Головне за тиждень: оновлення iOS до версії 15.6, небезпеки штучного інтелекту та презентація Realme

28/07/2022

Швидкий перехід до новин:

Оновлення iOS до версії 15.6 

Компанія Apple випустила нову версію iOS 15, в якій було виправлено помилки та додано нові можливості, але відразу після інсталяції оновлення користувачі почали скаржитися на занадто сильний розряд батареї. Телефон сідав буквально за годину. У Twitter з’явилися повідомлення від власників iPhone, які вже встановили оновлення зі скаргами на проблеми з батареєю:

«Мені дуже подобається оновлення iOS 15.6 для iPhone, але моя батарея за годину переходить зі 100% на 9%, у той час, як протягом 1,5 років я працював цілий день, і у мене залишалося 50%», – пише один із користувачів. «У когось ще жахливий час автономної роботи на iOS 15.6?», – додає інший.

qL201IRWv0BbSj27dksbFle8VPhhqgqoapkznZxedxXCXnZvhGe0OJ-jMAZeE60zJCZcljQqpuCIy0BStd942_B4Xaq0loTNlskEkZAyNQQzPuFpgc81EDGbP89fIo10Tro5PRP04YbEcaHE3jHvpxA

Адріан Кінгслі-Хьюз з порталу ZDNet, пояснює, що коли ви встановлюєте оновлення на iPhone, багато що відбувається у фоновому режимі: від індексації до повторного калібрування батареї. І це може зайняти години або навіть дні. Apple закликає користувачів iPhone завантажити iOS 15.6, оскільки вона включає виправлення для 39 вразливостей. Патчі націлені на вразливість безпеки в пам’яті, деякі з яких піддають користувачів атакам з віддаленим виконанням коду.

У той час як інші вразливості дозволяють зловмисникам відстежувати пристрої, припиняти доступ до Wi-Fi та отримувати доступ до конфіденційних даних у бібліотеці фотографій iCloud. 

Презентація Realme

Індійська презентація Realme принесла нам кілька нових цікавих гаджетів. Першою новинкою став планшет Realme Pad X. Він отримав 11-дюймовий LCD-дисплей із роздільною здатністю 2K та підтримкою стилуса. Під капотом Realme Pad X встановлено процесор Qualcomm Snapdragon 695. 

HzLW7yxGbwAF5a-k8YAxM2vgsznY9WrpmtCddk_yA8pkpwXmnOenUbGZYde0Ua8m3qEqm8oZA0dyvfjVIXnjYhpcTXLqbEIazAF1Ii9xpNsPDTmExf4TD3igRxTfhhY6r49Jj0RmOFITJ-wig3SmHmk

Чип працює в парі з 4/6 ГБ оперативної пам'яті. Новинка також має чотири динаміки з підтримкою Dolby Atmos і Hi-Res Audio, акумулятор на 8340 мАг зі швидкою зарядкою на 33 Вт та дві камери: основну на 13 МП і фронтальну на 8 МП. З коробки у пристрої встановлена ​​операційна система Android 12 та фірмова оболонка Realme UI 3.0 for Pad. Показали також новий монітор, але це не так цікаво як смарт-годинник Realme Watch 3.

uG-MfpL5j74M162taYNIo-hmyygrq4jiTuBWY2Jo2sj8d_TObMYPdzQOUMA3sJ6M7I7YmK7pjvEPnLfL92nRFB7Cjm1PtXAq-swOYWqIvl03UyLpss4r9qTLOv-PtQNv7KA90Hs-CWkpBXeTLWB5FA

Realme Watch 3 отримав 100 унікальних циферблатів та великий дисплей з діагоналлю 1.8 дюйма. Він має роздільну здатність 286×240 пікселів і максимальну яскравість 500 ніт. Пристрій не боїться води (захист IP68) і може похвалитися підтримкою понад 110 спортивних режимів. У новинці є пульсометр, датчик SpO2 і функція моніторингу сну. Підключаються до смартфона Realme Watch 3 через Bluetooth 5.3. Що стосується автономності, то за неї відповідає акумулятор на 340 мАг. Завдяки йому годинник може прожити при звичайному використанні до 7 днів.

Небезпеки штучного інтелекту

Колишній генеральний директор Google Ерік Шмідт порівняв штучний інтелект з ядерною зброєю і закликав до режиму стримування, подібного до взаємно гарантованого знищення, яке утримує наймогутніші країни світу від знищення одна одної.

o-K6TWN3Xo37oxBoc36h0t8jd3xkziFuMRDA3Rwy59a-cddtsmDMHToh8dO4qfRBGKmvqPJ9QMjPRb40fx66tYORu7DFtwh-9Ag2FgJ4lzTJkl3USHPAWhvZNeDgTgsH5wdAcvMt8lWI8RXrf0_b4A

Шмідт говорив про небезпеку штучного інтелекту на форумі з безпеки в Аспені 22 липня під час дискусії про національну безпеку та ШІ. Відповідаючи на запитання щодо цінності моралі в технологіях, Шмідт пояснив, що він сам був наївний щодо сили інформації у перші дні існування Google. Він закликав до того, щоб технології краще відповідали етиці та моралі людей, яким вони служать, і провів дивне порівняння між штучним інтелектом та ядерною зброєю. Шмідт говорить про уявне недалеке майбутнє, в якому і Китай, і США будуть стурбовані проблемами безпеки, що змусить їх укласти своєрідний договір про стримування штучного інтелекту, як це було із ядерною зброєю.

Проблема зі штучним інтелектом не в тому, що він має потенційно руйнівну силу ядерної зброї. Річ у тому, що штучний інтелект хороший настільки, наскільки хороші люди, які його розробили, і що він несе цінності своїх творців. ШІ страждає від класичної проблеми «сміття на вході, сміття на виході»: расистські алгоритми створюють расистських роботів, весь ШІ несе у собі упередження своїх творців.

uI9YOESls6_f9Lau_DmRZ9sm5o8cIxlhv8edCi75WXi174EOM7sITTNWTS8tpKuL6sfm1zzMSca9He59Ugo3ltEoVP2-vcOPk6k3Rg2c29kpLEGdw0_XlqW9pBAeUCg5gxLAduxU-fjALxXug2CDdg

Деміс Хасабіс – генеральний директор компанії DeepMind, яка навчила ШІ, який перемагає гравців Starcraft II, – схоже, розуміє це краще, ніж Шмідт. У липневому інтерв’ю в подкасті Лекса Фрідмана Фрідман запитав Хасабіса, як можна контролювати таку потужну технологію, як ШІ, і як сам Хасабіс може уникнути розбещення цією силою.

Відповідь Хасабіса стосується його самого. «Штучний інтелект – це надто велика ідея», – сказав він. «Важливо, хто створює ШІ, з яких культур вони походять і які у них цінності. Системи ШІ навчатимуться самі, але в системі залишиться відбиток культури та цінностей авторів цієї системи».

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?