iPhone 13 та iPhone 13 mini: коротко про основні фішки

14/09/2021

Головна презентація осені відбулася, вся лінійка iPhone 13 вже незабаром буде доступна для придбання. Як і минулого року Apple показала 4 моделі  iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max. В цьому матеріалі розглянемо ключові фішки iPhone 13 та iPhone 13 mini.

ДИЗАЙН

iPhone 13 та 13 mini передбачувано мають схожий дизайн з iPhone 12 та 12 mini. Прямокутні грані та схожі розміри, але змінилася схема розташування об’єктивів. Тепер камери розташовані по діагоналі, а не одна над одною. Ймовірно Apple пішла на такий крок, щоб ці моделі були більш впізнаваними. Смартфони доступні в 5-ти кольорах: рожевий, синій, чорний, білий та червоний.

vtSBaYlMfrGMdJzoO2ezRcGhlylZYGzhtPOBDvb_iWyzRy7OeXwLLkHoVFQ0EURBflpFDwo4PY8jHEAWYZODy0ODuxIYlH5qMDlfQ4PMyYhEGIxfZbHxnb1jz-l6Efzfxu0iPhVo=s0

Виріз в екрані зменшився на 20%, але від нього вирішили не відмовлятися, хоч деякі інсайдери передбачали саме такий розвиток подій. Передню частину закриває захисне скло Ceramic Shield, як і в iPhone 12. У всіх смартфонах лінійки iPhone 13 є захист від вологи по стандарту IP68.

ЕКРАН

Діагональ дисплеїв залишиться на рівні минулорічних моделей — 5,4 та 6,1 дюйма. В iPhone 13 та 13 mini максимальна яскравість буде на рівні 1200 ніт. Порівняно з минулорічними моделями яскравість зросла на 28%. Тут використовуються OLED-матриці з маркетинговою назвою Super Retina XDR. Є підтримка Dolby Vision, HDR10 та True Tone.

ПРОЦЕСОР ТА ПАМ’ЯТЬ

Щороку Apple презентує нове покоління процесора і цей рік не виключення, тому сьогодні на презентації багато уваги приділили чіпу Apple A15 Bionic. Він, як завжди, потужніший та швидший за попередника. Новий чіп виконаний по нормах 5-нанометрового техпроцесу і ймовірно аж до наступної презентації він буде кращий у своєму класі.  В iPhone 13 та 13 mini доступні такі конфігурації пам’яті: 128, 256 та 512 ГБ.

image-7-2.jpeg

КАМЕРА

Основна камера складається з двох модулів на 12 МП і їх суттєво прокачали. Наприклад, ультра ширококутний модуль став на 47% більш світлочутливий. Також він оснащений матричним стабілізатором зображення. Нічний режим доступний на обох модулях камери.

iPhone 13 купить

Серед режимів зйомки відео з’явився “Кінематографічний”, який дозволяє знімати відео з розмиттям заднього фону. В цьому режимі фокус автоматично або вручну налаштовується на людей або предмети. Інтенсивність боке можна регулювати, роблячи фон більш розмитим або чітким.

КОМУНІКАЦІЇ

Чутки не підтвердились і смартфони лінійки iPhone 13 не підтримують супутниковий зв’язок. Звісно ж новинка підтримує мережі 5-го покоління. Має NFC-модуль, також смартфони отримали підтримку Wi-Fi 6E.

iPhone 13 mini купить

АВТОНОМНІСТЬ

Традиційно Apple не представила ніяких деталей щодо ємності батареї своїх смартфонів, але при цьому користувачів запевнили, що iPhone 13 буде жити на 2,5 години довше, ніж iPhone 12 при аналогічних сценаріях користування, а iPhone 13 mini протримається на 1,5 години довше, ніж минулорічний mini.

iPhone 13 mini купить

ВИСНОВКИ

Порівняно з презентацією iPhone 12 оновлення вийшло достатньо мінорним, але без цікавих фішок не обійшлося. В першу чергу зазначимо зменшений розмір вирізу, більшу ємність батареї, новий процесор, оновлений ультра ширококутний модуль, кінематографічний режим та нові кольори. 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?