OnePlus 9 Pro: вдала співпраця з Hasselblad

27/05/2021

OnePlus 9 Pro смартфон, якому більше не пасує прізвисько “вбивця флагманів”, бо він і сам став флагманом першого ешелону і це стосується його можливостей та вартості. Крім флагманського “заліза” смартфон може похвалитися тим, що його камери були розроблені спільно з компанією Hasselblad, він отримав сертифікований захист від води, а швидкість зарядки перетнула межу фантастичної.

OnePlus 9 Pro

КОМПЛЕКТАЦІЯ: АДАПТЕР ДЛЯ ЗАРЯДКИ НА МІСЦІ :)

Коробка у OnePlus 9 Pro за розмірами нагадує реальну цеглину. Порівняно з коробкою iPhone 12 вона величезна. В комплекті зі смартфоном є адаптер для зарядки на 65W, кабель USB Type-C на USB Type-C, чохол, наклейки, голка для SIM-карти та документація. Великою коробкою OnePlus напевне хочуть підкреслити статусність пристрою.

OnePlus 9 Pro

До честі компанії варто сказати, що комплектний чохол — це не просто силіконова накладка, а приємний на дотик аксесуар з легким soft-touch покриттям, ідеально підігнаний під усі роз’єми, а також з виступами по краях, щоб унеможливити механічні пошкодження екрану.

OnePlus 9 Pro

ДИЗАЙН: СТИЛЬНО І ДОРОГО

В руках апарат відчувається дуже дорого. Він достатньо важкий — 197 грамів. З обох сторін використане скло Gorilla Glass 5-го покоління. Рамка виконана з алюмінію. Смартфон захищений по стандарту IP68. Лоток для SIM-карти знаходиться на нижньому торці. Слідуючи усім трендам основна камера розташувалася в лівому верхньому куті в прямокутному блоці. Роз’єму mini-jack у смартфоні немає, тому доведеться купувати перехідник. Фірмовий перемикач режимів звуку розташувався над клавішею живлення. 

OnePlus 9 Pro

Сканер відбитків пальців знаходиться під екраном, він спрацьовує блискавично. Однак потрібно, щоб палець при розблокуванні був сухий та чистий, інакше смартфон навряд чи розблокується і доведеться використовувати пароль чи пін-код. Розблокування по обличчю також присутнє і воно спрацьовує ще швидше, ніж сканер розпізнавання пальця, хоч і працює через фронтальну камеру. Словом, коли я поставив розблокування по обличчю, то підекранним сканером припинив користуватися.

OnePlus 9 Pro

У вас є можливість встановлювати відразу дві SIM-карти формату nano-SIM, однак місця для карти пам’яті немає, тому доведеться обирати відразу той об’єм пам’яті, який потрібен.

ЕКРАН: ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ АMOLED

Екран смартфона називається LTPO Fluid2 AMOLED. Ці екрани для OnePlus виготовляє Samsung. Відомий ресурс DisplayMate оцінив екран OnePlus 9 Pro на оцінку A+, а це найвищий бал, що цілком передбачувано. Діагональ екрану складає 6,7 дюйма. Звісно ж екран підтримує частоту оновлення 120 Гц, HDR10+ і має пікову яскравість на рівні 1300 ніт, однак головне те, що екран OnePlus на 50% більш економно використовує енергію порівняно зі звичайними Amoled завдяки адаптивній частоті оновлення екрану від 1 до 120 Гц.

OnePlus 9 Pro

Смартфон має гнучкі налаштування дисплею, бо ви можете поставити роздільну здатність на відмітку FullHD+ замість QHD+, а відповідно будете економити енергію, а також можна увімкнути режим в якому смартфон сам адаптуватиме роздільну здатність під контент.

OnePlus 9 Pro

Для геймерів передбачили технологію HyperTouch, яка скорочує час відгуку екрану. Також можна увімкнути роботу штучного інтелекту для покращення якості відео та зображень. До речі, це працює навіть з Instagram та Snapchat.

OnePlus 9 Pro

Екран мінімально заокруглений по краях, але випадкових натискань у мене не було. До речі, на екрані наклеєна заводська плівка. Якщо не вдаватися в технічні моменти, то екран без перебільшення один з кращих на ринку.

ПРОДУКТИВНІСТЬ: 794 ТИСЯЧІ БАЛІВ В ANTUTU

З коробки смартфон працює на ОС Android 11 з фірмовою оболонкою OxygenOS. Передбачувано він працює на флагманському чипі від Qualcomm Snapdragon 888. Графічний чіп Adreno 660. У нас на огляді версія на 8 ГБ оперативної пам’яті і 256 ГБ вбудованої. Є ще версія на 128 ГБ вбудованої пам’яті та на 12 ГБ оперативної пам’яті. В обох випадках пам’ять швидка — UFS 3.1 та LPDDR5. Звісно ж смартфон підтримує 5G, хоч для України це поки неактуально. Серед важливих моментів можемо згадати про Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.2.

Завдяки надзвичайній продуктивності та екрану 120 Гц інтерфейс працює дуже швидко та плавно, але навітіь в попередніх поколіннях смартфона з цим все було гаразд. До речі, для тих хто любить бавитись іграми є окремий Game Space, де ви можете налаштувати спосіб взаємодії зі сповіщеннями та дзвінками, а також подивитися статистику (час, розхід заряду) всіх ігор, які ви граєте.

OnePlus 9 Pro

Усі відомі вам ігри можна грати на високих налаштуваннях графіки. Починаючи від Asphalt 9 чи Call Of Duty Mobile та закінчуючи футбольним симулятором PES чи Injustice 2 все буде літати без ривків та з високим показником FPS. Окремо варто відмітити стереодинаміки OnePlus 9 Pro. При прямому порівнянні смартфон звучить краще, ніж iPhone 12 Pro Max.

