TWS-навушники Haylou GT2 VS Haylou GT2s: кращі за Redmi AirDots?

22/12/2020

Бренд Haylou ще не є особливо популярним на українському ринку, але варто сказати, що він входить в екосистему Xiaomi. Назва бренду походить від англійського слова “Hello”. Бренд спеціалізується на навушниках та смарт-годинниках. Сьогодні в нас на огляді дві моделі — Haylou GT2 та Haylou GT2s. Незважаючи на схожість в назві вони відрізняються один від одного. Спойлер: навушники справді заслуговують на увагу.

85_4.jpg

КОМПЛЕКТ

В комплекті з навушниками нічого екстраординарного. Разом з GT 2s ви отримаєте 2 пари змінних амбюшур, кабель для зарядки microUSB та інструкцію. Коробка максимально аскетична. На звороті упаковки описані ключові переваги даної моделі.

34_10.jpg

Модель Haylou GT2 має ще більш простий комплект — дві пари змінних амбюшур та документація. Перше враження, коли відкриваєте коробку можна описати одним реченням: “а де кабель для зарядки”? Непотрібно хвилюватися з цього приводу, бо він вбудований прямо в кейс. Комусь таке рішення не сподобається, але хто цінує зручність, то точно оцінить такий хід.

34_12.jpg

ДИЗАЙН КЕЙСУ ТА НАВУШНИКІВ

Кейси обох моделей разюче відрізняються один від одного. У моделі GT2s кейс стандартний, схожий на кейс від Samsung Galaxy Buds. Він повністю виконаний з пластику. Кришка фіксується тільки в положенні 90 градусів. На задній частині кейсу є роз’єм microUSB. Кейс матовий, тому не збирає відбитків пальців. Він дуже легкий. Всередині є помітки, де правий та лівий навушник. Ніяких клавіш на корпусі немає, як і індикатору зарядки.

62_6.jpg

Кейс Haylou GT2 має нестандартну форму. У ньому немає кришки, а кабель для зарядки вбудований у нижню частину кейсу і не від’єднується. Кейс GT2, як і у GT2s матовий. 

18_14.jpg

Дизайн навушників в обох моделях аналогічний, вони нічим не відрізняються. Виконані з пластику, мають ергономічний нахил, щоб максимально міцно фіксуватися у вухах. Вага одного навушника 3,7 грама, тому вони майже не відчуваються, а відповідно добре підійдуть для занять спортом.

103_3.jpg

Для кращої фіксації у вухах, а відповідно і найбільш якісного звучання варто підібрати відповідні амбюшури. В комплекті є розмір S та L, а M-ка відразу на навушниках.

7_17.jpg

ПІДКЛЮЧЕННЯ

З’єднання відбувається через bluetooth 5.0. Щоб підключитися не потрібно натискати клавіші на кейсі чи навушниках чи проводити інші маніпуляції. Достатньо вийняти навушники з кейсу, а в меню bluetooth на смартфоні вибрати відповідну модель. До честі обох пар навушників з’єднання стабільне. До речі, навушники можуть працювати окремо один від одного.

10_16.jpg

КЕРУВАННЯ

Для керування відтворенням використовуються механічні клавіші, тому випадкові натискання виключені. Для обох версій навушників команди керування аналогічні:

  • пауза/відтворення — одне натискання на будь-який навушник;
  • наступний трек — подвійне натискання на правий навушник;
  • попередній трек — подвійне натискання на лівий навушник;
  • відповісти на виклик — одне натискання на будь-який навушник;
  • відхилити виклик — утримання клавіші на будь-якому навушнику протягом 1,5 секунди;
  • голосовий асистент — потрійне натискання на будь-якому навушнику.

Змінити налаштування керування немає можливості, бо навушники не мають окремого додатку, як це є в більш дорогих навушниках інших брендів.

24_13.jpg

ЗВУЧАННЯ

В плані звучання я не відчув різниці між Haylou GT2 та Haylou GT2s. Ймовірно через те, що в обох випадках використовується 7,2 мм драйвер. Є підтримка кодеку AAC, але це актуально тільки для пристроїв, які теж підтримують цей кодек. Тепер про враження від звучання. Я слухав улюблені треки на максимальній гучності і не було чути жодного тріску чи рипіння.

47_7.jpg

Запасу гучності на перший погляд недостатньо. Щодо звучання низьких, то їх насправді дуже мало і компенсується ситуація тільки вакуумною формою навушників, які щільно прилягають до вушної раковини. Середні і високі частоти добре представлені. Чи є затримка звуку порівняно з зображенням. Так, але вона настільки мінімальна, що це не створює дискомфорту при перегляді. Під час розмов по телефону співрозмовник чує мене чудово і я його теж.

62_5.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Наскільки заряджені навушники можна глянути в меню bluetooth. Якщо в плані зовнішнього вигляду та якості звучання навушники фактично однакові, то в питаннях автономності та швидкості зарядки вони суттєво відрізняються. Haylou GT2s для зарядки має роз’єм microUSB, а Haylou GT2 має вбудований, нез’ємний дріт який відразу можна вставляти в USB-роз’єм адаптера, павербанка чи ноутбука. Haylou GT2 має батарею в кейсі на 380 мАг, Haylou GT2s на 310 мАг. Самі навушники мають батарею на 43 мАг в обох моделях. 

14_15.jpg

  • Кейс Haylou GT2s заряджається від 0 до 100% приблизно за 3 години, навушники Haylou GT2s від кейсу заряджаються за 1,5 години. Від одного заряду можуть грати 4 години. З кейсом приблизно 12 годин.
  • Кейс Haylou GT2 заряджається від 0 до 100% приблизно 3 години, навушники Haylou GT2s від кейсу заряджаються близько 2 годин. Від одного заряду можуть грати 4 години. З кейсом приблизно 15 годин.

40_9.jpg

ВИСНОВКИ

Бренду Haylou вдалося зробити гідні TWS-навушники без явних недоліків і при цьому ціна на них аж несерйозна. GT2 коштують приблизно $17, а GT2s — приблизно $22. Порівнюючи їх з більш популярними навушниками Redmi AirDots я б все ж обрав Haylou. Яка з двох моделей підійде саме для вас? По звучанню, керуванню та ергономіці вони однакові, але якщо вам потрібна вища автономність та нестандартний кейс, то варто обирати GT2.

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?