REDMI NOTE 7: детальний огляд

20/03/2019

Ми так звикли після слова Xiaomi додавати "Redmi", а тоді назву моделі, але тепер Redmi можна вживати і без приставки Xiaomi, бо це вже окремий бренд чи правильніше сказати суббренд, бо на коробці логотип Xiaomi таки присутній. Сьогодні поговоримо про Redmi Note 7 - зовсім свіжий апарат, який претендує очолити рейтинги продажів у бюджетному сегменті. Яким вийшов перший млинець від Redmi і чи варто його купувати дізнаєтесь прочитавши детальний огляд на цей смартфон.

redmi note 7

КОМПЛЕКТАЦІЯ: стандарт + подарунок

Комплект Redmi Note 7 стандартний, але в ньому є й приємні речі, отож по-порядку:

  • смартфон;
  • блок зарядки 2А;
  • кабель USB-A на USB Type-C;
  • скрепочка для SIM-карти;
  • документація;
  • силіконовий чохол.

Можливо чохол і не супер-якості і заляпується не менше, ніж корпус смартфона, але він йде в комплекті за безкоштовно. Функцію захисту виконує на 100%. Поки ви не придбаєте такий, як вам подобається, то його цілком достатньо та й як кажуть: “Дарованому чохлу в роз’єми не заглядають”.

redmi note 7

ДИЗАЙН: виглядає дорожче, ніж коштує

Корпус Redmi Note 7 скляний і це додає йому преміальності. Передня і задня частини корпусу захищені склом Gorilla Glass 5 і цим страшенно пишається виробник. Смартфон представлений у трьох кольорах: чорний, рожевий і синій. У нас на огляді чорний і за словами користувачів виглядає він не так круто, як синій та рожевий з градієнтом. В руках апарат відчувається, справді, дорогим пристроєм. Особисто мені дуже подобається холодок від скла. Він не такий, як від металу, але всерівно приємно.

redmi note 7

Чи збирає корпус відбитки пальців? Так, він робить це просто несамовито. За 10 хвилин після того, як ви його протрете серветкою з мікрофібри він знову заляпається до попереднього стану. Витираються відбитки легко і за це варто дякувати олеофобному покриттю, бо коли воно відсутнє, як буває на ультра-бюджетних смартфонах, то видалити відбитки вкрай важко.

Щодо розташування елементів управління, то тут все стандартно:

  • клавіші регулювання гучності та клавіша живлення знаходяться на правому торці;
  • на лівому торці розташувався лоток для SIM-карти;
  • на верхньому торці є роз’єм mini-jack;
  • біля роз’єму для навушників розташувався інфра-червоний випромінювач, який дозволяє керувати побутовою технікою;
  • на нижньому торці розташований роз’єм для зарядки USB Type-C - це чудова тенденція, що в бюджетний сегмент на заміну micro-USB приходить Type-C;
  • біля роз'єму для зарядки розташувались дві решітки для динаміків, хоча динамік тут лише один;
  • на задній панелі є сканер відбитків пальців.

Вага смартфону 186 грамів. Одна з основних особливостей у дизайні — це виріз. Смаки в користувачів різні, але особисто мені капелька подобається в рази більше, як моноброва. Вона тут звісно не така, як у OnePlus 6T, бо там вона дуже елегантна, але тут теж непогано.

redmi note 7

Смартфон зручно лежить в руці завдяки достатньо гострим кутам корпусу, але про керування однією рукою мова звісно не йде, щоб дотягнутися до верхньої шторки однозначно потрібно робити перехват. Особисто для мене це взагалі не проблема, бо я близько року користувався смартфоном Mi Max від Xiaomi і мене все влаштовувало, а він суттєво переважає Redmi Note 7 по габаритах..

ДИСПЛЕЙ: на рівні флагманів

Дисплей — це гордість Redmi Note 7. Він реально дуже соковитий і яскравий. Коротко про характеристики:

  • IPS-матриця;
  • діагональ 6,3 дюйма;
  • розширення - FullHD+ (2340х1080);
  • щільність пікселів - 409 ppi;
  • співвідношення сторін - 19,5:9.

Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 5-го покоління і виробник, як я вже згадував, цим дуже пишається. В мережі є відео, де смартфоном розбивають кавуна, а він далі працює без проблем. Ми не рекомендуємо випробовувати міцність скла таким чином і про всяк випадок рекомендуємо наклеїти на нього ще й захисне скло, бо в якийсь момент це заощадить вам чималу суму грошей.

redmi note 7

В налаштуваннях екрану ви можете:

  • увімкнути автоматичну яскравість, щоб економити заряд батареї, крім того це зручно, бо не доведеться регулювати її вручну;
  • налаштувати колірну температуру, тобто робити зображення теплішим чи холоднішим;
  • увімкнути режим для читання, щоб очі не втомлювалися при тривалих сесіях читання книг чи статей з екрану смартфона;
  • налаштувати розмір системного шрифту;
  • налаштувати активацію екрану подвійним тапом або при взятті смартфону в руки.

Відзначу, що працює все коректно і швидко, тому ці функції стануть вам у нагоді, особисто мені дуже подобається пробудження через подвійний тап. Якщо говорити про рамки дисплею, то вони тут мінімальні, а якщо пригадати вартість пристрою, то можна вважати, що їх тут взагалі немає :).

Є окремий пункт меню в налаштуваннях, де ви можете вибирати фонові малюнки, тут їх дуже багато і вони ідеально підігнані під екран Redmi Note 7. Як і личить для пристрою на Android тут можна налаштувати майже все, включаючи те, чи буде відображатися залишок заряду батареї у відсотках чи просто графічно.

Якщо підсумувати, то Redmi Note 7 має ідеальний екран для мультимедіа. Ви отримаєте 6,3 дюйма чистого задоволення яскравою та насиченою картинкою. Виріз-капельку, на жаль, приховати не вдасться, хоча в цьому немає потреби. Про ніяку зернистість чи окремі пікселі тут мова взагалі не йде.

ПРОДУКТИВНІСТЬ: вистачить для усіх завдань

Смартфон працює на 8-ядерному процесорі Qualcomm Snapdragon 660 з тактовою частотою 2200 МГц, графічний процесор Adreno 512. Оперативної пам’яті 4 ГБ, але ще є версії з 3 ГБ та 6 ГБ оперативки. В AnTuTu смартфон набирає більше 140 тисяч балів, що для бюджетника чудовий результат.

redmi note 7

На ньому запускається та йде Asphalt 8 та PUBG на найвищих налаштуваннях графіки без будь-яких лагів. Це не найбільш вимогливі ігри, але й не слабкі по вимогах. Навіть на високих налаштуваннях графіки вони "літають". Теж саме стосується і роботи браузера та інших додатків. Як на мене потужність Redmi Note 7 оптимальна, бо купуючи флагман ви купуєте смартфон з надлишковою потужністю. Наприклад, якщо взяти Samsung Galaxy S10 Plus на 855 Snapdragon, то мені не приходять на думку додатки чи ігри, які можуть його завантажити бодай на 70%.

Що стосується роботи інтерфейсу, то тут теж все плавно, швидко, без лагів та пригальмовувань. Це стало можливим завдяки Android 9.0 та фірмовій оболонці MIUI 10.2. Роблячи проміжний висновок, якщо користувачу не сказати про ціну девайсу, то по дизайну, по екрану і по швидкості роботи він ніколи і не зрозуміє, що в його руках не флагман, а бюджетник.

АВТОНОМНІСТЬ: 2 дні + швидка зарядка

Redmi Note 7 має батарею на 4000 мАг і це ще одна з причин чому цей смартфон претендує на звання короля бюджетного сегменту по співвідношенню "ціна-можливості". Якщо не зловживати іграми та увімкнути автояскравість, то пристрій проживе 2 дні.

redmi note 7

В комплекті є 2-амперний зарядний пристрій, який за одну годину може зарядити смартфон на 50-60%. Смартфон підтримує швидку зарядку по стандарту Quick Charge 4.0. Її можна купити окремо за ціною приблизно 5$. Чи можна розрядити смартфон за один день? Можна, але якщо вам це вдасться, то висновок лише один — ви надто багато часу проводите зі смартфоном :).

КАМЕРА: тяжіє до флагманів

Основна камера тут подвійна і саме цікаве, що вона на 48 МП з діафрагмою f/1.8, а додатковий модуль на 5 МП для визначення глибини сцени. Звісно тут не обійшлося без маркетингу, але не будемо поширюватися щодо того чи це реальні 48 МП чи ні. Фронтальна камера тут одна, бо у “капельці” для двох і місця не вистачило б і вона має 13 МП.

