Samsung Galaxy Buds Live: м’яке шумозаглушення та унікальний дизайн

08/09/2020

Близько 6-ти місяців я користуюся навушниками від Samsung — Galaxy Buds. Я ними, справді, дуже задоволений. У мене була можливість порівняти їх з Galaxy Buds Plus. Останні сподобались мені ще більше. Звук кращий, автономність вища, єдине зауваження — глянцевий кейс. Ще весною з’явилися чутки про навушники Samsung у формі бобів. Інсайдери навіть говорили, що вони будуть називатися Galaxy Bean. Я їх дуже чекав і ось вони вже у мене на огляді. Можливо у мене до них завищені очікування, бо попередні навушники від Samsung справили на мене дуже гарне враження. 

80_4.jpg

ДИЗАЙН КЕЙСУ ТА НАВУШНИКІВ

Кейс має невеликі розміри 50x27.8x27.8 мм, вага – 42.2 г. Кейс більш товстий за кейс від AirPods. Він глянцевий і дуже швидко збирає відбитки пальців. Є доступні три варіанти кольорів: бронзовий, білий, чорний. На корпусі немає ніяких клавіш, а тільки роз’єм Type-C та логотип Samsung з фірмовою відміткою “Sound by AKG”. 

57_5.jpg

На передній панелі навушників є один світловий індикатор, який світиться червоним поки триває зарядка і зеленим, коли акумулятор повністю заряджений. 

36_8.jpg

Дизайн навушників був передбачений задовго до презентації, тому нічого нового я не розкажу, нижче на фото можете побачити, як вони виглядають з зовнішньої та внутрішньої сторони. До речі, з внутрішньої сторони вони матові і, мабуть, саме таким було б доречно зробити кейс, щоб він не збирав всі можливі забруднення на собі. 

На внутрішній частині звісно ж є інфрачервоний датчик, який ставить відтворення на паузу, коли ви виймете навушник з вуха, щоправда, коли ви вставите навушник у вуха назад, то відтворення не відновлюється, принаймні на Google Pixel 3 XL.

35_11.jpg

Ергономіка. З цими навушниками це дуже складне питання, бо я довго налаштовував їх поки зрозумів, як вони мають сидіти у вухах і не можу сказати, що у моїх вухах вони сидять добре. Тому обираючи їх обов’язково попередньо варто приміряти їх в магазині, щоб зрозуміти, що вони  для вас підходять.

В комплекті з навушниками є дві пари спеціальних фіксаторів, які чіпляються на контакти для зарядки на навушниках. Між іншим навушники мають захист по стандарту IPX2, тому піт під час тренувань їм не зашкодить, але під краном чи прямим дощем тримати їх категорично не рекомендується.

17_13.jpg

ЗВУЧАННЯ

Навушники по габаритах дуже маленькі і коли я побачив перші рендери “бобів”, то щось не дуже вірив у хороше звучання, автономність і при цьому активне шумозаглушення, але тут навушники перевершили мої очікування в тому плані, що шумозаглушення працює дуже м’яко, автономність звична для більшості TWS-навушників і при цьому звучать вони не гірше AirPods, якщо ви віднайдете оптимальну позицію у вухах. Разом з тим я переконаний, що звучать вони трохи гірше, ніж Galaxy Buds Plus. Останні вакуумні, тому звук більш чистий і басовитий. 

34_9.jpg

Galaxy Buds Live звучать теж дуже добре, особливо відчуваються середні частоти. Деталізація звуку на високому рівні. Я звик слухати вакуумні TWS-навушники, тому басів мені було малувато Однак і тут вихід є, оскільки навушники підключаються до фірмового додатку Galaxy Wear, де ви можете скористатися декількома пресетами, які зроблять звук більш чистим, динамічним чи з акцентом на низькі частоти. 

