Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?

18/02/2024

Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами.

ДИЗАЙН І КОМПЛЕКТ

В комплекті з Xiaomi Redmi Note 13 ви знайдете непрозорий силіконовий чохол, який захищає камеру та екран смартфона, кабель та зарядний пристрій потужністю 33W. В Realme C67 ситуація аналогічна, щоправда, чохол в комплекті прозорий.

Redmi Note 13 має пластиковий корпус, а задня кришка імітує скляну поверхню. Не найкраще рішення, бо вона миттєво збирає відбитки пальців. Камери суттєво випирають з корпусу і скоріше за все, як і задня кришка, швидко подряпаються, якщо носити смартфон без чохла.

iCATtbnbn2NU-vmAZOOvtPljPSKsSjJIDnIpF_4orN8V3QUU129wQj9R_afah6QNY10NdXtwglknO7RfnpUPiEPiceOi5EngwpjSUdjeEoaVHXWZHAHFhByxeKj6-WpVDhA5oHb0bnOzcQPyZXxj2PY

Realme C67 навколо основної камери має дзеркальний прямокутник, а решта задньої панелі матова і не так швидко забруднюється. До речі, смартфон як і найкращі флагмани останнього часу має плоскі грані.

Обидва смартфони захищені від вологи та пилу за стандартом IP54. В Redmi Note 13 можна встановити або дві SIM-картки, або одну SIM та картку пам'яті microSD. Підтримки eSIM у смартфонів немає. Realme C67 в цьому випадку має незначну перевагу, адже ви можете встановити дві SIM-карти та карту пам’яті одночасно, бо лоток “тримісний”.

rzUMWxyQiccf9nW4Xa_fQb9SQhqKm6zBPBf26Rd7Rh1jQKtAi9rVrZ75-v93sULBMk8M5kAR4it4esLA8gLxXQ4TrTkrPa2XvCIsqXIHDg1fehbGWssKFDrbOQPPJ4LOohaRoV8YZey5rP_0IwyKgXo

Обидва смартфони достатньо легкі 188 (Xiaomi) і 185 грамів (Realme), тому навіть тривале користування не стомить руку.

GXhmIslvB6J_lm19apQXbp6jCEs4tt0dGTM0aZn3CtIndH7fRqK7H6XItpE4y8K5zyy_qVV8P2udrlgDEVZHIP0VyW5zxCjKJfuY9HO8Bx5embtxOOU02iAdUTuiIUMy4VZS1Qc4hPWt0rgjjqeOJbA

ДИСПЛЕЙ

Redmi Note 13 має OLED екран розміром 6,67 дюйма з роздільною здатністю FullHD+, частотою оновлення 120 Гц та максимальною яскравістю до 1800 ніт. Він захищений склом Corning Gorilla Glass 3 і має наклеєну заводську плівку.

До дисплея Redmi Note 13 взагалі немає претензій, крім короткої тривалості відображення AoD (10 секунд). Встановити його роботу на довший термін можливості немає, проте є можливість кастомізувати на свій смак, обравши серед кількох передвстановлених пресетів та змінивши їхню колірну гамму. 

KCHIpBMMduyQrlRfMkNb6O5vp7XAoz6KxSoLlv9JZvmXTIcZqZw_Sf2q2KOk5m1Oe_QyrXpDHBr56FbcxooKaVOBSeMpHzBJNacLJR2TJusGGnm5VtKw9oe4vMgbV11uyB0svMei9OXtpdDxy5pIBnw

Realme C67 має IPS екран з діагоналлю 6,72 дюйма. В плані частоти оновлення, типової та пікової яскравості він поступається для Xiaomi, адже підтримує частоту оновлення 90 Гц та максимальну яскравість на рівні 950 ніт. У разі необхідності, ви можете експериментувати з колірною палітрою та температурою зображення у налаштуваннях. Щодо частоти оновлення, то вам доступні два режими - стандартний 60 Гц та автоматичний, який автоматично налаштовує цей параметр відповідно до контенту, який ви переглядаєте. На жаль, постійний режим 90 Гц не передбачений. В Xiaomi частоту оновлення дисплею можна встановити вручну, обравши між 60 та 120 Гц. Що цікаво, Asphalt 9 та інші ігри усе одно йдуть із частотою 60 Гц, навіть якщо вручну обрати підвищену частоту у налаштуваннях.

До речі, Redmi Note 13 має режим, який зменшує вплив синього світла на очі. Додатково можна встановити лише чорно-біле відображення, обрати колірну температуру та застосувати текстуру, яка імітує шорсткість паперу. Звісно, є темна тема інтерфейсу, що буде економити заряд акумулятора. Вона може працювати постійно чи за розкладом.

В Realme C67 також в параметрах ви зможете знайти всі необхідні опції, такі як темна тема, нічний режим, регулювання часу підсвічування, заставки та інші стандартні функції.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Смартфони працюють на однакових процесорах — (6 nm) Snapdragon 685. В нашому випадку смартфони відрізняються тільки об’ємом оперативної та вбудованої пам’яті:

  • Realme C67 — 8/256 ГБ (оперативну пам’ять можна розширити ще на 8 ГБ за рахунок вбудованої).
  • Redmi Note 13 — 6/128 ГБ.

