Головне за тиждень: український всюдихід Торнадо, нові пристрої від Ajax Systems та відеостіна з клавіатур

13/10/2022

Швидкий перехід до новин:

Нові українські всюдиходи здатні долати метрові бар’єри і плавати по воді

У Полтаві стартувало виробництво транспортних засобів для найекстремальніших умов — плаваючі всюдиходи на колесах низького тиску Торнадо. Всюдиходи призначені для перевезення пасажирів та вантажів по заболоченій місцевості, ненадійному ґрунту, льоду річок та озер, пересіченою місцевістю з можливістю подолання водних перешкод.

x-ZxZUZUaJkX9_CeyYITVa4p-ZZXu9g2AuiIGPykZ7_fSLGHT0pcPy6QlyOoizn2uz8HwgNwSilzJLlUGiWWAPyML40GiYel61pc8LqNutVj_qPqYlVdCzhA5UF5kS4YRnX2s00gPTHrgmrSe0e9VaV8QCD0uRlHTQtjNAuJOS87OIrwPkq4SKKHFA

На всюдиході встановлено японський двигун KUBOTA, об’ємом 2,4 л, він розвиває швидкість до 45 км/год, а витрати палива складають 4-5 літри на годину. У всюдиходи Торнадо встановлюється бак на 160 л. Завдяки мінімальному радіусу розвороту він чудово маневрує між деревами і може розвертатися практично на місці.

FOFiBtfe1uRQQtspefWNeaKEdEZLj6V0BNO6xvIdDCAyl1CNMT887GBND6nJH9oELKMGQjjAqopEnbrHnMVkL77L2FUAL9JxIIFv92PspHPT8gKMyZk1VjOar8jp9wEmmvCfPS_PP5IgMqviQ6eBdaImRlrs3VATNJXd1L04xn8X_YdKP72PI-2z4A

Шини дозволяють рухати всюдихід на воді зі швидкістю 4-6 км/год. Встановлено централізовану систему підкачування коліс, накачування всіх коліс відбувається за 40 секунд. Також варто відзначити, що машина забезпечена кліренсом, розмір якого становить 600 мм. Тобто всюдихід невразливий для будь-яких доріг.

aNzq-ThRwKzWSlcRN4Vs2YUzVksbtd7uO-6JWLhehgLnN24olWYuwlHh-jV_uWuX01iICx4yulIwxnyTpdio2bb_qP_GERkENqAUVQY7Cfg-YXZ1PNTeP1oJs1sIsQmhCc287gi81QzCPtPm-uQKGys7GVrV3eNudNSmEZHkv6Dlk9HkAfRknWIefQ

Вантажопідйомність всюдихода Торнадо — до 1000 кг. Крім водія всюдихід може перевозити 7 осіб та додатково 500 кг вантажу. У кабіні всюдихода передбачено 3 спальних місця.

Ajax Systems представила пристрої для комфорту та лінійку пожежних сенсорів

Ajax Systems провела Special Event під назвою «Зона комфорту», де представила лінійку протипожежних продуктів та пристрої, які додають новий вимір комфорту до систем безпеки Ajax.

Першим показали LifeQuality – професійний сенсор моніторингу якості повітря в приміщенні, що вимірює температуру, вологість та CO2. Оснащений швейцарськими та шведськими сенсорами, що використовуються в медичному обладнанні, LifeQuality дає найбільш достовірні дані.

IiQftDBxUIj6D4dTlYzjlXfWH1qiP_mEytIk8TIRAOfNIUQUMAzOPxZ18gdoZxcsZvfYNht9-tmfa9aQP6eDcZ-zdx9eSmgB9cYwM3LJTKWUV_mi7yv4rPbh1xjZER91CVGthfLOSDb0K_xSSmJTaXUa35smJnMmhoOb4g-2MvVRvM6FGwRPvdLXkg

Також є дещо нове для інтерфейсів Ajax — графіки у застосунку. Користувачі побачать поточні показники, можуть переглянути історію за декілька днів, тиждень, місяць, рік та зрозуміти динаміку якості повітря. Світловий індикатор дає миттєвий доступ до показників CO2. Він світиться жовтим, червоним або фіолетовим кольором, якщо концентрація вуглекислого газу перевищує норму.

