Huawei Freebuds Pro: їм вдалося!

17/11/2020

Вже на презентації стало зрозуміло, що ці навушники збираються наробити шуму. Спойлер: їм це вдалося. Коли я дивився презентацію, то не до кінця йняв віри, що все те про що розповідали і на практиці так працюватиме, але варто віддати належне компанії Huawei, бо сказано - зроблено. У нас на огляді флагманські TWS-навушники від Huawei під назвою Freebuds Pro. Так, вони без проблем можуть “тягатися” з Pro-версією від Apple.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

В коробці ви знайдете кабель USB-A на USB Type-C, дві додаткових пари змінних амбюшур та інструкцію. Комплектація стандартна, але що ще можна додати в комплект для TWS-навушників?

КЕЙС

Кейс, принаймні в білому кольорі, глянцевий і легко збирає відбитки пальців, але вони на ньому не особливо помітні. Він масивніший за кейс від AirPods і точно важчий, але при цьому компактний і в кишені він не буде виступати більше, ніж TWS-навушники інших виробників. Все в межах норми. На корпусі є одна клавіша, яка потрібна для підключення навушників по bluetooth і вона знаходиться на правій грані. Зручне рішення. На нижньому торці є роз’єм USB Type-C для заряджання. Кейс без проблем відкривається однією рукою. Підсумовуючи можу сказати, що кейс чудовий у всіх сенсах, але ложка дьогтю таки знайшлася — навушники важко виймати з кейсу через те, що вони теж глянцеві і слизькі, а також через те, що сама кришка заважає це зробити і чим масивніші пальці тим важче це буде зробити. Можливо непросто їх вийняти з кейсу і тому, що вони мають потужні магніти всередині.

EhTWyniVoAIow3z_large.jpg

НАВУШНИКИ

Навушники мають звичну і водночас унікальну форму. З одного боку вони трохи нагадують AirPods Pro, а з іншого не схожі на них через прямокутні форми і більш масивні головки навушників. На корпусі навушників відразу видно інфрачервоний датчик наближення і він тут працює ІДЕАЛЬНО. Мені видається, що навіть у AirPods, де я вперше познайомився з такою фішкою це працює не настільки точно і швидко. На корпусі я не знайшов отворів для мікрофонів. Як вони це зробили і куди сховали невідомо, але саме головне, що все працює. У моїх вухах навушники сидять дуже комфортно і  не випирають, однак так буде не у всіх, тому бажано міряти перед покупкою. Відчувається, що над ергономікою чудово попрацювали.

ПІДКЛЮЧЕННЯ ТА ДОДАТОК AI LIFE

Спочатку я просто відкрив кейс і зайшов в меню bluetooth на смартфоні і підключився до навушників, але це можна зробити і по-іншому. Якщо у вас смартфон від Huawei, то ви можете навіть потішитись фірмовою анімацією при відкриванні кейсу. Є ще третій спосіб — завантажити з Play Market додаток AI LIfe і зробити це через нього. Однак тут є певні особливості. Додаток, який завантажений з Play Market “не бачить” Freebuds Pro, тому необхідно в інструкції відсканувати QR-код і завантажити додаток, як apk-файл і встановити на смартфон, а з ним все підключається і працює чудово.

Що дає додаток AI LIFE?

  • інформація про заряд кожного навушника та кейсу;
  • керування активним шумозаглушенням та можливість обирати режими для шумного та тихого середовища;
  • тест прилягання навушників;
  • увімкнути/вимкнути функцію присутності навушників у вухах;
  • можливість оновити програмне забезпечення;
  • можливість налаштувати керування під себе.

Додатку бракує лише можливості налаштовувати еквалайзер чи хоча б декількох пресетів для любителів найбільш популярних жанрів, як це є в додатку для навушників Samsung.

huawei-freebuds-pro-live-image-1.jpg

КЕРУВАННЯ

Керування навушниками здійснюється за допомогою стиснення “ніжки”. Це дуже зручно і виключає можливість випадкових натискань. Коли ви робите стиснення, то в навушниках почуєте характерне поклацування. По замовчуванню доступні такі дії:

  • play/pause — одне натискання на будь-якому навушнику;
  • наступний трек — подвійне натискання на будь-якому навушнику;
  • попередній трек — потрійне натискання на будь-якому навушнику;
  • збільшити гучність — провести вверх пальцем по ніжці;
  • зменшити гучність — провести вниз пальцем по ніжці;
  • увімкнути активне шумозаглушення — натиснути і утримувати;
  • прийняти/завершити виклик — натиснути один раз;
  • відхилити виклик — натиснути двічі; 

В додатку ви можете налаштувати дію “натиснути і утримувати” для виклику голосового асистента чи активного шумозаглушення на кожному навушнику окремо.

ЗВУЧАННЯ

Підключення відбувається через Bluetooth 5.2. Активне шумозаглушення працює за відчуттями схоже, як на AirPods Pro. Також є “режим прозорості”, який тут називається “покращене сприйняття”. Між іншим в додатку є тест на прилягання навушників до вуха, щоб ви могли здійснити оптимальну посадку навушників у вухах, але навіть, коли навушник ледве-ледве висів на краєчку мого вуха, то тест сказав, що все чудово, тому довіряти йому я б не став. Напевне він працює через інфрачервоний датчик.

Ніякого відставання звуку і картинки нема. Звучання чисте і басовите. На деяких треках, справді, можна почути гру окремих інструментів. На максимальній гучності немає тріску і скрипіння. На мій смак, звучать вони краще за AirPods Pro, Galaxy Buds Plus та Buds Live. В моєму власному рейтингу TWS-навушників Freebuds Pro стають на перше місце, якщо врахувати всі нюанси.

АВТОНОМНІСТЬ

Від одного заряду навушники можуть грати 7 годин, якщо буде вимкнене активне шумозаглушення. Якщо його увімкнути, то автономність буде на рівні 4 годин. Разом з кейсом цей показник зростає до 30 годин. Для того, щоб повністю зарядити навушники потрібно 40 хвилин. Кейс можна заряджати бездротовим шляхом, але тоді на це піде близько 2 годин, а по кабелю близько 1 години.

ВИСНОВКИ

Тестуючи десятки TWS-навушників різних цінових категорій можу впевнено сказати, що Huawei Freebuds Pro входять в трійку кращих повністю бездротових навушників, а в моєму особистому ТОПі вони стають на перше місце випереджаючи AirPods Pro та Sony WF-1000XM3. Тут є все, що ви можете очікувати від TWS-навушників у 2020 році: збалансоване звучання, преміальні матеріали і збірка, фірмовий додаток, зручне керування, хороша автономність, чудова робота мікрофонів під час розмов, ергономіка. Так, для Huawei вдалося.

 

Читайте також:
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Sony WH-CH720N: активне шумозаглушення та 50 годин автономності
Після тривалого часу використання навушників WH-CH720N змушені визнати, що Sony знову втирає носа конкурентам. Домінування Sony на ринку накладних навушників пояснюється дуже якісною збіркою, традиційно потужним звучанням та надзвичайною легкістю конструкції. 1 товарів Великий блок Sony WH-CH720N
06/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?