Realme Watch: більше, ніж фітнес-браслет у корпусі смарт-годинника

31/07/2020

Для компанії Realme це вже другий пристрій в категорії гаджетів, які носять на руці, бо у березні був представлений фітнес-браслет, а на початку червня компанія представила свій перший смарт-годинник Realme Watch. Звісно, якщо забігати наперед, то смарт-годинником цей апарат назвати важко, однак враження він залишив дуже приємні, тому поговоримо про нього більш детально. 

Купить Realme Watch

КОРОБКА ТА КОМПЛЕКТАЦІЯ

Коробка виконана з твердого картону і усім кому я показав упаковку навіть і гадки не мали, що цей пристрій коштує приблизно 50 доларів. На коробці описані усі основні фішки про які ми поговоримо детальніше трохи нижче. Нещодавно, як подарунок придбав фітнес-браслет Amazfit Bip Lite і в ньому ще з коробки зрозуміло, що він бюджетний, а от Realme упакований, як накращі флагманські пристрої.

Купить Realme Watch

В коробці ви зайдете сам годинник, посібник користувача якісно перекладений на українську мову, а також зарядний пристрій на магнітах. Додаткового ремінця немає, але розмір стандартного підходить, як для тонкого так і для достатньо масивного зап’ястя.

Купить Realme Watch

ДИЗАЙН

Загалом можливості цього гаджету дуже нагадують фітнес-браслет, але от його зовнішній вигляд тяжіє до смарт-годинників. Перше, що привертає увагу — квадратна форма корпусу, бо коли годинник вимкнений його без проблем можна сплутати з Apple Watch, така ж сама ситуація з Amazfit Bip. На правій грані годинника розташувалася єдина механічна клавіша, яка має приємний хід. На передній частині годинника є масивне підборіддя на якому ледь просвічується напис realme. Надіюся, що в наступній версії замість назви бренду компанія вирішить збільшити екран, щоб рамки були однаковими з усіх сторін. Рамки апарату виконані з глянцевого пластику, який легко збирає відбитки пальців. Колір годинника є лише один — чорний, а от ремінці ви можете змінювати, як вам завгодно, благо виробник зробив 20 мм. кріплення за допомогою стандартної застібки.

Купить Realme Watch

Стандартний ремінець чорного кольору і він виконаний з гіпоалергенного силікону, ніякого дискомфорту не створює, тому носити годинник можна 24/7. На ніч можна не знімати, бо завдяки мінімальній вазі і габаритам він майже не відчувається на руці. Застібка ремінця відверто “позичена” в однієї яблучної компанії, тому все звично і надійно. Корпус годинника захищений по стандарту IP68, тому ви можете мити руки і навіть йти у ньому в душ без страху, що він вийде з ладу.

Купить Realme Watch

ЕКРАН

До того моменту, коли годинник потрапив мені до рук найбільше питань в мене було саме до дисплея, бо те, що він кольоровий це добре, але як він буде реагувати на дотик і чи комфортно буде з ним працювати коли ви на пробіжці чи їдете на велосипеді? Також цікавило, як справи з яскравістю. На щастя. мої очікування були перевершені. 

Купить Realme Watch

Оскільки клавіша, яка знаходиться на правому боці годинника використовується лише для того, щоб активувати і погасити екран, а також для виклику меню перезапуску гаджета, то вся інша взаємодія здійснюється саме через екран. Діагональ екрану складає 1,4 дюйма, а розширення 320х320 пікселів. Зображення не виглядає пікселізованим чи розмитим, а саме головне, що екран дуже чутливий і насправді з ним взаємодіяти не менш приємно, ніж з наприклад Amazfit GTS, який є в півтора рази дорожчим. Екран прикритий склом Corning Gorilla Glass 3, яке є одним з кращих, коли ми говоримо про стійкість до подряпин, щоправда нещодавно компанія Corning представила нове покоління захисного скла під назвою Victus, про це ви можете прочитати у нашій статті під назвою “Gorilla Glass Victus: вдвічі стійкіше до подряпин”.

Купить Realme Watch

Якість екрану для цінового сегменту $50 просто ідеальна, хоча звісно хотілося б більш тонкі рамки, але навіть Apple до цього йшла роками, тому очікуємо від Realme в наступних версіях саме збільшення робочої площі дисплея. В налаштуваннях ви можете увімкнути, щоб екран активувався при піднятті руки. Функція працює коректно, але екран вмикається тільки на 4-5 секунд і цей час ніяк не можна ні збільшити ні зменшити, а для перегляду повідомлень декілька секунд буде малувато. В налаштуваннях є 10 позицій яскравості дисплея, якщо ви поставите значення на 80%, то екран стає достатньо читабельним навіть на сонці.

Купить Realme Watch

Тут на жаль немає функції Always-On Display і в цьому плані з трансрефлективним дисплеєм на Amazfit Bip не посперечаєшся. Щоправда є можливість увімкнути режим енергозбереження, тоді годинник перейде у монохромний формат і буде відображати тільки час та рівень заряду батареї. В такому режимі годинник може працювати близько 20 днів.

Купить Realme Watch

Циферблати звісно ж можна змінювати, щоправда бібліотека поки не дуже велика. На годиннику відразу є 6 варіантів і ще 6 в додатку, хоча з оновленням обіцяють, що з’явиться ще близько 100  нових варіантів. До честі Realme варто сказати, що всі запропоновані циферблати цілком адекватні і навіть красиві, на мій смак, бо в китайських годинниках буває, що є 100500 циферблатів і з них лише 2-3 не соромно людям показати, але тут все чудово.