З LightSwitch користувачі системи можуть керувати різними освітлювальними пристроями як на місці, так і дистанційно, через застосунки Ajax. LightSwitch має велику сенсорну панель, що реагує на натискання або безконтактну активацію. Достатньо піднести руку до LightSwitch на відстань 15 мм — і світло вмикається. Завдяки м’якому LED-підсвічуванню вимикач легко знайти у темряві. Звук і вібрація LightSwitch викликають позитивні емоції і таке знайоме відчуття механічного вимикача.

69uhU5psn0JURPf9nDen3iqgV8G-hQ2flY2I1Ed82itluCovigF8qJrJpNNwjuZPdP7cjWpPPoyqCjKjVlB3ggHSFh6mReGBIVHYaK9U9_gCukYmlWio6sEfdqZiqMi0l-MFHa5kGk4rQUvGKLgFQDqwVBIiywSbVibuumqQ5TsHS9FWmYgzFYbbsg

Також Ajax Systems представила WaterStop, кран для перекриття води з дистанційним керуванням.

Він допомагає побудувати повністю автоматизовану антипотоп-систему на основі професійних технологій безпеки. Пристрій складається з крана та потужного електричного привода, який перекриває воду автоматично, за командою через застосунок Ajax або натисканням кнопки на місці.

Електропривод працює на батарейках до трьох років і здатний перекрити воду за лічені секунди.

Команда для цього надходить за допомогою радіопротоколу Jeweller, який забезпечує зв’язок з хабом на відстані до 1 100 м. Зв’язок захищений шифруванням, радіочастотним гопінгом та виявленням завад.

EGMaduBfZSMIHx1R0cMZkTX-pBo0JG7eVo7GxcNytJipvMV8xIyKDlJpVQJCYRV23_Lt83YzUaXYNolWTcEyKDRf_BhrCqwOxcyEtNKZMejBNAxXwRxhdDGC5l7DLRsBmwqk0xAUot_nqJEr0jxWLX0Ge9LIBTp_M-tcvlqB7aWA3qCA19IpYyPhJQ

FireProtect 2 — це лінійка датчиків, які забезпечують пожежну безпеку в житловому секторі.

Пристрій оснащений димовою камерою, яка захищена від пилу та комах, тому її не потрібно регулярно чистити. Особливістю датчиків є два сенсори. Перший: біспектральний оптичний сенсор, який здатен розрізняти дим від пари. Другий: термістор, він швидко розрізняє пожежу, навіть якщо вона не помітна.

Обидва датчики мають версії зі змінюваними та вбудованими батареями. Від змінюваних батарей датчик пропрацює до 7 років, а з вбудованими не менш як 10.

Ajax також розробила окремі версії без димової камери у меншому корпусі. Є різні версії: з сенсором температури, з сенсором чадного газу та з двома сенсорами одночасно.

zA8Z64TLv5SI4ehyd4Wj7v7_Hy8U5_VooCcL0YTXUGB6Lhb_jam_OJYUrcSSfAZIkF0onhZSL-byghD_Q18Nve1MeV82l7QohwE0Q0CE8i6xuC3wS4o8mA0hfZGlS4DwAGjZ80ycTrD6bJDxeeXDaOA_wkO4PTg2phcLheYt5NePds-7TWRkrc93Hw

Команда розробників додатку представила три функції, на які партнери та користувачі чекали дуже давно: коди доступу клавіатур для незареєстрованих користувачів, фото за тривогою будь-якого пристрою та сценарії за температурою.