Камера має інтелектуальний помічник, який визначає сцену та підганяє налаштування так, щоб знімок виходив максимально природнім та якісним залежно від того, що в об’єктиві. Режим портрету є, як на основній так і на фронтальні камері. В налаштуваннях камери можна підкоректувати контрастність, насиченість та різкість, а також обрати співвідношення сторін фотографії 4:3 чи 16:9.

redmi note 7

Режими перемикаються свайпами. Є pro-режим в якому ви, якщо розумієтесь, можете виставити ISO, витримку тощо. Відео можна записувати у розширенні FullHD в 30 та 60 к/c. Також в налаштуваннях є можливість увімкнути стабілізацію відео, хоча її робота залишає бажати кращого. Наперед скажу, що мені дуже сподобались фотографії з цього апарату, бо кожного разу, коли я дивився на деталізацію, кольоропередачу, відсутність шумів, адекватне розмиття я ще й згадував про ціну девайсу і дивувався ще більше.

Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7Redmi Note 7

ОС ANDROID та ОБОЛОНКА MIUI: чудовий тандем

З кожним оновленням Android та MIUI мені все більше починає подобатися цей тандем. Звісно ж тут передвстановлені сервіси Google. Вам доступні всі мови інтерфейсу, включаючи українську. Одна з найзручніших фішок для мене — це оновлений інтерфейс для регулювання гучності звуку.

redmi note 7

В налаштуваннях ви можете обрати, як здійснювати навігацію: за допомогою клавіш на екрані або жестами. Між іншим, якщо ви перейдете на управління жестами, то вам відразу буде відображатися інструкція, як це робити. До фішок Redmi Note 7 можна віднести і можливість клонування програм. Таким чином ви можете мати по два облікових записи в месенджерах, іграх та соціальних мережах і дуже чітко розділяти робочі та особисті контакти.

БЕЗПЕКА: блискавичний сканер відбитків

Це ще одна сильна сторона Redmi Note 7. Мені здається я його багато хвалю, але що зробиш, якщо він цього реально заслуговує. Отож, тут є:

  • розблокування по обличчю;
  • розблокування за допомогою сканера відбитків пальців.

Як працює розблокування по обличчю? Дуже круто, але тільки при хорошому освітленні. В темноті він або не буде спрацьовувати або через раз. Розблокування здійснюється за допомогою фронтальної камери і ніякої проекції точок тут логічно немає, тому і нарікати на це немає сенсу.

redmi note 7

Якщо до розблокування по обличчю є питання, то сканер відбитків пальців тут блискавичний. Він спрацював у мене у 100% випадків. Я завжди виокремлював смартфони Huawei, як такі, що розблоковуються миттєво, а тепер до них додався і Redmi Note 7. Захист за допомогою пароля теж є, але він і в Xiaomi Redmi Go є, тому це не так важливо.

КОМУНІКАЦІЙНІ МОЖЛИВОСТІ: прогнозовано немає NFC

  • Wi-FI: смартфон підтримує усі стандарти, в тому числі "ac";
  • Bluetooth: версія 5.0;
  • Інфрачервоний порт: є;
  • NFC: немає;
  • FM-радіо: є;
  • SIM-карта та карта пам'яті. Доведеться обирати: дві SIM-карти або SIM-карта та карта пам'яті. Смартфон підтримує карти пам’яті до 512 ГБ, а цього вистачить на все;
  • Безпровідна зарядка: не підтримується.

ЗВУК: відповідний сегменту

Динамік один, але він достатньо гучний, тому дзвінок ви не пропустите точно. На максимальній гучності він не хрипить. В навушниках звук хороший, а з динаміка слухати улюблені треки не рекомендував би. Моя думка така, що слухати музику з динаміка смартфона, то "журбинка" і це можна робити хіба на таких апаратах, як: iPhone 8 Plus чи Razer Phone 2. Крім того, якщо у вас є безпровідні навушники, то bluetooth 5.0 має вас потішити.

ВИСНОВКИ: збалансований та доступний

У підсумку можу сказати, що апарат вийшов дуже збалансованим. Конкуренти у нього безумовно є, але якби мені довелося обирати апарат за аналогічну вартість, то я не знаю чи віддав би перевагу для якогось іншого смартфону. Тут вам і дизайн, який робить смартфон дорожчим, ніж він є насправді і крутий екран. Продуктивності цілком вистачить на найближчі два роки, батарея на 4000 мАг при стандартному використанні тримає два дні. Камера - взагалі окрема тема, вона тяжіє до більш дорогих апаратів, а в бюджетному сегменті одна з кращих.

Хоч це звучить банально, але цей апарат вартує кожної витраченої на нього гривні.

Всім шанувальникам флагманів радимо придивитися до нового OnePlus.

Читайте також:

Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?