СМАРТ-ФУНКЦІЇ

Так, як компанія позиціонує цей гаджет, як смарт-годинник, то є деякі функції, які лежать на межі фітнес-трекера і смарт-годинника. Багато користувачів купують фітнес-трекери чи смарт-годинники лише для того, щоб не пропускати сповіщення. Якщо говорити про повідомлення з месенджерів та додатків, які ви можете налаштувати, то все чудово, бо є підтримка української мови, на екран вміщається доволі багато тексту, годинник вібрує коли надходить сповіщення, але дзвінки не відображає чи це тільки у мене чи це передбачено виробником - не знаю, але налаштувати їх відображення мені не вдалося. На годиннику передбачена можливість керування плеєром. Ви можете перемикати треки, ставити відтворення на паузу, а також збільшувати та зменшувати гучність. На екрані також відображається назва пісні.

Купить Realme Watch

Якщо у вас є штатив, то ви можете робити селфі на відстані, бо в годиннику передбачена можливість керування камерою. Спрацьовує миттєво. Не можу сказати, що ця функція супер необхідна, але як додаткова можливість нехай буде.

ДОДАТОК REALME LINK

Цей годинник можна приєднати тільки до Android-пристроїв, бо для iOS немає відповідного додатку. Якщо говорити про додаток Realme Link, то на смартфоні Google Pixel 3 XL на якому я його встановив він постійно вилітав. Розібратися в додатку зовсім не складно, якщо ви раніше користувалися будь-яким іншим додатком для приєднання фітнес-трекера чи смарт-годинника, то це буде один з найпростіших.

Купить Realme Watch

Виробник обіцяє, що з наступними оновленнями у вас з’явиться можливість керувати розумним будинком. До речі, додаток повністю українізований. Підключається годинник до смартфона за допомогою bluetooth версії 5.0, але не можу сказати, що з'єднання було стабільним, бо близько трьох разів з’єднання втрачалося, хоч телефон був поруч з годинником, можливо такі моменти виправлять в наступному оновленні.

СПОРТ-ФУНКЦІЇ

Годинник підтримує 14 видів активності: біг на вулиці, ходьба, біг в приміщенні, велосипед на свіжому повітрі, аеробіка, силове тренування, футбол, баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, велосипед в приміщенні, еліптичний тренажер, йога, крикет. Результати своїх тренувань ви можете переглянути в окремій вкладці меню під назвою “записи тренувань”. 

Купить Realme Watch

Годинник може вимірювати те наскільки кров насичена киснем (SpO2). Окремий режим в меню називається “медитація”, якщо говорити простіше, то це просто дихальні вправи, які допоможуть вам розслабитися та ввійти в стан спокою.

Купить Realme Watch

Ви також можете встановити нагадування про вживання води. Є відслідковування сну і в додатку ви можете переглянути статистику про те скільки часу тривав глибокий, легкий та швидкий сон. Окремої похвали заслуговує вбудований пульсометр, оскільки його точність майже не відрізняється від більш дорогих моделей смарт-годинників, наприклад різниця з Huawei Watch GT 2 була всього 3-4 удари.

Купить Realme Watch

Якщо говорити про спорт можливості, то є лише один серйозний мінус цього годинника — відсутність GPS модуля, тому якщо ви хочете точних результатів доведеться з собою на тренування брати смартфон. У фірмовому додатку ви можете переглядати статистику ваших занять, інформацію про якість сну, тощо.

АВТОНОМНІСТЬ

Апарат має батарею ємністю 165 мАг, який, як стверджували на презентації, повинен підтримувати автономність до 7 днів, а якщо вимкнути постійне вимірювання пульсу, то навіть 9. На практиці ці цифри, як зазвичай будуть трохи меншими, але на 5 днів роботи розраховувати можна. Заняття спортом не сильно відображаються на заряді батареї, бо відсутній GPS-модуль. Звісно ще потрібно зважати на яскравість екрану вимірюючи автономність. Можемо пригадати, що тут ще є режим енергозбереження, який дозволить апарату “залишатися на плаву” до 20 днів.

Купить Realme Watch

Зарядний пристрій дуже зручний, бо виконаний у формі магнітного круга на який достатньо покласти годинник і заряджання розпочнеться. До 100% Realme Watch заряджаються трішки довше, ніж за 1 годину часу.

ВИСНОВКИ

Realme Watch справив на мене гарне враження, особливо через свій екран. Якщо ви шукаєте функціональний фітнес-браслет у корпусі смарт-годинника, то цей апарат вам точно сподобається. Звісно є куди росте, якщо в наступній версії з’явиться GPS-модуль, зникне непрактичне підборіддя під екраном, а також з’явиться додаток для iOS-пристроїв, то це буде однозначний бестселер, але навіть без цих можливостей він створює неабияку конкуренцію через свою доступність.

ПЕРЕВАГИ REALME WATCH:

  • великий і кольоровий TFT-дисплей з розширенням 320х320 пікселів з відмінною чутливістю;
  • захисне скло Gorilla Glass 3;
  • 12 красивих циферблатів (виробник обіцяє, що з наступним оновленням з’явиться ще 100 нових);
  • якісний ремінець та зручна застібка;
  • захист по стандарту IP68;
  • можливість керувати музикою;
  • підтримка української мови і коректна робота зі сповіщеннями;
  • можливість вимірювати насиченість крові киснем;
  • підтримка 14 видів активності;
  • автономність на рівні 7-9 днів і до 20 днів в режимі енергозбереження;
  • можливість керувати камерою;
  • точний трекер сну;
  • bluetooth 5.0;
  • зручний фірмовий додаток Link;
  • вартість.

НЕДОЛІКИ REALME WATCH:

  • відсутність GPS-модуля;
  • товсте підборіддя під екраном;
  • відсутність додатку для iOS.

Читайте також:

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?