Оновлення Google Fit на смартфонах Pixel дозволить вимірювати частоту пульсу та слідкувати за здоров’ям дихальних шляхів

05/02/2021

Оновлення додатку Google Fit, яке невдовзі з’явиться на смартфонах Pixel суттєво розширить їхні можливості в плані відслідковування показників здоров’я. Цього разу мова йде про вимірювання частоти сердечних скорочень та моніторинг здоров’я дихальних шляхів. Представники Google кажуть про те, що нові можливості направлені не на виявлення захворювань, але на те, щоб спонукати користувачів більш ретельно слідкувати за своїм здоров’ям.

Нові функції Google Fit спочатку з’являться тільки на смартфонах Pixel, бо власне на цих смартфонах вони тестувалися. Які саме моделі смартфонів Pixel будуть підтримувати оновлення поки невідомо, але згідно візуалізації описаних функцій, то це будуть моделі не старіші, ніж Pixel 4a, а можливо тільки починаючи з Pixel 5.

Google-Fit-Heartrate-980x627.jpg

Як буде відбуватися моніторинг? Через фронтальну та основну камеру смартфона. Наприклад, щоб виміряти частоту пульсу достатньо буде прикласти палець на об’єктив камери. Камера слідкуватиме за найменшими змінами кольору пальця на рівні пікселів при надходженні крові до кінчиків пальців і фіксуватиме результат. Здоров’я дихальних шляхів буде моніторитись завдяки фронтальній камері. Достатньо бути в кадрі разом з головою та грудьми, щоб датчики могли фіксувати рухи грудної клітки. Як працюють нові функції можна поглянути на анімації, яку надає Google.

Результат пошуку зображень за запитом Take a pulse on health and wellness with your phone

Дані отримані через вимірювання таким чином за словами представників Google є напрочуд точними, тому в деякому сенсі у них є потенціал замінити фітнес-браслети. Коли вищезазначені функції з’являться на інших Android-смартфонах поки невідомо, але Google вже над цим працює.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?