Огляд GARMIN FENIX 5X: мультиспортивний смарт-годинник за 22 тисячі гривень

11/12/2018

В цьому огляді я розповім про перше знайомство з годинниками Garmin та перше враження від взаємодії з цим гаджетом. Якщо ви вже користуєтесь годинниками від Garmin і вас цікавлять тонкощі налаштування тренувань та побудови маршрутів, то вам не сюди, але якщо ви в роздумах купувати чи не купувати і вагаєтесь чи підійде він вам, то ви у правильному місці.

Garmin Fenix 5x

Дизайн: не для жіночої руки

Годинник дуже масивний, товщина корпусу — 1,75 сантиметра. Дизайн, справді, брутальний. На металевому безелі є 5 гвинтів, які його закріплюють. На торцях є 5 клавіш управління з відповідним гравіруванням, яку дію вони виконують. На чоловічій руці годинник виглядає більш-менш гармонійно, але на жіночій руці йому явно не місце. Важить годинник 98 грамів. Має захист від води — 10 атм. Можна занурюватись на глибину до 100 метрів.

Garmin Fenix 5X

Ремінець широкий, зручний з гіпоалергенного силікону. Особливо зручно те, що його легко можна змінити на інший оскільки механізм кріплення простий. Вартість оригінальних ремінців близько 1800 грн. — не дешеве задоволення, як і сам годинник.

Екран: сапфірове скло, не сенсорний

Екран невеликий — 1,2 дюйма, прикритий сапфіровим склом, яке буде берегти його від подряпин. Роздільна здатність 240х240 пікселів. Це не топовий показник, але цей годинник не для того, щоб тягатися по якості екрану з Apple Watch чи Galaxy Watch.

Коли я вперше взяв годинник до рук, то хвилин 15 не міг звикнути, що він не сенсорний. Якщо ви займаєтесь екстермальними видами спорту чи часто ходите в походи, то клавішне керування це плюс, однак при прокладанні маршруту і маштабуванні карти місцевості — це супер незручно.

Garmin Fenix 5X

Екран, як і годиться для такого пристрою, трансрефлективний. Чим більше світла на нього потрапляє, то тим контрастнішим він стає, підсвітка теж передбачена. Щоб її увімкнути передбачена окрема клавіша. Циферблати, як і в будь-якому смарт-годиннику можна змінювати.

Керування: 5 клавіш

Керування годинником здійснюється за допомогою 5-ти клавіш на корпусі. Перша з них, як вже згадувалося відповідає за підсвітку. Центральна відповідає за виклик меню (натиснути та утримувати), а також за переміщення по меню вверх. Нижня клавіша на лівому торці відповідає за переміщення по меню вниз. На правому торці є дві клавіші:

  • верхня відповідає за вибір та підтвердження;
  • нижня відповідає за повернення назад.

Garmin Fenix 5X

Звикнути до такого типу керування доволі легко, але якщо ви не спортсмен і активний відпочинок, то не ваше, то відсутність сенсорного управління вам не сподобається.

Смарт-функції: все стандартно

Дзвінки. Fenix 5X це - мультиспортивний годинник, але приставка смарт для нього теж підходить, бо ви можете відхиляти дзвінки чи приймати їх. Вбудованого мікрофона немає, тому говорити доведеться всеодно зі смартфона.

Сповіщення. Ви можете отримувати повідомлення з усіх месенджерів та соцмереж і все адекватно відображається, без ніяких багів та ієрогліфів.

Музика. Крім того, за допомогою Fenix 5X ви можете керувати відтворенням музики. А враховуючи, що своєї пам’яті в годиннику аж 12 ГБ, то пісні можна завантажувати за допомогою додатку Garmin Express прямо на годинник. До годинника можна підключити бездротові вуха, наприклад AirPods чи Huawei Freebuds чи ті ж самі Meizu POP і йти на пробіжку навіть не взявши з собою смартфон.

Важливо. Коли я отримав Garmin Fenix 5X, то відразу завантажив додаток Garmin Connect на Huawei Mate 10 Lite і годинник підключився та синхронізувався з додатком, однак смарт-функції, як от дзвінки та сповіщення не працювали взагалі. Я вже навіть почав думати, що Fenix 5X їх не підтримує, але специфікації пристрою на коробці говорили протилежне.

Garmin Fenix 5X

Після цього я встановив додаток Garmin Connect на iPhone 7 і все миттєво запрацювало і дзвінки і сповіщення. Можливо годинник Garmin Fenix 5X просто не визнає пристрої, які втричі дешевше, ніж він, але факт залишається фактом. Рекомендую перед покупкою обов’язково перевірити чи “подружиться” ваш смартфон з Fenix 5X.

