Новий смарт годинник від Xiaomi - Amazfit GTS!

18/12/2019

І ні, це не Apple Watch! =)

 

Компанія Xiaomi швидкими темпами випускає не лише смартфони та топові флагмани. У цьому році китайці розробили новий смарт годинникAmazfit GTS!

Що по дизайну?

З виду годинник дуже схожий на Apple Watch. Збіг? Не думаю =) Скоріш за все, Xiaomi просто вирішила скористатися принципом "кради, як митець" і скопіювала дизайн вже популярного гаджета. Думаю, що здалеку навіть власник продукції купертиновців не зможе викупити, що це китайський аналог.

1_amazfit-gts-2.jpg
Корпус годинника зроблений в основному з алюмінію та частково з пластику (кришка корпусу). Загальна вага — 24,8 грама, що робить його доволі легким та невідчутним на руці.
Компанія не розділяла гаджет на чоловічу і жіночу серії, а зробила один універсальний розмір – 43,25х36,25х9,4 мм. Проте є три варіанти кольору самого корпусу: сірий, темно-сірий та золотий.
Ремінці також можна міняти, вони легко знімаються і кріпляться до корпусу. Класичний варіант – силіконовий ремінець, проте можна знайти і металеві, і тканеві.

1568884874698970.jpg

Дисплей

Дисплей на 1,65 дюйма, чого цілком достатньо для перегляду погоди чи зображення сердечного ритму. AMOLED екран годинника розрахований на 348х442 точки, що дає досить хорошу картинку (щоправда, на сонці все одно трохи «сліпить»). Дисплей покритий олеофобним шаром, тому з нього буде легко стерти жирні плями від хот-дога чи відбитки твоїх пальців.

Стандартно на головному екрані є два варіанти циферблата, які ідентичні до циферблату Apple Watch.

xiaomi-amazfit-gts-004233241566999252.jpg

Також доступна функція AlwaysOnDisplay, але встановити її можна лише два циферблати: електронний годинник та більш класичний варіант — годинникові стрілки.

Плюс до того є безліч варіантів додаткових дисплеїв, які оформляються на твій смак. А якщо завантажити спеціальну прогу, то на екран можна і «заліпити» якесь своє фото.


Screenshot_20191210-163203.png

Захист

Корпус годинника покритий захисним склом Corning Gorilla Glass 3, що дозволяє не «сюсюкатись» з гаджетом і не хвилюватись про подряпини.
Крім того, є захист від води до 5 АТМ. Звісно, занурюватись на глибину п‘ятдесят метрів не варто (і не вір, якщо тобі будуть говорити, що можна). Річ у тому що тиск води величина відносна і залежить від багатьох факторів. У тестах і лабораторних умовах гаджет занурюють поступово і з маленькою швидкістю, а ти ж точно будеш стрибати в басейн з криками «банзай!» та «я знімаююю!». При такому розкладі тиск води вже може дійти до позначки 5 АТМ.

Проте прийняти душ з годинником чи зробити дууууже інтенсивне кардіо в спортзалі — цілком безпечно. Якщо ти любитель пролити кока-колу або забути парасолю в дощ – теж не страшно, гаджет витримає.

Що по функціях?

Для повноцінної роботи годинника потрібен смартфон, адже самостійно під'єднатися до мережі інтернету не можна. З‘єднується з телефоном гаджет по bluetooth за допомогою додатку Amazfit. Це дає ряд функціональних бонусів.

1. На годинник приходять сповіщення. Якщо тобі хтось написав в «Телегу» або скинув відео в Інста, то ти це відразу побачиш. Проте не зможеш прочитати повністю чи переглянути. Такий от «сапожник без сапог».
2. Ти бачиш, коли тобі дзвонять. Це корисно, особливо якщо по роботі не можеш постійно тягатися з телефоном (або ж купив одну з тих «лопат», що не влазять у кишеню). Дзвінок бачиш, «вибити» можеш, виключити звук можеш, а от підняти слухавку і поговорити — ні. Ну це явний «косяк».
3. Є можливість перемикати музику на телефоні через годинник, проте слухати її без смартфону — не вийде. Знову ж таки: немає Wi-Fi доступу та власної пам'яті, як на Amazfit Stratos. Але, погодься, навіть просто перемикнути трек не дістаючи телефон з кишені — теж корисна «тема». Особливо, якщо на вулиці «мінус» 10!
4. Трекінг спортивної активності, або простими словами — відстежування наскільки ви лінива коала протягом дня.

Оптичний пульсометр в кришці корпусу показує серцебиття з автоматичним вимірюванням хоч кожну хвилину (що, до речі, дуже розряджає батарею). Також трекер дає інформацію про пройдені кроки за день, зроблені тренування та відповідно спалені калорії. Для цього використовується GPS-модуль та показники вимірювання пульсу. До речі, часи автоматично розпізнають, що ти «напружився» і включають відповідний режим тренування. Усього їх дванадцять типів (ходьба, біг на вулиці, бігова доріжка, плавання у басейні, плавання у відкритій водоймі, їзда на велосипеді, велотренажер, катання на лижах, орбітрек, силове тренування і т.д.)

section-2-black.png

5. Сон. Недоспав? Пізно ліг? Годинник це помітить і насварить як мама у дитинстві. Amazfit GTS вираховує фази сну і те, наскільки солодко (читай - міцно) ти спав.
6. Ліхтарик, компас, будильник, погода - це все стандартне, нічого нового. Розумний будильник досі нам недоступний, доведеться прокидатись по старинці.

Заряд

Акумулятор має місткість 220 мАч. Заряджається годинники на всі 100 % біля двох годин. Повної батареї хватає досить на довго. Проте все залежить від того, настільки часто використовувати GPS, PAI, AlwaysOnDisplay та інші функції гаджета.
Якщо GPS включене нон-стоп, то годинника вистачить на добу. Якщо ж його вмикати тільки на тренуванні 3-4 рази в тиждень, то заряду вистачить +/- на 14 днів.
Відключений режим AlwaysOnDisplay теж економить батарею. А якщо виставити вимірювання пульсу раз на пів години, то зможете зберегти до 20% заряду в день.
При використанні годинника без підключення до смартфону він «протягне» біля 46 днів. Але кому ж треба такий «смарт» пристрій, правда? 

Зарядний кабель має магнітний кредл. Просто, швидко і щось нагадує, так?

section-8-watch-black.png

So what?

Часи Amazfit GTS підійдуть для тих, хто хоче ЕплВотч, але користується Андроїд смартфоном.

Переваги:

  • Ціна. Це доступний бюджетний смарт-годинник;
  • AMOLED екран;
  • Дизайн («косять» під Apple);
  • Велика кількість ремінців – змінюй хоч кожен день під свій look;
  • Захист від води;
  • Трекер спортивної активності, який дозволяє слідкувати за фізичними навантаженнями. Тепер готуватися буде до літа набагато простіше!
  • Довготривалий автономний режим (простіше кажучи – тримають набагато довше, чим годинник від Apple).

Недоліки:

  • Доволі вузький функціонал (не можна говорити та відписувати на повідомлення);
  • Відсутність можливості підключення до мережі Wi-Fi;
  • Немає розумного будильника.

So, головною перевагою годинника від Хіаомі являється ціна — він дешевший від найновішого п‘ятого «епла» у два з половиною рази. Хоча і функціонал теж у два з половиною рази менший =) Але при цьому ви маєте нормальний смарт гаджет, який довго тримається «на плаву».

Читайте також:

- Xiaomi Mi Band 4: що нового?

- Mi Band 4 проти Mi Band 3: чи варто оновлювати фітнес-браслет?

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?