Орро А76 — бюджетник з батареєю на 5000 мАг та можливістю розширювати оперативну пам’ять

27/06/2022

Компанія Oppo випустила смартфон з назвою A76 — це бюджетник з привабливим цінником, хорошою автономністю та деякими унікальними фішками. Ми протестували цей пристрій та готові поділитися висновками.

Дизайн A76 неможливо назвати унікальним, але новинка вийшла доволі стильною. Особливо хочу відмітити матову задню кришку із soft touch покриттям, яке практично не збирає відбитків пальців.

tyacVR13uU8W_rxIqVZGh471Dg-8TatlC1L6Ekr3eS58tYkWVDxsV0EQmkaINB50IuNURFqmHRdQDvZgfuSH8b92Qt193RCsVRGzutwHgf0RpY_ZNplt6_n-_a8wj_L7_xZBri-AmYHCsEEz7EQ

Cмартфон суттєво привабливіший у синьому кольорі, ніж у класичному чорному, проте більшість людей все одно вважає чорні смартфони представницькими та практичними, хоча якраз таки на чорній поверхні краще видно відбитки пальців, особливо якщо вона глянсова.

Модуль камери виділяється на корпусі прямокутним блоком, а поруч нього є спалах та напис AI Dual Camera, що натякає на алгоритми обробки зображень за допомогою штучного інтелекту. Смартфон виконано з пластику і рамки також пластикові. Важить смартфон близько 180 грамів.

eCGqAKjRHqpQ-l6paqrH3P07dK7gGOUddQdQZICqSLXGs7aigd99JtRn47Zk90zo7sc1q9hH6aXPmsssMZBkJi99DE3-suKoGG9ncCfN63UtayhOhRXicJRHnypsrYIyMrEV-QWugh32L6a4nKc

Офіційного вологозахисту не заявлено та й було би дивно очікувати його у цьому ціновому сегменті. Орро А76 приємно відчувається у руці, а за рахунок матової кришки не вислизає з рук. У комплекті наявний силіконовий прозорий чохол. Він доволі якісний з матовими рамками та мікро рифленням для кращого хвату. Також в комплекті є адаптер для швидкого заряджання.

BNmVXQ4-9dEgtZhaUEMhzR75-HQYnZKSTDg7KZe1Ts9h4NUIAX6SmzKvAR_XrT_gdgyp0pn3ICKn8HFGTfBJl5rBrfVnUImLMzBkz9rheZb-PwWvISEb3BSy4K1uyOKo0L7z81MnXq8rHtG44PQ

На правому торці розмістили кнопку активації екрану в яку вбудовано сканер відбитків пальців, а на лівому гойдалка регулювання гучності. Трохи вище від гойдалки розташовано лоток для SIM-карт, куди можна одночасно встановити дві SIM-карти формату nano-SIM і карту пам'яті microSD, щоправда максимальний обсяг підтримуваної зовнішньої пам'яті виробником не зазначений. В Орро вирішили залишити роз'єм 3.5 мм для навушників на нижньому торці, поряд із роз'ємом для заряджання Type-C та зовнішнім динаміком.

ДИСПЛЕЙ

За першого погляду я подумав, що тут OLED матриця, однак кути огляду все розставили на свої місця, бо вони гірші за ті, що в OLED матрицях. Темний режим в IPS матрицях не зовсім темний, а скоріше сірий, у випадку Орро А76 ви можете окремо налаштувати глибину чорного кольору з темним режимом, що створює ефект глибини чорного кольору, незважаючи на те, що це IPS матриця. Ще однією перевагою дисплею я би назвав підвищену частоту оновлення, яка останнім часом стає трендом навіть у середньому ціновому сегменті. З трьох опцій ви можете обрати постійне відображення з частотою 60 або 90 Гц та автоматичне регулювання частоти.

96gbDVi_ZmBNWcMI2aKd9BooMonaNNvZGdk2Bv8ky0sney3rCc-6LCQwYvlBJnxDhgJLE_kh6SLCLK2ZZUYmKeyMoCAFb74aI-uB_VeE2xec24ojXnFqdCNiOm-m0Czia_zy1H2DQl5Pb8ubDHc

Щоправда, в останньому випадку, я не побачив якогось гнучкого регулювання частоти оновлення, переважна більшість додатків відображалися з частотою 90 Гц, як і інтерфейс системи. Проте важкі ігри, як Asphalt 9 йдуть лише з частотою 60 Гц. Навіть у режимі очікування частота лишалася високою. 

