ТОП-4 смартфони до 10 000 гривень

15/05/2023

На ринку величезна кількість смартфонів і зорієнтуватися серед них, особливо в бюджетному сегменті, вкрай важко. Ми вирішили спростити вам завдання і в цьому матеріалі пропонуємо поглянути на топ-смартфонів в бюджеті до 10 тисяч гривень.

Realme C55

Компанія Realme знайшла золоту середину зі своїм С55, адже він має цікавий дизайн, як для бюджетного смартфона, гідну камеру на 64 МП, добре знімає при хорошому освітленні, має екран 90 Гц і навіть роз’єм для навушників. Пристрій має 8 ГБ оперативної пам'яті. Для Android-смартфонів — це не є стрибок вище голови, це просто нормально. У налаштуваннях ви можете віртуально розширити оперативну пам’ять за допомогою вбудованої та додати до 8 ГБ.

51_9.jpg

“Під капотом” у C55 є 8-ядерний процесор Mediatek Helio G88. В AnTuTu смартфон набирає 250-260 тисяч балів, що цілком прийнятно для цієї цінової категорії. З коробки працює на Android 13 та фірмовою оболонкою realmeUI 4.0.

Цей смартфон не можна з упевненістю назвати ігровим, як і жоден бюджетник у сьогоднішньому відео, однак на ньому без проблем можна грати більшість вимогливих ігор, які доступні в Play Market без лагів та фрізів.

57_8.jpg

С55 отримав акумулятор на 5000 мАг, але при навантаженнях видає традиційний 1 не повний день роботи. Продовжити час автономної роботи до 2-3 днів можна з режимом енергозбереження, який щоправда обмежує певні функції та потужність процесору.

В пункті меню лабораторія Realme можна увімкнути функцію "Мінікапсула" - такий собі бюджетний аналог Dynamic Island, в якому буде відображатися інформація про стан заряджання смартфону. Realme приємно потішила тим, що C55 підтримує швидку дротову зарядку 33W, яка може зарядити смартфон на 50% за 29 хв.

Серед нюансів Realme C55 - це час автономної роботи, як для акумулятору обсягом 5000 мАг та низька пікова яскравість дисплею.

Щодо переваг, то можна відмітили наступні моменти:

  • преміальний, привабливий дизайн, як для бюджетника, 
  • багатий комплект, а саме чохол, потужний зарядний пристрій, заводська плівка на екрані, 
  • IPS-екран з частотою оновлення 90 Гц і роздільною здатністю FullHD+, 
  • підтримка встановлення карти пам’яті microSD одночасно з двома сім-картками формату nano-SIM.
  • швидка дротова зарядка на 33W, 
  • хороші знімки при денному світлі на камеру 64 МП, 
  • 3,5-мм роз’єм для навушників, 
  • підтримка NFC, швидкий сканер відбитків пальців у кнопці активації дисплею.

Motorola Defy 2021

Motorola Defy - один з найдоступніших захищених смартфонів на ринку. Він коштує менше 8 тисяч гривень, однак може витримувати екстремальні удари, температуру та занурення у воду, з якими мало хто з конкурентів, за таку ж вартість, може зрівнятися.

Цей смартфон має чітку цільову аудиторію — користувачі, які шукають смартфон, який можна використовувати в екстремальних умовах, на будівництві чи у виробничому цеху.

Працює Defy 2021 на процесорі Snapdragon 662. В AnTuTu набирає приблизно 170-180 тисяч балів. Це небагато, особливо для 2023 року, але цей смартфон не про ігри, високу частоту оновлення чи фотографію, цей смартфон про захищеність. 

85_5.jpg

Хоча режим екстремального енергозбереження відсутній у “чистому” Android, Motorola Defy може похвалитися батареєю на 5000 мАг, що забезпечує автономну роботу до 2-3 днів на одному заряді, і швидкою зарядкою на 20W. Є сканер відбитків пальців, класично розташований на задній панелі. Смартфон отримав спеціальну кнопку біля гойдалки гучності, яку можна запрограмувати для потрібного застосунку, наприклад, швидкого увімкнення ліхтарика чи камери.

5_Дизайн без назви-3.jpg

Серед нюансів Motorola Defy: очікувано невисока продуктивність, зважаючи на 4 ГБ оперативної пам’яті і процесор Snapdragon 662 та дисплей з роздільною здатністю 720 x 1600 пікселів та низьким рівнем яскравості. І гібридний слот для SIM-карток, куди можна встановити або дві SIM-картки або одну SIM і карту пам'яті microSD.

Переваги Motorola Defy 2021:

  • захищений корпус за стандартами IP68 та MIL-SPEC 810H і доступна ціна, якщо говорити про захищені смартфони;
  • працює на чистому Android з деякими доповненнями від Motorola; 
  • є підтримка NFC для безконтактних оплат та 3,5-мм роз’єм для навушників; 
  • основна камера на 48 МП при денному світлі видає хороші фото; 
  • час автономної роботи і швидка зарядка на 20W;
  • комплект, в якому, крім зарядного блоку ви знайдете фірмовий ремінець Motorola.

