JBL для спорту: готуємось до пляжного сезону із драйвом

13/05/2019

З кожним тижнем на вулиці стає все тепліше, вже можна одягати спортивний костюм та займатися спортом на свіжому повітрі. Для мене тепла погода, з одного боку, піднімає настрій, а з іншого нагадує про всі холодні місяці, які я проводила у “сплячці” разом із улюбленими солодощами та, досить, лінивим для спорту настроєм. Прийшла пора готуватися до літа, пляжів і відпустки. Щоб не перетворити цю спробу на ще один черговий провал своєї сили волі, я взялася готуватися до тренувань із найменшими дрібницями - для мотивації обрала музику. Спеціальних спортивних навушників у мене не було, тому, поспілкувавшись із колегами, я вирішила одразу брати топ - брендова лінійка спортивних навушників JBL Endurance має декілька різних моделей, з яких я взяла три найбільш популярних для проби. Що з цього вийшло та з чим би я рекомендувала тренуватися дізнаєтеся далі.

JBL Endurance Jump

JBL Endurance

Почалися тести із бездротової моделі JBL Endurance Jump. На сайті виробника дуже звертається увага на технологію PowerHook - це гачки, які утворюються кабелем. Вони адаптуються до форми твоїх вух, але, чисто суб’єктивно мені це не здалося неймовірно зручними. Перевага конструкції полягає лиш у тому, що навушники дійсно не впадуть - максимально енергійні рухи не будуть перешкодою для музики. Також вони стійкі до вологи (IPx7). 

У комплекті тільки ця модель має силіконовий чохол. Також у коробку виробник поклав декілька насадок і кабель для зарядки. Насадки, до речі, треба обирати дуже уважно - якщо помилитися із розміром, то баси просто “улітають”. Звук, якщо відверто, мене не здивував зовсім.

JBL Endurance

Очікуючи від JBL чогось більшого, я отримала досить бідний і плоский звук. На високій гучності навушники починають хрипіти, чути лише основний біт - неприємно слухати довго музику на максимумі гучності.

Я планувала слухати у цих навушниках щось драйвове, тому взяла за основу одну пісню, яку прослухала на всіх трьох моделях -  I like to move it (пам'ятаєте короля Джуліана з “Мадагаскара”?), але JBL Endurance Jump зробили з трека купу шуму.

Якщо пройтися іншими піснями, то наприклад Stronger від Kanye West басу не показав. Доволі ритмічна пісня, яку я чула сотні раз, стала досить простою у нижніх частотах. Відчути бас було можливо у треках Гетти, LMFAO і подібних, але слухати їх було можливо лише на 70 відсотках гучності.

Ні хіп-хоп, ні електронна музика були нецікавими, мені здавалося, що я взяла дешеві китайські вуха з переходу, якби не чисто тактильні відчуття від матеріалів і зручності використання JBL Endurance Jump.

Керування музикою здійснюється за допомогою сенсорної чаші (один тап - пауза, два тапи - наступний трек, три тапи - попередній трек). Підключаються навушники швидко, досить стабільно тримають зв'язок зі смартфоном. І це для мене, є єдиним плюсом цієї моделі.

На мою думку, компанія вклалася у розробку дизайну цієї моделі, а про звук чомусь забула. Якщо вони й мотивували мене на спорт, то тільки у тому сенсі, щоб швидше закінчити тренування та зупинити мучити себе цим звуком.

JBL Endurance Sprint

JBL Endurance

Другими на тесті стали JBL Endurance Sprint. Я не хотіла знову отримати таке розчарування, як із попередніми, але й тут зі звуком не все було так ідеально.

Якщо говорити спочатку про хороше, то скажу за конструкцію. Вона має такий ж “кабель-гачок”, але сам кабель більш довгий і тонкий. JBL Endurance Sprint нагадують стандартні моделі бездротових навушників і, на мою думку, підходять для бігу більше, бо здаються легшими.

Також різниця є у комплекті - ця модель не має чохла. У керуванні та підключенні все ідентично добре, по звуку на жаль, навпаки.

