Huawei P Smart Pro: досвід використання + тести AnTuTu та Geekbench

10/01/2020

Huawei P Smart Pro має надзвичайний Ultra Full-view екран, процесор до якого є питання, а ще тут відсутній NFC. Коштує він приблизно 340-350 доларів. Насправді у мене назбиралося багато питань до цього смартфону, спробуємо дати на них відповідь, поїхали.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

В комплекті є захисний чохол і це круто, бо у нас був на огляді смартфон від Huawei і теж з серії P Smart, який подряпався мені здається лише від того, що ми на нього дивилися. Також в комплекті є скріпка для SIM-карти, кабель USB Type A на USB Type-C, 10-ватна зарядка, навушники, які можна використовувати, як гарнітуру.

Huawei-y9s-color-2-pc.jpg

ДИЗАЙН

Перше, що скажемо про смартфон - він реально великий. Мені як екс-власнику Xiaomi Mi Max це взагалі не проблема, але для багатьох користувачів те, що цей апарат можна віднести до категорії фаблетів навряд чи сподобається. Між іншим, коли я накотив на нього додаток AIDA64, то в графі “тип пристрою” вказано "фаблет".

В нас на тесті чорна версія, а є ще блакитний з градієнтом, як на фото нижче. Щодо відбитків пальців, то я просто був у шоці, як він їх збирає і якщо на задній панелі ще можна миритися, бо там буде чохол та й ми до цього звикли, то в мене склалося таке враження, що тут взагалі немає олеофобного покриття або воно дуже низької якості, бо відбитки з’являються миттєво і видалити їх непросто. Апарат важить більше 200 грам і для когось, справді, багато, але особисто для мене 50 грам туди-сюди ніякої ролі не грають, я навіть віддаю перевагу пристроям, які відчуваються трішки важчими, щоб не складалося враження, що тримаєш в руці просто пластиковий корпус.

Huawei-y9s-color-1-pc.jpg

РОЗТАШУВАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ УПРАВЛІННЯ

На правій грані у нас клавіша живлення, яка розташована у заглибині і в неї вбудований сканер відбитків пальців, працює він дуже круто, але я віддаю перевагу, коли він на "спинці", але це не так важливо. Вище від клавіші живлення розташовані клавіші регулювання гучності. На верхньому торці є мікрофон, гібридний лоток для SIM-карти (дві SIM-карти, або карта пам’яті та SIM-карта). Також на верхньому торці розташована фронтальна камера, яка виїжджає з корпусу. Між іншим було б цікаве рішення, якби можна було натиснути на фронтальну камеру  і вона виїжджала. На лівій грані немає нічого. На нижньому торці є роз’єм mini-джек, мікрофон, роз’єм USB Type-C та динамік.

ЕКРАН

Екран тут, справді, великий 6,59 дюйма, розширення FullHD+ в налаштуваннях можна змінювати розширення на HD+, але при такій діагоналі хай краще залишається FullHD+. Частота оновлення 60 Гц. Екран має співвідношення сторін 19,5 на 9, він реально видовжений. Незважаючи на те, що всю передню панель займає екран, у відсотковому співвідношенні він займає близько 91% передньої панелі.

Huawei-y9s-fullview-display-pc.jpg

Темної теми я тут не знайшов, та й зважаючи, що це IPS, то в автономності вона тут не допоможе, але чесно кажучи я до неї так звик, що вже підсвідомо вважаю світлу тему, як щось застаріле. Логічно, що тут немає Always-On Display, а цього реально не вистачає.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Тут встановлений процесор Kirin 710F і це на перший погляд дивно, бо чому б не поставити сюди щось свіжіше, але Huawei зробили хід конем. На китайському ринку ці смартфони продаються з процесором Kirin 810, але Kirin 710 — це останній процесор на якому ще, як то кажуть цілком законно працюють Google-сервіси, а на 810-му, який на китайському ринку — ні. Літера “F” біля назви процесора означає, що він розігнаний. В AnTuTu він набирає 175 тисяч балів, але після того, як у вкладці “акумулятор” увімкнути режим продуктивності, то він набирає на 11 тисяч балів більше, тобто 186 тисяч балів. Щодо оперативної пам’яті, то її тут 6 ГБ, а вбудованої 128 ГБ, можна розширювати картами пам’яті до 512 ГБ. Я встановив на нього Asphalt 9. Її можна грати і горя не знати навіть на смартфонах з гіршими характеристиками, тому цей без проблем тягне її. До плавності і швидкості роботи питань немає. Тут встановлена фірмова оболонка EMUI 9.1 і працює він на базі Android 9. 

АВТОНОМНІСТЬ

Тут встановлена батарея на 4000 мАг, але пам’ятаючи про діагональ екрану, то цифра 4000 мАг не вражає. Я його зарядив до 100% і залишив проходити тест GeekBench, щоб розрядити його в нуль. В результаті він протримався 5 годин та 4 хвилини і це посередній показник. У вас має бути дуже лайтовий сценарій використання, щоб вам його вистачило на 1,5-2 дні. До того ж він не підтримує швидку зарядку і в комплекті лише 5V та 2А. Єдине, що потішило, що тут не micro-USB, а USB Type-C.

1_15742738962616.jpg

КОМУНІКАЦІЇ

Зараз поговоримо про комунікації і тут для Huawei P Smart Pro особливо немає чим похвалитися:

  • він не підтримує частоту Wi-Fi 5 Ггц;
  • у ньому bluetooth не 5.0, а 4.2;
  • інфрачервоного порту нема;
  • у ньому немає NFC.

КАМЕРА

Щодо камер тут ситуація така:

  • 48 МП з підтримкою штучного інтелекту; 
  • 8 МП - ширококутна камера;
  • 2 МП - камера для вимірювання глибини сцени.

Фронтальна камера на 16 мегапікселів з підтримкою штучного інтелекту підтримує ефекти «бьютифікаціі» для селфі. Вона тут з’являється з корпусу і, між іншим робить це достатньо швидко. Ви зараз можете побачити приклади живих фотографій.

IMG_20191129_111040.jpgIMG_20191129_111222.jpgIMG_20191129_111706.jpgIMG_20191129_113710.jpgIMG_20191129_113731.jpgIMG_20191129_113946.jpgIMG_20191129_114516.jpgIMG_20191129_115009.jpg

Якщо загалом говорити про ці фотографії, то ситуація схожа, як і з переважною кількістю бюджетників. Вдень на основну камеру фотографії прийнятні, на ширококутну теж, коли світла хоч трохи менше на ширококутну краще не фотографувати.

РОЗБЛОКУВАННЯ

Сканер відбитків знаходиться в клавіші живлення. Він працює швидко, він працює безвідмовно, а от розблокування по обличчю нема, я його не респектую в бюджетних смартфонах, але ну це ж 340 доларів, а навіть як варіант на вибір його не дають.

ВИСНОВОК

Якщо ви шукаєте смартфон з величезним, соковитим екраном без вирізів та з мінімальними рамками, то Huawei P Smart Pro вам точно сподобається, але в той же час варто розуміти, що він має певні недоліки: немає NFC, немає швидкої зарядки, посередня автономність, завищена ціна (340-350 доларів). В цьому ціновому сегменті у нього реально купа конкурентів. Для прикладу Redmi Note 8 Pro за 7800, тобто на 700 гривень дешевший і нафарширований під зав’язку. На одну тисячу дешевший Samsung Galaxy A50 матиме NFC, Bluetooth 5.0 та Wi-Fi 5-Гц.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?