Samsung Galaxy M14

Galaxy M14 - це пристрій для тих, хто хоче купити доступний смартфон від відомого бренду. Samsung може похвалитися хорошим дисплеєм, якісною основною камерою, тривалим часом автономної роботи та стабільним програмним забезпеченням. Однією з особливостей Galaxy M14 є зобов'язання Samsung надавати оновлення Android протягом двох років і оновлення системи безпеки протягом чотирьох років. 

136_3.jpg

Продуктивність пристрою також досить висока завдяки 5-нанометровому Exynos 1330. На борту є 4 або 6 ГБ оперативної пам’яті, а внутрішньої може бути 64 або 128 ГБ з можливістю встановлення картки пам’яті microSD одночасно з двома сім-картками формату nano-SIM.

79_6.jpg

Загалом, Samsung Galaxy M14 - це надійний і доступний смартфон, який ми впевнено рекомендуємо в сегменті до 10 тисяч гривень. Проте є і нюанси, а саме відсутність блоку для зарядки в комплекті, широкі рамки з масивним підборіддям, відсутність заводської захисної плівки на дисплеї та дуже маркий корпус, що легко збирає бруд та мікроподряпини.

Серед переваг:

  • чудовий екран з роздільною здатністю FullHD+ 1080 x 2408 пікселів;
  • частота оновлення екрану 90 Гц;
  • відмінний час автономної роботи з акумулятором обсягом 6000 мАг та підтримкою екстремального енергозбереження;
  • єдиний у цьому сегменті смартфон із фірмовим процесором на базі 5 нм техпроцесу;
  • основна камера на 50 МП робить дуже хороші знімки;
  • має роз’єм 3,5-мм для навушників та NFC для безконтактних оплат;
  • тривалий час підтримки від Samsung;

Oppo A76

OPPO A76 — смартфон, який добре виконує основні функції і чудово підходить для повсякденного використання. Якщо коротко пройтися по основним моментах, то:

  • Продуктивність відповідає ціні: смартфон працює на процесорі Snapdragon 680 з 4 ГБ оперативної пам’яті та 64 або 128 ГБ вбудованої. Він добре справляється з повсякденними завданнями та застосунками, але не дуже підходить для вибагливих ігор з максимальними налаштуваннями графіки. 
  • Акумулятор має об’єм 5000 мАг і навіть за умови інтенсивного використання легко протримається цілий день, а потужна зарядка на 33W швидко відновить заряд.
  • Щодо дисплею: є підтримка частоти оновлення 90 Гц, але тут, на жаль, нижча роздільна здатність, ніж у конкурентів в цьому ціновому сегменті. Проте на екран поклеєно заводську захисну плівку.
  • Камера робить пристойні фотографії в добре освітлених місцях, але якість погіршується навіть у затінку, з’являється розмиття та зернистість.

194_1.jpg

Серед недоліків можемо відмітити низьку роздільну здатність екрану, лише HD+ (720 x 1612).

Щодо переваг, то можемо відмітити:

  • матова задня кришка та колір Glowing Blue, що вирізняє смартфон з-поміж інших; швидкий сканер відбитків пальців на бічній панелі; 
  • акумулятор на 5000 мАг та 33W зарядка SuperVOOC — це хороша комбінація часу автономної роботи та швидкості заряджання; 
  • підтримка карти пам’яті microSD, яку встановлено одночасно з двома сім-картками формату nano-SIM;
  • багатий комплект, що включає потужний зарядний блок та силіконовий чохол.

110_4.jpg

ВИСНОВКИ

Сьогодні в сегменті до 10 тисяч гривень справді є з чого вибрати, то ж давайте коротко підсумуємо.

  • Realme C55 — смартфон для тих, хто шукає смартфон з хорошим екраном та хорошою продуктивністю, щоб у вільний час можна було “поганяти” не дуже вимогливі ігри. Ідеальний смартфон для школяра чи студента.
  • Motorola Defy 2021 — це варіант для тих, хто шукає доступний і добре захищений смартфон для користування в складних умовах, коли ваше хобі чи робота пов’язана з екстремальними умовами.
  • Samsung Galaxy M14 — це смартфон, який точно не підведе і, суб’єктивно, він є кращим у цій підбірці, адже має чудовий екран з хорошою роздільною здатністю, хорошу камеру для знімків в будь-яких умовах, батарею на 6000 мАг і довгий час оновлень операційки та систем безпеки.
  • Oppo A76 — це смартфон для тих, хто шукає помічника в повсякденних завданнях, який може швидко відновити заряд батареї і при цьому стильно та елегантно виглядає, особливо в кольорі Glowing Blue. В решті характеристик смартфон також не поступається конкурентам.
Читайте також:
Як блокувати спам-дзвінки на iPhone?
Якщо ви втомилися отримувати дзвінки з невідомих номерів, які пропонують вам все - від швидких кредитів до покупки килимів у ваше авто, тоді ця стаття саме для вас. Тут ми детально розповімо вам як зробити так, щоб спамери та шахраї не відволікали вас і не створювали зайвих незручностей. Забігаючи
11/04/2024
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?