Realme Buds Q: Xiaomi AirDots не конкурент?

31/08/2020

Зовсім свіжі навушники від Realme під назвою Buds Q можуть похитнути позиції давно відомих і доступних навушників AirDots від Xiaomi проте є одне “але”. Навушники від Xiaomi вже давно добре себе зарекомендували, а для Buds Q це ще потрібно зробити. Забігаючи наперед можу сказати, що в новинки є всі шанси посперечатися за звання “топ в бюджеті”. 

Купить Realme

КОМПЛЕКТАЦІЯ

TWS-навушники вже давно не дивували мене комплектними аксесуарами, востаннє це було, коли я розпаковував навушники Anker Liberty Air 2 та Liberty 2 Pro. При будь-якій зручній нагоді рекомендую їх, бо вони у своєму ціновому сегменті одні з кращих. Повернемось до Buds Q. В коробці бананового кольору є кейс з навушниками, дві додаткові пари змінних амбюшур. Середні вже на навушниках, а окремо є ще розмір L та S. В коробці є коротенький кабель Micro USB і це трохи засмучує, бо все ж таки надворі 2020 рік завершується. Зважаючи на сегмент, на цю деталь не будемо звертати увагу, бо ймовірно у Realme на складі залишились саме Micro USB, тож не пропадати їм. 

Купить Realme

В комплекті з навушниками також є інструкція на англійській мові, яка розкаже про базові можливості навушників та технічні характеристики, а ще у ній ви можете знайти QR-код відсканувавши який будете переадресовані на сторінку завантаження фірмового додатку Realme Link. Про додаток детальніше розкажу нижче.

Купить Realme

Цікавий момент, що на коробці написано “строк придатності 2 роки”. Як це розуміти? А що трапиться після 2 років користування навушниками? Чи вони мали на увазі коробку? :). Достеменно невідомо, але хочеться вірити, що при правильних умовах експлуатації навушники тішитимуть власника довше.

Купить Realme

КЕЙС

Кейс навушників виконаний з чорного, не преміального пластику. Він матовий, на ньому залишається мінімум слідів від пальців. На кришці є напис “realme”. На передній частині є спеціальна заглибина для того, щоб можна було “зачепитися” і відкрити кейс. Відкрити кейс однією рукою майже неможливо. На задній частині кейсу є роз’єм Micro-USB. Кейс має приємні заокруглені кути. По габаритах він трохи більший від кейсу AirPods. Чому порівнюємо саме з AirPods? Бо останні фактично еталонні в розумінні компактності та й всі приблизно розуміють габарити кейсу навушників від Apple.

Купить Realme

Якщо кейс відкрити і перевернути, то навушники не вилітають. Примагнічені достатньо міцно. На передній частині кейсу розташувався світлодіодний індикатор, який світиться лише двома кольорами. Червоним, коли заряджається і зеленим, коли відсоток заряду дійшов до 100.

Купить Realme

НАВУШНИКИ

Навушники мають компактні розміри і по формі виконання нагадують Galaxy Buds та Galaxy Buds Plus, хоча навушники від Samsung будуть більш масивніші. Щодо ергономіки, то тут справа дуже індивідуальна. TWS-навушники у моїх вухах зазвичай тримаються без проблем, як вакуумні та і вкладиші. З “ніжкою”, як в AirPods і без неї, але з Buds Q в мене складалося таке враження, що тримаються вони ледь-ледь. Вони ні разу не випали, але постійно було таке відчуття, що от-от випадуть. Можливо це зумовлено тим, що вони дуже легкі. Вага одного навушника всього 3,6 грамів.

Купить Realme

Навушники мають захист IPX4. В них без проблем можна займатися спортом, якщо вони міцно сядуть у ваші вуха. Краплі дощу чи поту їм не зашкодять. Згідно стандарту вони цілком можуть витримати і купання в душі, але робити цього я вам категорично не рекомендую. Навіть, якщо захист був би IP68 все ж краще зайвий раз не випробовувати долю.

Купить Realme

На обох навушниках написано “R” і я спочатку розгубився, а потім зрозумів, що то означає Realme, а не позначення, де правий, а де лівий навушник. Позначки “L” та “R” знаходяться на внутрішній стороні кожного навушника.

Купить Realme

На кожному навушнику є по два контакти для заряджання, а також отвір для мікрофону трохи нижче від сенсорної зони для керування навушниками. Активного шумозаглушення тут звісно ж немає і, як би дивно не звучав цей факт, я дуже від цього радий, бо в бюджетних навушниках навряд чи його реалізують добре.

