Серія трансформерів YOGA від Lenovo

18/12/2015

У повсякденному житті зручно використовувати як ноутбук, так і планшет, але не завжди можлива покупка відразу двох пристроїв. Проте, завжди є альтернатива, і в нашому випадку це трансформери, або ж гібриди. Одним з основних лідерів такої техніки є компанія Lenovo, саме тому ми поговоримо за її бізнес-серію YOGA.

Головною відмінністю гібриду серії YOGA від інших полягає в тому, що екран повертається не навколо своєї осі та не зміщується на манер слайдера, а розкладається подібно папці. Це дає можливість повернути дисплей на 360 градусів за рахунок особливих петель та отримати трішки товстенький планшет.

Клавіатура на всіх Yoga острівного типу, по розкладці вона аналогічна такій для решти техніки Lenovo. Вона досить тиха і чутлива, з малим ходом клавіш, і в ній є все, що потрібно, крім підсвічування.

Механіка петель екрану зроблена так, що верхня кришка дуже щільно прилягає до основи в будь-якому з двох агрегатних станів та надійно фіксується в будь-якому положенні. За таким принципом було виготовлено ряд моделей, серед яких основними є YOGA 300, YOGA 500, YOGA 700 та YOGA 3. Розглянемо детальніше ці моделі.

Всі згадані пристрої швидко працюють за рахунок потужних компонентів та величезній роботі над оптимізацією. YOGA 300 та 500 працюють на продуктивних процесорах Іntel Celeron N2840 та Intel Pentium 3805U. Обидва пристрої працюють на вбудованій графічній системі Intel HD Graphics, а от оперативної пам’яті в першій моделі 2ГБ, а в другій 4ГБ. При таких характеристиках попередньо встановлена ліцензійна версія Windows 8.1 почувається дуже комфортно. В YOGA 300 лише 32ГБ внутрішньої пам’яті, тоді як в YOGA 500 аж 1ТБ.

Моделі YOGA 3 та YOGA 700 більш прогресивні за попередні, адже в них використовуються новіші компоненти. У них використовуються процесори 5-ого покоління Intel Core i3-5005U та 6 покоління Intel Core i5-6200U відповідно. Перша модель має на борту 4ГБ оперативної пам’яті, друга – 8ГБ, тоді як обидва працюють на вбудованій графіці Intel HD. Екран як в першій, так і в другій  моделях з роздільною здатністю 1920х1080 точок з матовим покриттям. Обидві моделі оснащені швидкими SSD накопичувачами об’ємом 128ГБ, які можна збільшити за бажання; працюють на операційній системі Windows 10 Home.

Якщо попередні моделі хоч і позиціонують себе для бізнес-сегменту, їх можна вільно брати для домашнього використання, адже це зручно. А от YOGA 900 та YOGA 3 Pro істинні пристрої для бізнесменів. Шарнір, виготовлений з 813 окремих шматочків алюмінію та сталі, натхненний дизайном ремінця для годинника, оптимізує користування пристроєм в будь-якому режимі. До того ж, він надає більшу стабільність при сенсорному користуванні.

Обидва пристрої дуже схожі за характеристиками: інтегрована графічна система Intel HD, SSD накопичувач до 512ГБ, 13,3 дюймовий екран роздільною здатністю 3200х1800 пікселів. Процесор в YOGA 3 Pro Intel Core M-5Y70 та до 8ГБ оперативної памяті, тоді як у Yoga 900 процесор Intel Core i7 та до 16ГБ оперативної пам’яті.

Всі шість названих пристрої мають стандартний джентельменський набір: веб-камера хорошої якості, Wi-Fi, BlueTooth, аудіороз’єми та інтерфейси USB.

Загалом, якщо ви вирішили придбати собі ультрабук, то однозначно варто звернути увагу на Lenovo Yoga. Хоча б тому, що купивши будь-яку з моделей гібрида, ви отримаєте не просто товстий планшет, а фактично ультрабук з розширеним потенціалом. Не дарма ж Lenovo кличе цей пристрій «трансформованим ноутбуком».

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?