Як працює шумозаглушення? М’яко. По-іншому сказати не можу. З чим це можна порівняти? От якби в AirPods 2019 додали відсікання низькочастотних шумів, то результат був би десь схожий. Навіть при увімкненому шумозаглушенні я прекрасно чув, що до мене говорять, звук сповіщень на смартфоні, плач дитини в іншій кімнаті, однак відсікався звук роботи кулера в ноутбуці, шум вітру з відкритого вікна. Якщо ви знаєте, як працює шумозаглушення в AirPods Pro, то тут і близько не так, але для відкритих навушників це чудовий результат. Ці навушники ідеально підходять для міста, бо кількість шумів урізається, а безпека залишається.

33_10.jpg

Звісно, що ні про яке відставання зображення і звуку мова не йде. З’єднання відбувається через Bluetooth 5.0. Є підтримка кодеків: Samsung Scalable Codec, SBC, AAC. До речі, мене приємно здивував звук під час розмов. Співрозмовник чув мене чудово, як і я його і при цьому я був у достатньо шумному, людному місці.

КЕРУВАННЯ

  • Плей/пауза — один тап по будь-якому навушнику;
  • Наступний трек, прийняти/завершити виклик — подвійний тап по будь-якому навушнику, 
  • Попередній трек — потрійний тап по будь-якому навушнику;

Це базові жести, але в додатку ви можете їх налаштувати, як вам зручно. Наприклад, я на утримання поставив збільшення і зменшення гучності, а на потрійне постукування увімкнення активного шумозаглушення. Загалом, Samsung мені дуже подобається своїм підходом до керування навушниками, бо вони дають можливість його налаштувати під себе, а не звикати до заводських параметрів.

13_14.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Кейс навушників підтримує бездротову зарядку. Для зарядки по проводу використовується роз’єм USB Type-C. Від одного заряду з увімкненим активним шумозаглушення навушники можуть грати до 6-ти годин, разом з кейсом цей показник збільшується до 21 години. Приємною фішкою є можливість зарядити навушники на 1 годину відтворення за 5 хвилин. В плані автономності ніяких революцій, але зважаючи на розміри навушників 6 годин — пристойний результат.

11_15.jpg

ВИСНОВКИ

Ще до початку особистого тесту у мене назбиралося багато очікувань до нових навушників від Samsung і варто сказати, що більшість з них виправдалися. По-перше, мені сподобалася м’яка робота шумозаглушення. Хтось скаже, що воно тут для галочки, дозволю собі не погодитись, бо мені надзвичайно сподобалось, коли відсікається “гул” і при цьому добре чути голоси і різкі звуки.

Щодо звучання, то на мій смак воно дуже деталізоване з великою кількістю середніх та високих. Низьких можна додати на еквалайзері в додатку, хоча до рівня вакуумних Galaxy Buds Plus ще потрібно рости.

Одна з ключових фішок і найбільш неоднозначних — дизайн та ергономіка. Надзвичайно круто те, що вони не просто скопіювали старші моделі чи AirPods, а придумали щось своє. З іншого боку носити ці навушники потрібно навчитись, щоб швидко їх ставити у правильне положення у вусі. Якщо б мені довелося ранжувати навушники Samsung, то я б їх поставив у такому порядку: Galaxy Buds Plus, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds. Якщо ж ви не розглядаєте варіант вакуумних, але вам подобаються навушники від Samsung, тоді тільки Galaxy Buds Live.

Читайте також:
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Hator Hyperpunk Truepods HD: бюджетні ігрові навушники з затримкою 40 мс та автономність 25 годин
Якщо ви шукаєте по-справжньому доступні бездротові навушники, то ви їх вже знайшли — Hator Hyperpunk Truepods HD. Ба більше, коли ми говоримо про доступність цих навушників, то мова не йде про урізання важливих функцій. Далі в огляді ви можете в цьому переконатися. КОМПЛЕКТАЦІЯ ТА ДИЗАЙН В коробці
24/12/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?