Xiaomi Mi Band 4 vs Honor Band 4 vs Huawei Band 4: що обрати?

02/01/2020

Сьогодні у нас супер-фітнес огляд: Xiaomi Mi Band 4, Honor Band 4, Huawei Band 4. Усі три браслети популярні і багато потенційних користувачів ще вагаються який обирати, тому ми вирішили їх порівняти і зробити висновки.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

У Mi Band 4 в комплекті є: браслет, зарядний пристрій та документація, аналогічна ситуація у Honor Band 4, у Huawei Band немає зарядного, бо воно йому непотрібне, адже його можна заряджати і без окремого пристрою для зарядки. Таким чином в плані комплектації вони абсолютно однакові в тому сенсі, що до жодного з них в комплекті немає додаткового ремінця чи захисного скла на екран.

band4-5.jpg

ДИЗАЙН

Кожен з них має свою фішку, Mi Band 4 має більш обтікаючі форми, Honor та Huawei більш прямокутну форму. Коли я запитав у своїх друзів, який їм подобається більше суто по зовнішньому вигляду, то думки розділилися, тому і ми не будемо робити якийсь вердикт. Та й ради справедливості варто сказати, що вони дуже схожі по своїй суті. Ремінець, екран на якому знизу є позначення сенсорної зони для управління і все.

95_1.jpg

ДИСПЛЕЙ

Щодо дисплею, якщо їх одягнути на руку, то помітити якусь різницю важко, вони всі кольорові, всі яскраві, але різниця є. Отож по порядку:

  • Honor Band 4 — має Amoled екран, 0,95 дюйма з розширенням 240 на 120.
  • Huawei Band 4 — TFT-дисплей, 0,96 дюйма, 80x160 пікселів.
  • Mi Band 4 — має Amoled екран, 0,95 дюйма з розширенням 240 на 120.

По характеристиках дисплею Honor і Xiaomi ідентичні, а от Huawei відрізняється. Тут не Amoled, а відповідно і не такий глибокий чорний колір, а від того екран здається меншим, ніж наприклад у Honor Band 4 в якого Amoled і чорний колір зливається з рамкою і це виглядає реально крутіше, та ж сама ситуація у Mi Band. Всі вони дуже яскраві, але при прямому світлі сонця, не можу сказати, що супер-читабельні. Насправді при звичайному користуванні яскравість можна ставити на 50-60% і цього вам вистачатиме, бо в темній кімнаті максимум навіть трохи забагато, а автоматичного регулювання яскравості немає. Щодо зручності управління, то у всіх сенсор п рацює аналогічно, без затримок. Хто користувався Mi Band 3, то розуміє який апгрейд стався з приходом Amoled. По усіх екранах дуже зручно водити пальцем. 

1_band4-normal_02.jpg

Поки говоримо про екран, то варто згадати про циферблати, бо це перше, що буде вас постійно зустрічати при взаємодії з будь-яким із них. На самих годинниках у нас є можливість змінити 3-4 циферблати, щоб було більше потрібно йти в додаток — це Huawei Health для Huawei Band 4 та у Mi Fit для Mi Band 4, але для Honor band 4 навіть в додатку Huawei Health додаткових циферблатів нема.

mc4c83b377.jpg

В додатку Mi Fit ми можемо знайти багато циферблатів, можемо зробити свій. Як завжди буває з китайськими браслетами, реально красивих тут небагато. Така ж ситуація і в Honor та Huawei, тому якщо порівнювати екрани, то варто обирати Mi Band 4, бо Huawei по чіткості картинки, по глибині чорного явно поступається, а Honor, хоч і яскравий і чіткий, але по циферблатах немає нормального вибору, лише 3-4 цього мало.

70_2.jpg

РЕМІНЕЦЬ

Щодо ремінців, то ситуація наступна, найбільш схожі між собою Honor та Huawei в них доволі стандартний по типу застібки ремінець. На обох є спеціальний виступ, щоб під час заняття спортом вони не розстібнулися. Щодо матеріалів, то у Honor ремінець відчувається резиновим, а у Huawei приємний на дотик силікон. Щодо Mi Band 4, то я вважаю його фаворитом у цій компанії з декількох причин:

  • по-перше, він найбільш приємний на дотик;
  • по-друге, він найзручніший при одяганні та зніманні;
  • по-третє, Mi Band 4 поза конкуренцією порівняно з Honor і Huawei в плані можливостей заміни ремінця.

remeshok-milanese-dlya-xiaomi-mi-band-3-1.jpg

РОБОТА ЗІ СПОВІЩЕННЯМИ

Особисто для мене — це один з основних моментів у гаджеті, який я збираюся носити на руці. 

Honor Band 4

Коли надходить вхідний дзвінок чи повідомлення, то браслет вібрує. Якщо говорити про дзвінок, то на екрані відображається ім’я того, хто телефонує, якщо немає в контактах, то номер. Ви можете ігнорувати дзвінок або відхилити прямо з браслета. У сповіщеннях на екрані поміщається до 81 символа, якщо SMS більша доведеться читати зі смартфону. Українська мова відображається коректно. Ви можете переглядати лише 10 останніх повідомлень і це мінус, а коли повідомлень дуже багато, то браслет трішки пригальмовує, тому рекомендуємо синхронізовувати з браслетом тільки найпотрібніші месенджери, щоб не кожен лайк з інстаграму вас тривожив.