Орро А76 отримав дисплей розміром 6.56 дюйми з роздільною здатністю HD, безумовно хотілося би, щоб дисплей був бодай FullHD, бо щільність пікселів з таким розміром сягає лише 269 ppi. Максимальна яскравість екрану на рівні 600 ніт, тому при потраплянні прямих сонячних променів розпізнавання контенту на екрані може бути ускладненим. На екран з коробки поклеєно захисну плівку. У верхньому лівому куті дисплею розташувався виріз під фронтальну камеру.

ЗАЛІЗО

Орро А76 не можна назвати ігровим смартфоном, бо він працює на 6-нанометровому Snapdragon 680 4G з відеочіпом Adreno 610, проте дещо все-таки тягне. У тесті AnTuTu смартфон здобув близько 250 тисяч балів, а у тесті на тротлінг частота впала орієнтовно на 20 хвилині максимального навантаження на процесор. "Важкий" Asphalt 9 тут йде без лагів, проте на середніх налаштуваннях графіки і з частотою екрану 60, а не 90 Гц. Різні таймкіллери йдуть легко і без лагів, є можливість "нафармити" собі побільше яєчок на курячій фермі чи поганяти у Brawl Stars.

RP6KvcCQfnalfyrGhp6VOpeUH8Rn14AJmx_W9pIpLMaprD_wYC1ysTR6mAnqjEanAj38E6ytvAPJSXlvtxWDq1rY-jGAG01j_YI8NpGT60atczs8Zwy9f1MsTKE1nwkfL6JdrMNsfTUxOeHZfkw

В Орро А76 пам’ять стандарту UFS 2.1, серед доступних конфігурацій 4\128 та 6\128. Розширити внутрішню пам’ять можна карткою microSD. Оперативну пам’ять також можна розширити з функцією, яку можна знайти у розділі налаштувань про телефон, далі обрати “Оперативна пам’ять” та вибрати необхідний об’єм. Він буде збільшений за рахунок внутрішньої пам’яті. Це не дуже впливає на потужність смартфону, скоріше це вплине на швидкість відкриття додатків. Працює смартфон на ОС Android 11 з фірмовою оболонкою ColorOS 11.1

Смартфон підтримує Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 з кодеком aptX HD та має NFC-модуль для безконтактних оплат.

АВТОНОМНІСТЬ

Сюди встановили батарею об’ємом 5000 мАг з підтримкою швидкого заряджання 33W і відповідним зарядним блоком у комплекті. Смартфон може похвалитися фірмовою технологією швидкої зарядки SUPERVOOC, проте він не підтримує стандарти Quick Charge чи Power Delivery, тобто заряджатися швидко можна лише за допомогою комплектного зарядного пристрою або іншого блоку з підтримкою швидкого заряджання від Орро.

YuFzISm8guw7STIKaoggc-cXWoVYTi7-Zbed-vOZMbYSOSuVUEfdA87erZUq_9eiVH2stCC6La-qsIphRUB4UplD5__8RF1X0LjB5b2UqBuJVKyrfNuhBOk8QM4KIQAQO0LMdBLIOVdXA5xa5EU

Завдяки адаптеру потужністю 33W всього 5 хвилин зарядки здатні забезпечити до 2 годин відтворення відео, а щоб зарядити батарею до 55% вистачить 30 хвилин. У тесті Geekbench з максимальною яскравістю екрану та максимальним навантаженням на процесор смартфон від 100 до 0% розрядився за 9 годин і 7 хвилин.

КАМЕРА

Набір камер доволі простий: це основна камера на 13 МП та TOF-модуль для розмиття заднього фону на 2 МП. Фронтальна камера на 8 МП. Якість фото прийнятна, як для цього сегменту смартфонів, але якщо у смартфоні вам особливо важлива камера, то варто подивитися в сторону смартфонів вищого цінового сегменту.

FaqUMHSAQ8oRu_Xb4BxHIfiDLyQx6cllhDo8Ho3-xNocBycyPyXJR9w6tLBrQqi-IxLfqDCokp6UVicfCqTWb4L-7dIB2w5-MNDawsgqpk3O2EVZZBslQmbHCUUodJJoWf86DavdUNGMip7knIc

ВИСНОВКИ

Орро А76 вийшов доволі непоганим бюджетним смартфоном. Він яскраво виглядає, має увесь комплект щоби взяти і одразу користуватись, отримав великий дисплей для перегляду відео та підтримку швидкого заряджання, щоби лишатися на зв’язку. Особливо потішила чудова автономність та можливість розширювати пам'ять за рахунок вбудованої.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?