Компанія Ajax розширює перелік своїх пристроїв, пропонуючи користувачам комплексні рішення для захисту свого помешкання. Як бачимо, тепер серед пристроїв є не лише гаджети безпосередньо для захисту, але й для створення повноцінної системи розумного дому.

Ентузіасти створили відеостіну з 40 ARGB-клавіатур

SignalRGB створили відеостіну з 40 клавіатур WhirlwindFX v2. У результаті масив зі сторонами 5 на 8 клавіатур, що справляє враження, відтворює комплексні світлові ефекти та навіть демонструє відео. У ролику на YouTube описана підготовка стіни, закріплення елементів, підключення як дисплею та продемонстровані всі можливості стенда.

mQH8NXz9d55JQQX_Xzh9CjfhVsX8PRx9aFeRH_YqHSbuiO5HJtEElBwvCPDBsUFcQIQ4jB_iYzC3llwtIS_gZwNT5pDiNB-zT_MOH6bW8veHEyL2gsVvOX1LhlPiFkq7TYOJNWKDLXSuI31Nw60mnzs2Ga8CjqgiL8-woikxHqVwMoITL7S2KpuBPA

Всі клавіатури були одночасно підключені до ПК за допомогою кількох USB-концентраторів та безлічі дротів. Кожна клавіатура була розташована на стіні між чотирма цвяхами. Попри велику кількість одночасно підключених USB-пристроїв, система використовувала менше ніж 2% процесорного часу.

Чарами, що змусили цю мегаклавіатуру працювати, стало програмне забезпечення SignalRGB. Програма дозволяє встановлювати коректне розташування всіх світлодіодних елементів сітки. Разом 40 клавіатур працюють як дисплей з роздільною здатністю 95 x 48 пікселів (всього близько 4500 клавіш). Процес налаштування програмного забезпечення зайняв близько півгодини.

Звісно ж, на клавіатуромоніторі запустили Doom – як же ж без нього? Також були продемонстровані Crysis, Mario, Minecraf та інші ігри. Найкраще виглядали ігри із найпростішою графікою. Особливе задоволення експериментатори отримали від запуску Fruit Ninja використанням клавіатурної стіни як сенсорного дисплея для розрізання фруктів.

Ентузіасти визнають, що Logitech, ймовірно, була першою, хто збудував гігантський екран з клавіатурою на заході PAX кілька років тому. Але творіння SignalRGB – перший дисплей такого типу, створення якого доступне будь-якому користувачеві їх програмного забезпечення. Більш того, стіна Logitech відтворювала лише одну заздалегідь запрограмовану анімацію, тоді як система SignalRGB може транслювати будь-що з ПК у режимі реального часу.

Читайте також:
Бюджетний ігровий набір Hator
Прийнято вважати, що все “ігрове” завжди дорого коштує і дозволити собі придбати щось з цієї категорії можуть далеко не всі. Ми знаємо, що за ігровий ПК чи ноутбук доведеться викласти кругленьку суму, однак, коли справа стосується аксесуарів, то можна зібрати якісний набір геймера і це не коштуватим
22/09/2023
Як вибрати механічну клавіатуру в 2023 році?
Які питання можуть виникнути при виборі клавіатури для ПК? Здавалося б все просто, однак ті, хто працюють з текстами, програмують або є геймерами, добре знають, що вибір клавіатури непроста справа. Головна складність в тому, що існує велика кількість типів клавіатур, а кожен тип має ряд своїх характ
15/06/2023
Флагманська клавіатура Hator Skyfall TKL Pro Wireless для геймінгу, роботи і творчості
Ринок аксесуарів для геймерів дуже динамічний і тісний, бо вже давно виробники працюють згідно тези, що для геймерів дрібниць не існує. Бренди аксесуарів готові ледь не щодня пропонувати нові рішення, які дають перевагу над суперниками і підвищують зручність в звичайній роботі. Сьогодні у нас на огл
19/01/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?