Знову я взялася слухати швидку та ритмічну електроніку (не будеш ж бігати під повільну музику), але ситуація повторилася - тільки легкі ді-джей сети без вокального супроводу та різких перепадів частот сприймалися у цих навушниках добре.

JBL Endurance

Ось, якщо взяти до прикладу не так давно популярний трек від Little Big - Skibidi, який і так милозвучністю особливо не відрізняється, то  у цих навушниках, можна просто зійти з розуму - всі елементи музики стають суцільним шумом.

Незважаючи на загальну зручність використання цих гарнітур, я б не була готова платити за неї хорошим звуком. Відсутність басів у першому варіанті та чистоти звуку у другому не можуть перекриватися лише ергономічністю навушників, тому, особисто для мене, вони справили негативне враження. Якщо порівнювати  цю пару JBL за звуком із іншими навушниками з цього цінового сегменту, то більше мені подобаються Urbanears Jakan. Не так далеко за вартістю стоять і повністю бездротові Mifo O5, які разом із більш прийнятним звуком пропонують форм-фактор без кабелів.

На мою думку, JBL Endurance і Jump, і Sprint підійдуть виключно для невибагливих користувачів, яким важливіший момент ергономічності або ж захист від вологи (IPx7). Для мене, як для людини, яка не має енергійних тренувань, сповна вистачить правильного підбору насадок - головне, щоб навушники не випадали, а от для тих, хто займається кросфітом чи активно працює у залі, можливо важливіше буде саме форм-фактор.

JBL Endurance Run

JBL Endurance

Третіми у списку спортивних JBL Endurance була дротова модель Run. Найбюджетніший варіант залишився для мене зовсім нецікавим після перших двох, адже від них я не очікувала абсолютно нічого дивовижного.

Але, вже з першої хвилини прослуховування було зрозуміло - ці дротові JBL просто “красавчікі” у порівнянні з попередніми. Тут є хороший бас і глибина звуку, тут немає різкого відходу у високі чи нижні частоти, а головне вони не шумлять на максимумі гучності. JBL Endurance Run, навіть непогано впоралися із рок-композиціями - рівень звуку у цій моделі відповідає статусу бренду JBL та виправдовує вартість. Хоча, для мене існують альтернативи, але пам'ятаймо, що Endurance Run створені з врахуванням спортивного призначення.

У ергономіці вони сподобалися кількома аспектами: вологостійкістю, магнітним скріпленням чаш і їх конструкцією.  Перевертаючись навушники міняються містами - тобто, в одному положенні навушник буде правим, а  в іншому, кабель “одягається” на вухо як крючок і навушник вже має вставлятися у ліве вухо. При такому положенні, кабель тримається міцніше, а тому ти не боїшся активно та вільно рухатися.

JBL Endurance

Сама чаша силіконова, що також сприяє надійності посадки JBL Endurance Run. Якщо обережно протягнути кабель під одягом, а смартфон покласти у кишеню - для бігу саме те, що потрібно. Зрозуміло, що для деяких видів спорту дротові не варіант, але у самій назві моделі обгрунтовується її призначення.

Навушники мають г-подібний конектор (для зменшення тиску на кабель у місці підключення), а також вони сподобалися своїм розміром - у вухах вони виглядають мініатюрно, тому підходять для щоденного використання.

У підсумку, я віддаю свій голос третій дротовій моделі JBL Endurance Run. Чомусь в мене ніяк не почнеться дружба з бездротовими моделями - жоден форм-фактор не змушує мене перейти на сучасний вид гарнітур. Є короткий перелік таких моделей, які або мають високу вартість, або яким я можу знайти дешевшу альтернативу за звуком.

У будь-якому випадку я точно пораджу вам почати займатися спортом. Нехай це будуть невеликі кроки - пару присідань, піші або ж велосипедні прогулянки на вихідних. Вони допоможуть тримати себе в формі. Бажаю успіхів і у тренуваннях, і у підборі навушників, а ми будемо готувати наступний огляд, слідкуйте за новинами у соціальних мережах:


 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?