33.JPG

Xiaomi Mi Band 4

Коли приходить смс, то браслет вібрує, українська мова відображається коректно і при цьому як і нас смарт-годинниках відображається іконка месенджеру з якого прийшла SMS і це виглядає набагато красивіше, як на Honor Band 4, крім того на Mi Band 4 адекватно можна перемикати сповіщення, бо на Honor незрозуміло та потрібно виходити з кожної SMS і заходити в нову. Дзвінок ви можете ігнорувати, а можете відхилити. При цьому на екрані відразу розмежовані ці дві дії, бо на Honor, щоб ігнорувати потрібно просто тапнути по екрану і до цього можна дійти лише експерементальним шляхом.

5_Записати.JPG

Huawei Band 4

Ви можете ігнорувати, а можете відхилити дзвінок, як і в попередніх двох, але знову ж таки про те, щоб ігнорувати потрібно просто тапнути по екрану. Щодо сповіщень, то ви не бачите з якого додатку вони прийшли і як на Honor все відображається в монохромному форматі, а от в Mi Band 4 все тяжіє до смарт-годинників. Крім того, на екрані Mi band 4 поміщається більше тексту.

Отож підводячи підсумки в плані роботі зі сповіщеннями, то однозначно Xiaomi Mi Band 4 найзручніший.

ФІТНЕС-ФУНКЦІЇ

Хоч це фітнес-браслети очікувати відслідковування активностей з супер точністю не варто. В жодному з них немає вбудованого GPS. Звісно ж вони можуть підраховувати кроки, вимірювати пульс. Я декілька разів вимірював пульс на усіх трьох апаратах і їхні результати відрізнялися приблизно на 1-2 удари. Звісно похибка порівняно з професійними спеціалізованими апаратами буде, але якщо порівнювати точність один між одним, то вони на одному рівні.

huawei-band4-pro-img-1-1_1575549389.jpg

Щодо тренувань, то вибір дуже стандартний. Та й відверто кажучи розглядати ці браслети, як аксесуар для людей, які серйозно хочуть займатися спортом я б не став. Для таких користувачів варто поглядати в сторону гаджетів від Garmin. Щодо сну, то, хто користувався Mi Band’ами знає наскільки там все просто, але щоб отримувати дані логічно, що потрібно спати у браслеті теж саме стосується Huawei та Honor.

Xiaomi-Mi-Band-4-6.jpg

АВТОНОМНІСТЬ

Huawei Band 4 має батарею на 91 мАг, яка забезбечує до 6 днів автономної роботи при увімкнених моніторингу сну та сердечного ритму. До 9 днів - без постійного моніторингу пульсу. Ключова перевага Huawei в плані зарядки в тому, що йому не потрібен зарядний пристрій, він завжди з вами, хоч виглядає дивно, але це зручно.

huawei-band-4-33.jpg

Honor Band 4 має батарею на 100  мАг. При увімкненому режимі постійного відслідковування пульсу та режиму TrueSleep він житиме 6-7 днів, а якщо усе буде вимкнене з вищезазначеного, то браслет живе 10-12 днів, що дуже навіть непогано. Крім усього варто згадати, що тут сама недолуга конструкція зарядки серед представлених.

Mi Band 4 має батарею на 135 мАг. При увімкненому автоматичному моніторингу сну і вимірюванню серцевого ритму з інтервалом у 30 хвилин батареї буде вистачати на 15-17 днів. А якщо вимкнути, то ви отримаєте 20 днів, як і заявляє виробник. Щоб заряджати браслет варто вийняти капсулу з ремінця, як і в попередніх версіях.

mi-band-4-komplektacija.jpg

Як бачимо по автономності конкуренти Xiaomi Mi Band ковтають пилюку далеко позаду.

ФІШКИ

Ще одна важлива деталь, яка стає дедалі актуальнішою — можливість управління музикою на смартфоні. Вона є у Huawei Band 4 та у Mi Band 4, а у Honor Band її немає. Щодо захисту, то у всіх браслетах — це 5 АТМ, тобто вода їм зашкодити не повинна. Версія Bluetooth 5.0 тільки у Mi Band 4, у Huawei та Honor - 4.2.

1_mi-band-4-music-control_7fph.jpg

ЦІНА

А тепер про саме головне — вартість. Huawei Band 4 — коштує 999 грн., Honor Band 4 — 999 грн. і це вже не дуже адекватно, бо він поступається конкурентам, а Mi Band 4 можна купити за 799 грн., тобто на 200 грн. дешевше, ніж його конкурентів і це крапка. Роблячи висновок з усього вищесказаного бачимо, що Mi Band 4 залишається на троні, якщо порівнювати його з найближчими конкурентами, якщо вам подобається його дизайн, то на даний момент це єдино-правильний вибір.

Читате також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?