ПІДКЛЮЧЕННЯ

В плані підключення все без сюрпризів. Звісно ж фірмової анімації при відкриванні кейсу немає :). Я просто дістав кейс з навушниками з коробки, відкрив його, а тоді перейшов в меню Bluetooth на смартфоні і вибрав серед знайдених пристроїв Realme Buds Q. Приєднання відбулося миттєво. Пізніше я спробував іще один спосіб — завантажив додаток Realme Link і приєднав навушники до смартфону через нього. Це було трохи довше, але й трохи естетичніше. На якість звуку, зручність і т.д. спосіб приєднання не впливає, тому можете це зробити, як вам зручно. Під час прослуховування музики з’єднання у мене не втрачалося, хоча читаючи коментарі користувачів в мережі розумію, що таке інколи може траплятися. У мене поки-що такого не було.

Купить Realme

КЕРУВАННЯ ТА ДОДАТОК

Перше, що вам сподобається в керуванні цими навушники — відсутність випадкових натискань. Як цього досягнув виробник? Дуже просто. Тут просто немає жестів на “один дотик”, а відповідно коли ви хочете поправити навушник у вусі, одягнути шапку чи поправити зачіску, то при легкому одинарному дотику нічого не буде відбуватися і це плюс. Нижче описані жести керування, які є в навушниках по замовчуванню.

  • плей/пауза — подвійний тап по будь-якому навушнику;
  • прийняти/завершити виклик — подвійний тап по будь-якому навушнику;
  • увімкнення ігрового режиму — утримання пальців на обох навушниках до появи звуку двигуна в навушниках;
  • наступний трек — потрійний тап по будь-якому навушнику;
  • скинути вхідний виклик — утримання пальця на будь-якому навушнику.

Для бюджетних навушників таких можливостей керування вже було б цілком достатньо, але це ще не все. У Realme є фірмовий додаток під назвою Realme Link і він доступний для iOS також. Функцій у ньому небагато. Через нього можна підключити навушники, у ньому можна переглянути заряд кожного навушника, увімкнути ігровий режим, але саме головне, що в ньому гнучко налаштовуються можливості керування навушниками. Тут ви можете налаштувати виклик голосового асистента, а можете на один з навушників поставити повернення на попередній трек. Єдине чого немає в налаштуваннях — збільшення/зменшення гучності, але це вже прерогатива більш дорогих екземплярів, наприклад Galaxy Buds, Buds Plus чи Buds Live.

ЗВУЧАННЯ

В першу чергу ми маємо визначитись для яких завдань ми купуємо навушники. Правда в тому, що і AirPods звучать далеко не ідеально, а коли ми говоримо про ультра бюджетний сегмент, то і вимоги наші мають зменшитись. Якщо ви шукаєте навушники, де буде “широка сцена”, “глибокий бас”, “тендітні високі частоти” тощо, то ви не за адресою. Якщо ж ви шукаєте навушники для своєї дитини, щоб звук гри зі смартфона не заважав для всіх в домі, то вони чудово справляються з цим завданням. Тим більше навушники мають спеціальний ігровий режим (як його активувати описано вище), де затримка звуку суттєво зменшується. Якщо ви шукаєте навушники, щоб в громадському транспорті в короткострокових поїздках слухати музику чи дивитися YouTube, то вам їх теж вистачить.

Купить Realme

Запас гучності пристойний і навіть на максимальній позначці музику можна слухати без дискомфорту і тріску, який часто зустрічається в доступних моделях навушників. Відставання звуку від зображення при перегляді фільмів та відео немає. Якщо говорити про використання навушників в якості гарнітури, то все дуже передбачувано. Ви чудово будете чути співрозмовника в будь-яких умовах, бо силіконові амбюшури забезпечують хорошу пасивну шумоіоляцію, але якщо навколо вас шумно, то ваш співрозмовник буде чути вас не найкращим чином.

Купить Realme

АВТОНОМНІСТЬ

Одного заряду навушників вистачає приблизно на 4 години відтворення за умови гучності 70%. Кейс може зарядити навушники ще 4 рази, а відповідно загальна автономність зростає до 20 годин. Для повної зарядки кейсу вам знадобиться приблизно 2 години часу. З автономністю все ніби стандартно і єдине, що залишає неоднозначні враження — роз’єм micro-USB.

Купить Realme

ВИСНОВКИ

Чи з’явився у AirDots конкурент? Безперечно. Навушники мають легкий корпус, гідне звучання для свого цінового сегменту, а також можуть похвалитися синхронізацією з фірмовим додатком, де можна гнучко налаштувати керування відтворенням. Знову ж таки ці навушники не покликані вражати вас деталізованим звуком, але вони ідеально підходять для ігор, короткотривалих поїздок та для занять спортом при умові, що вони міцно триматимуться у вухах.

Читайте також:

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?