Lenovo Ideapad c340: ноутбук-трансформер до 20 тисяч гривень

06/03/2020

Трансформери - це цікава частина ноутбуків, які мають гнучкий дизайн і часом виконують роль планшетів. Рідко можна зустріти трансформер у бюджетному чи середньому ціновому сегменті, а тому Lenovo Ideapad c340 зацікавив всю нашу команду. Ціна на 14-дюймову модель починається близько з 15 тисяч гривень, а на 15-дюймову з 15 500 грн. 

Уявляєте отримати ноутбук з сенсорним екраном, Core i3 процесором і SSD-накопичувачем за 15k? Для мене це прям топ, тому сьогодні я познайомлю вас з цієї класною моделлю від Lenovo і розповім про свій особистий досвід купівлі ноутбука. Зручніше вмощуйтесь і заварюйте чай - цікавої інформації буде багато. 

1_1572956511665.jpeg

Дизайн трансформера 

Усі трансформери мають гнучку конструкцію, тобто коли кришка ноутбука обертається на 360 градусів. Саме це дозволяє “крутити” пристрій у будь-яке положення, ставлячи його на коліна, тримаючи у руках як планшет чи демонструючи екран своєму співрозмовнику. Цей клас пристроїв зручний для всіх, хто часто працює поза межами офісу або вирішує творчі задачі (сенсорний екран дозволяє працювати зі стилусом). 

1_просто.JPG

Ideapad c340-14 важить всього 1.65 кг, а 15-дюймова модель лінійки - 2 кг. Корпус ноутбука виконаний з приємного на дотику пластику, на вигляд пристрій тонкий, сучасний і виглядає не гірше більш дороговартісних моделей. На краю зворотньої сторони кришки присутня назва бренду, яка завдяки глянцевому покриттю підкреслює витонченість стилю. Шарніри, які дозволяють кришці обертатися на 360, виглядають міцно. При трансформації вони не створюють скрипів, сам корпус не люфтить і кришка тримається надійно у закріпленому положенні (тобто вона не хитається як лист при русі з ноутбуком). Важливо відмітити, що при повному обертанні кришки і горизонтальному положенні пристрою клавіатура не дряпається по поверхні столу. Самі клавіші ніби поглибленні у панель, що полегшує роботу з Ideapad c340-14, як з планшетом. Тримати пристрій однією рукою легко, динаміки розміщені на бічних (скошених) панелях, тому Ideapad c340-14 можна ставити на коліна та не перекривати звук. 

просто 1.jpg

Клавіатура моделі має фірмову конструкцію lenovo - особисто для мене вона зручна і дозволяє швидко набирати текст, що для копірайтера вкрай важливо. Тачпад чутливий і легко замінить мишку при повсякденних задачах (пошуку інформації чи створенні електронного листа). Клавіатура має підсвітку з можливістю регулювання яскравості - у дорозі саме те, що допоможе відправити листа чи закінчити презентацію. 

e9ac922a-f354-4c56-83ed-d8dd2a513e7f.jpg

Чи так важливий сенсорний екран? 

Дуже порадувало те, що при обертанні кришки, ноутбук запитує “Чи переходити у режим планшета?”, завдяки чому користувач обирає у альбомній чи книжковій орієнтації працювати з пристроєм. У дорозі можна комфортно переглядати фільм, а у книжковій орієнтації переглядати сторінки у браузері, купляти речі в інтернет-магазинах, писати листа чи дивитися стрічку новин на 14-дюймовому екрані. 

bb6fa16d-09f5-43fc-b51c-7dfaff06b1e4.jpg

Сенсорний екран спрощує роботу у деяких програмах і навігацію по меню, а також дозволяє комфортно працювати без мишки поза офісом. 

Наявність такого екрану не є ключовим фактором під час прийняття рішення про покупку ноутбука, однак переносить звичний пристрій у клас трансформерів. На мою думку, трансформери кращі друзі для спеціалістів, які не прив'язані до робочого місця, часто подорожують (студенти як приклад), працюють з контентом (особливо комфортною стає робота SMM-спеціаліста, якому ноутбук буде служити планшетом для роботи з соціальними мережами). 

Додаткові фірмові особливості 

Хочеться відзначити, що Ideapad c340-14 здивував не тільки характеристиками. Особисто я звикла до того, що компанія Lenovo пропонує три види ноутбуків - суперміцні ThinkPad, гнучкі й дорогі Yoga та універсальні Ideapad. Бюджетні лінійки Ideapad минулих поколінь мені мало у чому подобалися. Вони здавалися надто простими, дизайн взагалі не чіпляв, а корпус часто змушував думати про надійність, що для людини з ноутбуком “на колінах” було важливим фактором. А от Ideapad c340-14 здається став переосмисленням - його дизайн нічим не гірший за більш дорогі моделі, а корпус хоч і пластиковий, але приємний на дотик, зібраний без жодних люфтів і скрипів. Для мене Lenovo показали, що їх компанія розвивається і продукти стають кращими, навіть у сегменті до 20 тисяч. 

При цьому, компанія зберегла цікаві фірмові “фішки”, наприклад захисну шторку ThinkShutter для веб-камери (для тих, хто знає історії Сноудена про шпіонаж АНБ) або технологію швидкої зарядки Rapid Charge. Також пристроєм підтримується аудіотехнологія Dolby Audio, дія якої відчувалася при перегляді відео з якісною звуковою доріжкою. Додаючи класний екран цей ноутбук відмінно підійде для тих, хто любить подивитися фільми чи серіали. 

1_bc50cdac-fe27-4c9c-848e-b78e560efe01.jpg

Особистий досвід 

На власному досвіді скажу, що при порівнянні з моїм старим Macbook Air 2013 року, Ideapad c340 виглядає дуже і дуже достойно. І я не вірю, що можу сказати про ноутбук Lenovo так, адже завжди рахувала Apple прикладом кращого дизайну. 

laptop-2864677_960_720.jpg

Враховуючи вартість цього ноутбука, яка рівноцінна лише вживаному пристрою від Apple (семирічної давності на хвилиночку), Ideapad c340 отримує жирний плюс по дизайну і конструкції. 

Мені в "маку" не вистачає екрану - сенсорного вводу та роздільної здатності. Мені потрібно замінити акумуляторну батарею, бо вона вже не тримає більше 2-3 годин. І звук у Ideapad c340 кращий, а так як ноутбук для мене є основним пристроєм перегляду фільмів це важливий фактор. Тому, у підсумку, я б обрала собі на підміну Ideapad c340 і саме в такій парі Lenovo обіграв Apple=). 

Більше про цей ноутбук можете дізнатися з відеоогляду на нашому Youtube-каналі:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?