Samsung The Serif: як пакування для телевізорів стає меблями?

22/01/2020

Екологічні проблеми мають вирішуватися всім світом, адже питання забрудненості повітря чи переробки сміття носять глобальний характер. Багато дій, що спрямовані на зменшення кількості сміття чи повторну переробку матеріалів вирішуються великими виробниками, однак компанія Samsung продемонструвала інноваційний підхід - створивши еко-упаковку нового покоління Eco-Package. Така упаковка легко перетворюється на інші речі, наприклад меблі чи аксесуари для будинку - інструкція “захована” виробником у QR-код на бічній стороні пакування. 

Samsung Galaxy A series

З Eco-Package компанія пропонує створювати тумбочки, столики чи, навіть, будиночок для домашнього улюбленця. Завдяки такому цікавому рішенню, кожен власник нового пристрою Samsung не тільки зможе спробувати творчо підійти до оформлення своєї оселі, а й допоможе підтримати принципи розумного споживання. 

Samsung Galaxy A series

Eco-Package може стати чудовою альтернативою звичайному пакуванню, утилізація якого має шкідливі наслідки для природи. Згідно з дослідженнями Агентства з охорони навколишнього середовища США (АООС США), близько 95% вироблених картонних коробок викидається відразу після однократного використання. Це означає, що кожен рік близько 90 мільярдів картону виявляється на звалищі. 

Першими пристроями, які отримали пакування Eco-Package, стала нова лінійка телевізорів The Serif. Виробник зазначає, що процес створення нової речі з пакування не займе більше 30-40 хвилин. Все що буде необхідне - це відкриття інструкції по QR-коду, яка допоможе розібратися, які деталі потрібно розрізати та з'єднувати між собою. 

Цю ініціативу компанії було відзначено нагородою CES Innovation Awards за сприяння ефективному використанню природних ресурсів. Однак, це не перший випадок дотримання брендом принципів розумного споживання, адже з початку 2020 р Samsung використовує тільки волоконні матеріали для виготовлення упаковок і буклетів, а для Eco-Package - біопластик та перероблений папір. 

Але, не тільки в Південній Кореї прагнуть боротися з глобальними проблемами, наприклад українська компанія Yummy Lid почала виготовляти їстівні кришечки для кави. Вони виглядають як звичайні пластикові кришечки, навіть мають отвір для трубочки, однак їх, на відміну від звичайних, можна з’їсти під частування гарячим напоєм. У деяких закладах їх доповнюють топінгом чи фруктами, перетворюючи звичайну каву чи чай на повноцінний десерт. У Європі такий вид їстівного посуду якраз у тренді, тому дуже сподіваюсь, що й українці скоро відкриють такий екологічний спосіб подачі гарячих напоїв. 

Samsung Galaxy A series

Подібні ідеї дуже надихають, тому наша команда теж долучається до екологічних рухів. Наприклад, в наших магазинах кожен бажаючий може здати відпрацьовані акумуляторні батарейки, неправильна утилізація яких може нести дуже негативний вплив на навколишнє середовище. 

Samsung Galaxy A series

Ми запрошуємо всіх дотримуватися принципів розумного споживання та підтримувати eco-friendly ініціативи. Наразі, майже у кожному місті України можна знайти організації, які борються з різноманітними екологічними проблемами, тому кожен з нас може долучатися до їх діяльності, працюючи над щасливим майбутнім нашої планети. 

Діліться своїми ініціативами у соціальних мережах і слідкуйте за іншими новинами: 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?