Навушники Sony WF-XB700: реальна альтернатива для AirPods та Galaxy Buds

30/12/2020

З усіх TWS-навушників, які я коли-небудь тестував безперечно №1 це Sony WF-1000XM3, тому перед тестом чергових TWS-навушників від Sony у мене були певні очікування. Звісно вони були не такі високі, як до WF-1000XM3, бо останні все ж у 2,5 рази дорожчі, але Sony на ринку пристроїв для творення і прослуховування музики серед лідерів, тому по-іншому бути не може. Сьогодні у нас на огляді Sony WF-XB700. Як все таки хотілося б, щоб Sony нарешті найняли якогось хлопчину, який буде придумувати адекватні назви для навушників, а не перелік букв і цифр, які для пересічного користувача не означають аж нічого і навіть, якщо ви в темі, то заплутатися дуже легко. Наприклад у Apple все зрозуміло. Є просто AirPods, а якщо хочеш крутішу версію, то ось тобі AirPods Pro, а якщо хочеш накладні навушники, то вибирай AirPods Max. Хочеться вірити, що Sony в майбутньому зробить аналогічним чином.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Модель WF-XB700 має стильну білу коробку і вже на ній з усіх сторін акцентується увага на тому, що тут має бути потужний бас — Extra Bass. В коробці ви знайдете кейс, а окремо від нього навушники. Під кейсом та навушниками у нижньому відділі є багато документації, справді багато. В комплекті є кабель для заряджання USB-A на USB Type-C, а також три пари змінних амбушюр різних розмірів і їх критично важливо підібрати правильно, інакше ви не зможете сповна оцінити те на що здатні ці “вуха”. Комплект стандартний, але в ньому є все, що вам потрібно для того, щоб після анпакінгу відразу почати користуватися навушниками.

sony-wf-xb700-blue-fragment-text-3.jpg

КЕЙС

Відкривши коробку вас відразу зустрічає кейс і впадають в очі його розміри, бо він достатньо масивний. Важить 46 грамів. Він аж ніяк не збирається воювати за звання компактного, а власне в нього і немає такого завдання. Якщо порівнювати з кейсом AirPods, то WF-XB700 майже вдвічі більший. За кейс Galaxy Buds він більший десь у півтора рази. В кишені штанів чи шортів його навряд чи буде зручно носити.

Не відразу помітно, але кришка кейсу напівпрозора. Весь корпус виконаний зі злегка шершавого пластику і це дуже практичне рішення, адже воно унеможливить швидку появу потертостей та мікроподряпин, як це буває у Galaxy Buds, а також не буде підкреслювати відбитки пальців та забруднення.

148_1.jpg

Кейс виконаний у формі трикутника, тому відкривши його навушники будуть відразу трохи нахилені до вас і це додає зручності при витягуванні їх з кейсу. На задній частині кейсу розташувався роз’єм USB Type-C. Кришка кейсу фіксується у будь-якому положенні, але на 90 градусів по-особливому міцно. Всередині кейс також матовий і посередині є світловий індикатор, який сигналізує про заряджання кейсу. Є позначки, де має бути правий та лівий навушники. Сплутати, де має бути правий, а де лівий навушник фактично неможливо. У нас на огляді кейс та навушники чорного кольору, а в природі ще існує синій і виглядає він достатньо стильно.

НАВУШНИКИ

Вперше відкривши кришку кейсу і поглянувши на навушники я подумав “ого, масивні”, але моє враження можна помножити на три, коли я дістав навушник з кейсу. Вони справді дуже масивні, але я не спішу записувати це до їх недоліків. Навушники виконані з такого ж шершавого пластику, як і кейс. На зовнішній частині є логотип Sony. Загалом навушник складається з трьох секцій: перша — трубка на яку одягається силіконовий амбушюр, друга —  ергономічна вставка, яка дуже точно повторює контури вуха і зручно у нього лягає, третя — зовнішня частина, яка буде виглядати з вуха і на торці якої є механічна клавіша та індикатор.

33_maxresdefault.jpg

Цікаво, що у трубці, яка веде від амбушюра до драйвера немає ніякої сіточки, а відповідно прямо всередину навушників може потрапляти різноманітний бруд. За чистотою навушників доведеться слідкувати з подвійною пильністю. Навушники захищені від вологи по стандарту IPx4, тому піт під час тренувань не повинен їм зашкодити. Вага одного навушника 8 грамів. В кейсі вони примагнічені міцно, тому точно не випадуть.

638347c61686c10934faa14c646ad98c.jpg

Вперше поглянувши на навушник складається враження ніби при їх конструюванні про ергономіку взагалі ніхто не думав, але ця думка надзвичайно хибна. Бо як тільки ви вставите їх до вух, то зрозумієте, що ергономіка це одна з головних переваг цих навушників. Вони сидять у вухах дуже міцно. Жодна з частин корпусу взагалі не натирає і не створює тиску на вуха. Вони зафіксовані так, що навіть при різких рухах не будуть випадати. Перше враження, як це часто буває, виявилося хибним, тому зі зручністю та ергономікою тут повний порядок.