Додаток Garmin Connect: безліч можливостей та статистики

  • По-перше, додаток Garmin Connect має красивий та зручний інтерфейс. Відразу видно, що розробники доклали зусиль.
  • По-друге, додаток підтримує українську мову і переклад коректний.
  • По-третє, в додатку ви можете додати обладнання на якому ви займаєтеся включаючи кросівки, велосипеди тощо.
  • По-четверте, дані отримані з Garmin Fenix 5X легко можна синхронізувати зі своїм обліковим записом у додатку STRAVA.
  • По-п’яте, в додатку ви можете прокладати маршрути своїх походів, пробіжок, поїздок і передавати їх на годинник, щоб під час заняття не діставати телефон, а слідувати карті на Fenix 5X.

Garmin Fenix 5X

Це лише невеличка частина можливостей, але навіть вони дають зрозуміти різницю між Fenix 5X і наприклад Amazfit Stratos чи Amazfit Bip.

Спорт-функції: поза конкуренцією

Говорити про спорт-функції у Garmin Fenix 5X можна годинами, бо ідея його створення полягала якраз у тому, щоб він був королем у світі спортивних, наручних гаджетів. Разом з Garmin Fenix 5X ви отримаєте силу-силенну різноманітних статистичних даних про ваші тренування і не просто про кількість пройдених кроків, бо це і Mi Band може робити, але про кількість кисню в крові, про лактатний поріг і навіть про рівень стресу на основі варіабельності частоти пульсу.

Легше перерахувати ті види спорту, які Fenix 5X не підтримує. Тут тобі лижі, сноуборд, падлборд, тріатлон, гребля, біг, плавання, скелелазіння і навіть гольф. Для кожного виду спорту передбачений свій екран з окремими показниками. Годинник також показує температуру середовища, але щоб її виміряти точно, то годинник потрібно на хвилин 20 зняти з руки.

Garmin Fenix 5X

Перевіряти пульс та решту показників можна в режимі реального часу. Крім того, ви будете отримувати підказки щодо тренувань та відпочинку на основі всіх показників. І це не просто підказки, як у звичайних фітнес-браслетів, на кшталт: “вам потрібно більше рухатись”, а підказки, які в деякій мірі можуть замінити особистого тренера.  У додатку також є відео від професійних тренерів, які можна використовувати для початку занять за певною програмою, але відео на англійській мові.

Автономність: різниця зі звичайними смарт-годинниками

Час роботи від батареї — одна з основних переваг Garmin Fenix 5X порівняно з іншим розумними годинниками типу Apple Watch чи Galaxy Watch. Якщо батарея найпопулярніших смарт-годинників тримає 1-2 дні, то Fenix 5X в режимі смарт-годинника може працювати до 12 днів. До 20 годин в режимі GPS та до 35 годин у режимі UltraTrac — це режим, коли точки треку записуються через більші інтервали, а відповідно не так часто використовують GPS.

Від 0 до 100% Garmin Fenix 5X заряджається приблизно за півтори години. В комплекті є USB-дріт на якому є спеціальний конектор, який можна підключити до годинника будь-якою стороною.

Garmin Fenix 5X

Позиціонування та ціна

  • Для кого? Це годинник для професійних спортсменів, який дозволяє вимірювати показники, які суттєво можуть вплинути на результати, а також для тих не уявляє свого життя без походів та активного відпочинку. Якщо ж ви шукаєте гаджет, який може підраховувати кількість кроків та вимірювати пульс, то вам і Xiaomi Mi Band підійде або більш функціональніший Amazfit Stratos.

  • Чому так дорого? Бо це годинник не для усіх, але це найкращий годинник, який коли-небудь робив Garmin. Можливо з точки зору функцій, які в ньому є він не супер-революційний продукт, але в Garmin філософія, як у Apple. Вони беруть вже відому технологію і доводять її до ідеалу.

Без дрібниць, які можна покращити не обійшлося, але на фоні можливостей вони не такі і значні. Якщо у вас до Garmin Fenix 5X були Apple Watch або смарт-годинник від Samsung чи Huawei, то вам бракуватиме яскравого, сенсорного дисплею, але вам сподобається автономність.

Головні переваги Garmin Fenix 5X:

  • захищеність: екран та корпус;
  • багата спортивна функціональність;
  • офіційний додаток для смартфонів та ПК.

_XOYDrLZM8aeRpIsOWJ9LGrnycTa9O5Y-wW2qVtJeU5g4K_mqkSC6ztAY2m2Efezs2SLUxBo3Pke2QLAOMzBK1ghpE53Kvule_T_Eybt1uYeKtfSyZbhVWLJXpIlSelBvDUKIhdb

Мінус годинника Garmin Fenix 5X:

  • розміри, однак у Garmin є більш компактні моделі.

Висновок про Garmin Fenix 5X

  • це не фітнес-браслет;
  • це не спортивний смарт-годинник;
  • це не просто мультиспортивний смарт-годинник;

Garmin Fenix 5X — це повноцінний спорт-комп’ютер на вашому зап’ясті, який збирає точну інформацію та вміє грамотно її аналізувати.

Читайте також:

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?