. На екрані при першому ввімкненні буде відображатися QR-код, який перенаправить вас до завантаження додатку. 

38_11.jpg

ЕКРАН

Діагональ TFT-дисплею складає 1,28 дюйма. Роздільна здатність 240х240 пікселів. Окремі пікселі можна побачити, якщо вдивлятися зблизька, але при повсякденному використанні це не буде проблемою.

8_17.jpg

Мене приємно здивувала швидкість та плавність роботи інтерфейсу. Вона не поступається для Huawei Watch GT 2, які коштують в 6 разів дорожче. В налаштуваннях можна обрати один з 4-х рівнів яскравості, а також встановити тайм-аут дисплею на 5-15 секунд.

6_18.jpg

Єдине суттєве недопрацювання — малий вибір циферблатів. Всього 5 штук. Можливо з оновленнями ПЗ прилетять інші, але поки дуже "бідно". До речі, вочфейси можна змінювати тільки на годиннику з меню додатка HaylouFit цього зробити не можна.

11_16.jpg

ДОДАТОК

В додатку HaylouFit у вкладці “Домашня сторінка” ви можете відслідковувати свою активність, дані про сон та серцевий ритм. У вкладці спорт можете запускати тренування та дивитися статистику після їх завершення. 

147_1.jpg

У вкладці “Пристрій” ви можете налаштувати з яких додатків будуть приходити сповіщення, поставити будильник, перевірити оновлення та змінити загальні налаштування. Додаток русифікований, української мови немає. На годиннику немає російської, навіть якщо головна мова смартфону російська, але при цьому він без проблем відображає російську і українську в сповіщеннях.

110_2.jpg

СПОРТ ТА СПОВІЩЕННЯ

Годинник підтримує 12 спортивних режимів. Оскільки пристрій немає вбудованого GPS-модуля, то в деяких видах тренувань доведеться задіювати GPS-модуль смартфона. Звісно ви можете ставити для себе цілі по кількості кроків, вимірювати пульс та проводити дихальні вправи.

3_23.jpg

При вхідному виклику на екрані буде відображатися номер або ім’я абонента. Виклик можна відхилити або ігнорувати. Сповіщення з месенджерів зручно читати. Щоправда іконки не всіх додатків підтримуються. Є підтримка Instagram, а от Telegram немає.

2_19.jpg5_20.jpg

Дані про погоду також можна моніторити на дисплеї годинника. Приємним бонусом є можливість керування відтворенням музики. Щоправда підключити TWS-навушники прямо до годинника не вдасться.

6_21.jpg6_22.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Час роботи від батареї це ще одна сильна сторона цього годинника. Якщо ви поставите середню яскравість дисплею, то навіть за наявності величезної кількості сповіщень вам його вистачить більше, ніж на 15 днів. Якщо ж користуватися дуже ощадливо, то ви можете витиснути з нього навіть 25-30 днів роботи. В комплекті є кабель з магнітом для заряджання — зручно, а завдяки хорошій автономності заряджати вам його доведеться нечасто.

25_13.jpg

ВИСНОВКИ

Годинник коштує менше тисячі гривень і при цьому має по-справжньому стильний дизайн з металевою окантовкою. Яскравий екран з хорошою плавністю роботи та швидкістю відгуку. Автономність вище всяких похвал — 15 днів при активному використанні. Якщо говорити про недоліки, то можу згадати відсутність GPS-модуля, української чи хоча б російської мови інтерфейсу, а також мінімальний набір змінних циферблатів. У решті це характеристик це безумовно "топ за свої гроші".

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?