Головне за тиждень: водії Сільпо на Tesla, український додаток “ТиХто” та обмеження для рф від Huawei

14/04/2022

Швидкий перехід до новин:

Водії Сільпо будуть на вантажівках Tesla?

Українська мережа супермаркетів “Сільпо” звернулася до Ілона Маска з незвичайною пропозицією надати їй вантажівки Tesla для доставки продуктів.

Про це повідомляється на сторінці “Сільпо” у Twitter: “Постійні бомбардування росіянами українських нафтових об’єктів можуть спричинити дефіцит палива в Україні. Немає палива – немає їжі. Готові протестувати та випробувати Tesla Semi якнайшвидше. Як тобі таке, Ілон Маск?”

На цей час глава Tesla ще не відреагував на цю пропозицію. І його можна зрозуміти: представлена ще у 2017-му електрична вантажівка Semi почала випускатися пробними партіями лише у грудні минулого року. У черзі за нею стоять компанії PepsiCo, DHL, FedEx та мережа супермаркетів Walmart.

gwtWNeH_zV2vUW84I7PjX8KU-f8-I_agzSuGqNB506RDGH3xc0krUwoKWjVNix2rW3rQK8HgsuB5cSM1MoGSLNO06BS68-93Z2eMsp3tGRLqfx0LZhZF5JqJwFJQkkBE3ZwF6zS9

Але ж можна зрозуміти й “Сільпо”: Ілон Маск безкоштовно надсилає в Україну тисячі систем супутникового інтернету Starlink – днями прибула чергова партія у 5 000 терміналів. Чому б не спробувати?

Можливо, скоро твій улюблений сирочок з вишневим смаком у “Сільпо” подешевшає, бо мережа не буде витрачати гроші на паливо для вантажівок.

В рф планують запустити аналог Google Play

Ми вже бачили “дядю Ваню” – замість McDonald’s, потім Россграм – замість Instagram та, нарешті, ИДЕЯ замість IKEA. І ось трешовий свіжачок – замість Google Play в росії створюють власний магазин додатків, який називатиметься NashStore.

Наразі офіційно відомо, що магазин застосунків Google Play частково призупинив свою роботу на території рф – користувачам звідти недоступна значна кількість популярних додатків та ігор.

"Трешстор" планують запустити 9 травня – мабуть, аби маршем пройтися зі своїми супердодатками по “красной площє”. Магазин буде доступний тільки для громадян рф та країн євразійського економічного союзу, серед яких: Вірменія, Білорусь, Казахстан та Киргизстан.

0kEXDqR1O3NlC5W-wyQ-fr5oYDtj8GZB5rxYwDJ7XXA4XDwpwOGmI2ZAb2P6LQdTAD3HCDxS8_4hPrnmRzV-u-uFCYc9K_kTxPl7sTXtYEzS8rAchPyR5Cmm371LfRDcr9c05lWf

Можна лише уявити, які аналоги додатків будуть представлені у ТрешСтор: замість PUBG - Городкі, замість Asphalt - Лада Рейсінг Клаб, а замість Genshin Impact —Пригоди Івана-дурака.

МВС та експерти Google оцифрують наслідки руйнувань в містах України 

Міністерство внутрішніх справ України спільно з експертами Google розпочали роботу над проєктом з оцифрування наслідків російського вторгнення в українські міста. Мета проєкту — фіксація руйнувань, завданих російськими окупантами.

Планується, що проєкт буде у загальному доступі для людей, які хочуть володіти об‘єктивними даними про свою місцевість та своє нерухоме майно. Окремо хочуть створити інформаційно-довідковий ресурс для правоохоронців та рятувальників, які зможуть його використовувати для координації своїх дій та додаткової фіксації стану речей в регіоні.

_jdV5gcgM7ZbdJOELFM2UXeQRfyGpT2167RWGkGl9Qcm4xRmC16CA9GuqQCyqpAAfwpAsg8eCTyOJvJ3dtmejtVfV-Nz11N69tbwR4gmGTbHyCG1ItI2MkofqeXhetbxZj_m9sIO

«Цей проєкт стартував зі звільненого міста Ірпінь. Одночасно роботу розпочинають декілька команд. Ми максимально хочемо охопити всі міста, що зазнали найбільших руйнувань, які безумовно потрібно зафіксувати. Ця інформація буде розміщена на Картах Google та буде доступна для широкого загалу. Увесь світ має бачити, як наші міста виглядали раніше і що з ними скоїв агресор», — коментує заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

Перші результати роботи можна буде оцінити з наступного тижня — це будуть панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель Ірпеня. 

Huawei видаляє російські додатки з AppGallery

Huawei видалила додатки російських банків, що потрапили під санкції, зі свого магазину AppGallery.

Китайці видалили банки рф, які потрапили під санкції - ВТБ, "Промсвязьбанк", "Открытие". Санкції були введені Мінфіном США, за повномасштабне вторгнення в Україну.

WG71Mn_XUBt-hC16SyplIqQnJAwfJOYlypCl_8UpKGD_KpeHvZiHv3A8XiE0Pba_MNKGrvmd3u0TFcwACEVNXyApc3Qnz2h9Y89Eslu1PxpEx9u-ATjf5PacDl1PtL9SjNL3J-7U

Здавалося б, у Huawei, яка сама знаходиться під санкціями США, з'явилася можливість зайняти домінуюче становище на російському ринку - обирає варіант дотримуватися накладених санкцій.

Додаток “ТиХто” для визначення диверсантів

Українська ІТ-компанія YouControl та Artellence за підтримки кіберфахівців СБУ розробили безкоштовний застосунок «ТиХто» для виявлення диверсантів.

У додатку необхідно вказати один із наступних пунктів: ПІБ особи, серія та номер паспорту особи, дата народження особи або номер авто, якщо потрібно перевірити підозрілу автівку. Також можна додати фото особи або паспорта. Чим детальнішою буде інформація, тим більша точність перевірки.

-gmINZjZIyc58_x3a1_6HhOF8hT70nOiL5pnStJX_eaCNpDz3G6p9ij2klavSI5jeOfbP3KKHG01ZJY3sa686NwhL6qyOg93SHaPY6DoUrJ5zWwKSo7DmEH2JZB2_gq9AN5YsrFo

Проте деякі користувачі вже встигли перевірити роботу додатку і дійшли до невтішних результатів. Відомого Чмоню додаток визначив, як громадянина України та не розпізнав небезпеки.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?