OnePlus 9 Pro

В тесті AnTuTu апарат видав 794 тисячі балів і це при тому, що в нас версія на 8 ГБ оперативної пам’яті. OnePlus 9 Pro без проблем входить в 5-ку найпотужніших Android смартфонів на даний момент. В Geekbench 5 в одноядерному тесті смартфон показав результат 1125 балів, а в мультикорі 3420 балів

OnePlus 9 Pro

Завдяки новій системі охолодження смартфон не тротлить, а відповідно його продуктивність не просідає навіть під час тривалих ігрових сеансів. Після двох синтетичних тестів підряд — AnTuTu та Geekbench 5 апарат був ледве теплий. 

OnePlus 9 Pro

КАМЕРА — РЕЗУЛЬТАТ СПІВПРАЦІ З HASSELBLAD

*Всі фото зроблені на OnePlus 9 Pro

З камери можна було б навіть починати огляд, бо це ключова фішка OnePlus 9 Pro. Основна камера складається з 4 об’єктивів. Поруч них є напис Hasselblad і OnePlus цим дуже пишається, бо шведська компанія на ринку фототехніки займає преміум-сегмент. Деякі їхні фотоапарати коштують до 40 тисяч євро. 

OnePlus 9 Pro

Роль спеціалістів Hasselblad за словам представників OnePlus полягала в тому, що вони принесли нові алгоритми роботи зі складним світлом, а також коригували кольоропередачу:

  • 48 МП, f/1.8, (ширококутний), PDAF, Laser AF, OIS;
  • 8 МП, f/2.4, (tтелефото), PDAF, OIS, 3.3-кратне оптичне зближення;
  • 50 МП, f/2.2, (ультра ширококутний), AF;
  • 2 МП, f/2.4, (монохромний).

OnePlus 9 Pro

Ширококутна та ультра ширококутна камера по замовчуванню не знімає 48 МП та 50 МП (по замовчуванню 12 МП). Це потрібно окремо увімкнути в налаштуваннях. Особливо OnePlus пишається можливістю зйомки 4K-відео 120 к/с. Є також можливість знімати , але тільки 30 к/c. 

OnePlus 9 Pro

  • Фронтальна камера на 16 МП, f/2.4, Auto-HDR, FullHD-відео 30 к/c.

Всі фото на екрані OnePlus 9 Pro виглядають дуже насиченими та яскравими, а іноді аж занадто, але на інших пристроях, особливо з IPS-екранами такого ефекту немає. Щоб бачити максимально реалістичну кольоропередачу потрібно налаштувати температуру дисплею під себе. Нижче фотографія зі складною експозицією, але апарат справився і при цьому передав атмосферу.

OnePlus 9

TIto6-Yz1lQuCaT5FLL4KwuNuzpze0lN_oclUo0FzSgdoeb_9an5-SyMY6E4QTxOny4LM9KrMRBIVZN14NubRU8u68mjAo44iZTxj-uSG6yhak73vxHVuqNSQg-BG6SikNwZXhAa

Приємно здивував макро-режим. Таких фотографій в режимі макро я не бачив в жодному іншому смартфоні. Ідеально робити такі фото зі штативу, але навіть з рук результат перевершив очікування.

OnePlus 9

OnePlus 9

На фотографіях з ультра ширококутної камери відчувається робота HDR. За словами розробників в ультра ширококутній камері використовується спеціальна лінза, яка зменшує спотворення з 20% до 1%.

OnePlus 9OnePlus 9

Відчувається, що попрацювали над режимом портрету. Дрібні промахи є, але загалом об’єкт від фону відділяється дуже чітко. Світлини з ефектом боке можна робити як з людьми так і з неживими предметами.

OnePlus 9OnePlus 9

АВТОНОМНІСТЬ: 100% ЗА 35 ХВИЛИН

Смартфон отримав батарею на 4500 мАг, а в комплекті з ним є адаптер на 65W, який згідно рекламних матеріалів може зарядити смартфон від 0 до 100% за 29 хвилин. У нас процес заряджання зайняв 35 хвилин і хоч це на 6 хвилин більше, ніж зазначено виробником, але все ж дуже швидко. До речі, смартфон підтримує швидку бездротову зарядку до 50W і з такою потужністю він зарядиться від 0 до 100% за 43 хвилини.

OnePlus 9

Завдяки енергоефективному процесору, який виконаний по 5 нм техпроцесу, а також завдяки економному AMOLED-екрану вдалося досягти результату — 18 годин відтворення відео на YouTube через Wi-Fi на яскравості приблизно 35%. Загалом автономність цього смартфону знаходиться на рівні iPhone 12 Pro. Якщо користуватися режимами енергозбереження, то час автономної можна продовжити ще на кілька годин. Також смартфон підтримує реверсивну зарядку і може заряджати дрібні аксесуари, наприклад TWS-навушники.

OnePlus 9

ВИСНОВКИ: СПРАВЖНІЙ ФЛАГМАН

OnePlus 9 Pro — справжній флагман. У ньому є все, що робить смартфон номером один серед інших пристроїв компанії — топовий процесор Snapdragon 888, AMOLED-екран з частотою оновлення 120 Гц та можливостями енергозбереження, швидкий Wi-Fi, надзвичайно висока швидкість заряджання, вологозахист, якісна квадро-камера з можливістю знімати 8К-відео та робити чудові фото при будь-якому освітленні. 

Відчувається, що OnePlus 9 Pro це вже не “вбивця флагманів”, а смартфон, який таки перейшов на сторону тих самих флагманів з якими ще донедавна “воював”. Детальніше про характеристики та конфігурації пам’яті смартфона можна дізнатись перейшовши в картку товару нижче.

 

Товари:
Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?