Asphalt 9 на цих смартфонах йде з низькими налаштуваннями графіки. У тесті на тротлінг Redmi Note 13 тримався непогано, проявивши невелике падіння частоти процесору: максимум на 6 відсотків за 30 хвилин тесту. Realme C67 показав гірший результат 

Грати комфортно в Genshin Impact на смартфонах, що цілком очікувано, можна лише  з низькими налаштуваннями графіки, якщо ж встановити бодай середні - починаються лаги та фрізи.

qrOARqXhOgVC4lbgWU-btmpuPyNNIPL1X_NeNBE7I4klUcdhITsu6lSTuTSXdgs87F-fei6Wu0MX_TMwMZ1Bd3H2ZZBp4BLOASnUHHHyeLqgCaygko74-svws_vlcbO4bDDOkqWa5PHZMMeQq8ysZy4

Працює смартфон на Android 13 з оболонкою MIUI 14, яка досі містить рекламу у вбудованих застосунках. Realme з коробки працює на Android 14 з фірмовим інтерфейсом RealmeUI.

Щодо продуктивності, то обидва смартфони чудово проявили себе у виконанні звичайних завдань, таких як перегляд вебсторінок, користування месенджерами, перегляд відео та робота з популярними застосунками. Вони легко впораються з багатозадачністю, однак в іграх зі складною графікою можуть виникнути деякі труднощі через обмежені можливості апаратної частини. Можна спробувати оптимізувати графіку, але важливо пам'ятати, що це не геймерські пристрої.

КАМЕРА

Redmi Note 13 отримав три камери: основну на 108 МП, ширококутну на 8 МП та макромодуль на 2 МП. Фронтальна камера на 16 МП. Режим 108 МП потрібно вмикати окремо. Я помітив, що у цьому випадку світлина з роздільною здатністю 108 МП втрачає насиченість та контрастність.

tkbpeVRRXVFSxRO0quABfC57lrtX0zgKLWh8ziWuD9LY2z_qXE8CtxoabV51VbcrHkNWl_NRrHBsZRoWXH3pkoqrDB2_iX0GlJ7gpPTHjnccO_sCD89kLcIqh6uGpWSD9dH7fSKLNH7key7-5_Oo98s

В Realme C67 основна камера складається з двох модулів: основного на 108 МП та сенсора глибини на 2 МП. Оптична стабілізація тут, звісно, не передбачена, але є електронна. Фронтальна камера на 8 МП.

В можливостях камери Redmi Note 13 більш гнучкий завдяки наявності ширококутного та макро модулів, а також кращій якості фронтальної камери.

КОМУНІКАЦІЇ ТА ЗАХИСТ

Смартфон має модуль Wi-Fi, що підтримує стандарти a/b/g/n/ac та NFC модуль для безконтактних розрахунків. Redmi Note 13 отримав оптичний підекранний сканер дисплею, який працює непогано, проте може лагати, якщо пальці будуть вологими або екран забрудненим. 

В Realme C67 розблокування смартфона, крім використання паролів, PIN-кодів та графічних ключів, виконується також двома методами - розпізнаванням обличчя та скануванням відбитків. Цей смартфон, як і Xiaomi, оснащений всіма необхідними бездротовими інтерфейсами: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC та сервіси геопозиціювання (GPS, Galileo, GLONASS).

ZMPQ4IKIG25xaZVk0qNUUH567s7BTz5Wj0_PPV12mxs-kzu1dNtqE6JuDYlV6XOr9TStNWlthr9uf822Id2YZanrQcwxxG4vfKbPA3rpw3VTyumzCo97MuCK5lqg16oxRVW0mEq4Bi0pM9OM43AwR50

АВТОНОМНІСТЬ

Redmi Note 13 має батарею об’ємом 5000 мАг. В синтетичному тесті GeekBench за максимальної яскравості дисплею та максимальним навантаженням на процесор Redmi Note 13 - 12 годин і 23 хвилини. Смартфон має базовий режим економії енергії, так і режим ультраекономії, який значно обмежує як функціональні можливості, так і потужність процесору.

Ємність акумулятора у Realme C67 теж 5000 мАг. Він підтримує швидку зарядку Oppo SuperVOOC на 33W і найголовніше, що відповідний адаптер є в комплекті зі смартфоном. При помірному використанні одного заряду легко вистачить на 1,5-2 дні роботи. З режимами економії енергії цей показник може ще більше зрости, однак доведеться відмовитись від деяких функцій.

ВИСНОВКИ

Обидва смартфони справили приємне враження з моменту відкриття коробки, адже мають багатий за сучасними мірками комплект (чохол, плівка на екрані, адаптери для швидкого заряджання). Дизайн смартфонів справа суб’єктивна, тому оцінювати його немає сенсу, але якість збірки приємно здивувала в обох випадках. Чудово також і те, що виробники забезпечили хоча б мінімальний захист від пилу та вологи.

Порівнюючи ці апарати, можемо сказати, що Xiaomi Redmi Note 13 має перевагу в камері, адже має ультра ширококутний модуль, а також вищу роздільну здатність фронтальної камери. Також є перевага в яскравості дисплея та вищій частоті оновлення.

Перевага Realme C67 в можливості розширювати оперативну пам’ять, найсвіжішій версії Android та дуже якісному звучанню динаміків.

Для кого ці смартфони підійдуть?

  • Передусім для тих, хто шукає доступний, надійний смартфон, але при цьому з усіма сучасними фішками типу безконтактної оплати, швидкої зарядки та можливості розблокування через відбитки пальців.
  • Для підлітків та молоді, які хочуть мати яскравий смартфон, який можна використовувати і в навчальних цілях, що зручно через великі екрани, а також яскраві кольори смартфонів легко дозволять відрізнятися.
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?