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Підключення відбувається найбільш передбачуваним чином. Вам потрібно увімкнути bluetooth на смартфоні та активувати пошук нових пристроїв і серед них відразу після відкриття кейсу, коли ви дістанете навушники з’явиться модель WF-XB700. До речі, з’єднання зі смартфоном відбувається через bluetooth 5.0. Воно стабільне і не переривається навіть, якщо ви відійдете на відстань 20-30 метрів від джерела звуку за умови відсутності стін та перешкод.

e6cc00be6fe47c3a6279220c0df13720.jpg

КЕРУВАННЯ

На жаль, для цих навушників немає фірмового додатку Sony, щоб можна було налаштувати керування, як вам зручно, тому доведеться звикнути до “заводського”. Справедливості ради варто сказати, що воно мало відрізняється від того, яке є в інших TWS-навушників на ринку. До переваг віднесу те, що керування відтворенням здійснюється за допомогою механічних клавіш, а не сенсорних панелей. Таким чином виключені випадкові натискання. Які дії доступні?

  • play/pause — одне натискання на клавішу правого навушника;
  • наступний трек — подвійне натискання на клавішу правого навушника;
  • попередній трек — потрібне натискання на клавішу правого навушника;
  • збільшити гучність — одне натискання на клавішу лівого навушника;
  • зменшити гучність — натиснути і утримувати клавішу лівого навушника;
  • прийняти виклик — одне натискання на клавішу будь-якого навушника;
  • відхилити виклик — одне тривале натискання під час розмови.

Відверто не вистачає фішки, коли відтворення стає на паузу під час того, коли ви витягуєте навушник з вуха. 

a32c8b3e.jpg

ЗВУЧАННЯ

Якщо вам і не сподобаються якісь моменти в цих навушниках, то їхнє звучання має справитися з тим, щоб сповна їх перекрити. В WF-XB700 використовуються 12 мм драйвери з технологією Extra Bass. Є підтримка кодеків SBC та AAC. Перед тим як слухати, як грають ці навушники я подивився чимало оглядів і прочитав чимало статей про них і був вражений тим, як разюче різняться висновки про звук в різних оглядачів. 

Це буде суб’єктивно, але як на мене, то грають вони відмінно для своєї вартості. Коштують менше трьох тисяч гривень, але легко дадуть фору для AirPods чи навіть Galaxy Buds. Причому, що вартість вух від Apple буде більшою.

43984395893485345345.jpg

Звісно по-особливому в навушниках зроблений акцент на низьких частотах, але про середину та високі також не забули. Я слухаю багато інструментальної музики і те, як звучить в цих навушниках саксофон, бас-гітара та ударні мені дуже до душі. Чого справді не очікував так це того, що навушники чудово будуть справлятися з вокалом. Перевершили очікування. 

Хотілося б в арсеналі мати фірмовий додаток в якому можна налаштовувати еквалайзер під себе чи хоча б скористатися пресетами, але на жаль такої можливості немає. Затримок звуку під час перегляду відео немає взагалі. Це буде великою перевагою під час ігрового процесу. Діапазон частот 20 – 20 000 Гц (44.1 кГц).

АВТОНОМНІСТЬ

Автономність суперечлива характеристика цих навушників. З одного боку від одного заряду навушники грають аж 9 годин і це відмінний показник, але від кейсу навушники можуть зарядитися лише один раз і це дивно зважаючи на розміри кейсу. Наприклад при аналогічних розмірах кейсу Anker SoundCore Life Dot 2 можуть грати фантастичні 100 годин, а тут тільки 18. Можемо також пригадати Galaxy Buds Plus, які від одного заряду можуть грати 11 годин.

26de5646-9f1c-4d24-b1b1-29f94aa07fad.jpg

Заряджання навушників у кейсі від 0 до 100% займає 2,5 години, а кейс заряджається 3 години. Є підтримка швидкої зарядки, коли за 10 хвилин заряджання можна отримати 60 хвилин відтворення. На перший погляд це не обов'язкова фішка, але на практиці вона дуже зручна. Щоразу, коли забуваєш зарядити навушники вдома, то варто лише на декілька хвилин помістити їх в кейс і отримати ще аж годину музики.

ВИСНОВКИ

Традиційно навушники від Sony можуть похвалитися чудовим звучанням і дуже практичним підходом до виконання кейсу. Навушники незважаючи на крупні габарити мають дуже ергономічну форму і комфортно сидять у вухах. Звук пружний і насичений. Наголос зроблений на низькі частоти і Sony цього не приховує, а навіть хизується цим рекламуючи на коробці технологію Extra Bass. Автономність навушників чудова, але кейс дає всього 9 додаткових годин відтворення. Якщо ви шукаєте навушники з підтримкою AAC, чудовим басом та ергономікою, то Sony WF-XB700 однозначно влучний вибір.

 

Читайте також:
Bloody M320: гарнітура з активним шумозаглушенням, процесором від Qualcomm та можливістю підключення кількох пристроїв одночасно
Сьогодні у нас на огляді гарнітура Bloody M320. Одного погляду на коробку достатньо, щоб зрозуміти її ключові переваги: стабільне з'єднання через Bluetooth v5.0, можливість одночасного під'єднання кількох пристроїв, наявність активного шумозаглушення, швидке заряджання і до 25 годин роботи від одног
18/04/2024
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?