Blackberry Keyone: кому потрібен і чому?

16/01/2019

Компанія Blackberry завжди турувала власний шлях не копіюючи імениті бренди і за роки перебування на ринку здобула багато прихильників. Смартфони Blackberry є нішевими пристроями, не завжди з топовим залізом, але завжди з унікальним набором фішок, якими не можуть похизуватися інші виробники розумних телефонів. Сьогодні у нас на огляді Blackberry Keyone.

Blackberry Keyone

Дизайн: не схожий на інших

Blackberry Keyone - не топовий смартфон, якщо дивитися на нього через призму смартфонів, які були представлені за останній квартал, але якщо говорити про дизайн, то тут для Keyone є що сказати:

Перше — якість збірки в Keyone на висоті: ніяких люфтів, скрипів, пристрій відчувається монолітний моноблоком.

Друге — надійні матеріали корпусу: метал та пластик переплітаються в цьому апараті на бокових гранях та передній панелі.

Blackberry Keyone

Третє — фізична клавіатура під екраном з металевими вставками, які розділяють ряди букв на qwerty-клавіатурі додають апаратові додаткового шарму. Загалом на клавіатурі є 35 механічних клавіш. В пробіл встановлений сканер відбитків пальців, який працює просто блискавично. Підсвітки на фізичних клавішах немає, але буквально за тиждень користування смартфоном вона вам і не знадобиться.

Четверте — задня кришка типова для Blackberry: логотип компанії, основна камера з дуже широкою окантовкою та подвійний світлодіодний спалах.

Якщо коротко, то з дизайном у Blackberry все гаразд, Keyone вигідно вирізняється на фоні однакових, чорних прямокутників з передбачуваною передньою та задньою панелями. Особливо ефектно він виглядає у сірому кольорі, коли метал контрастує з чорним пластиком.

Дисплей: чіткість та нестандартне співвідношення

Багато виробників ганяються за тим, щоб екран займав максимально можливу площу передньої панелі екрану, саме тому з’являються смартфони-слайдери, камери, які виїжджають з корпусу лише тоді коли потрібні тощо. Зрозуміло, що з фізичною клавіатурою на передній панелі про ніякі рекордні показники ніхто і не думає, але Blackberry і не збирався ні з ким себе порівнювати.

Blackberry Keyone

Смартфон має 4.5-дюймовий IPS-екран з розширенням 1620х1080, а співвідношення сторін 3:2 — нестандартно. Щільність пікселів на рівні 433 ppi. Само собою зрозуміло, що ніякої зернистості на екрані немає. Екран захищений склом Gorilla Glass четвертого покоління. Олеофобне покриття якісне. Відбитки пальців легко видаляються. До кутів огляду претензій нема, а от яскравості трохи бракує. Зображення тяжіє до холодних відтінків.

Потужність: не для ігор

Побутує думка, що смартфони Blackberry орієнтовані на бізнес-аудиторію, де можливість грати ігри, працювати з мультимедіа не настільки важливі, як автономність, практичність та захищеність. Keyone працює на процесорі Snapdragon 625, який не хапає зірок з неба в плані потужності, але є хорошим вибором в плані енергоспоживання, а якщо додати до нього ще 4 ГБ оперативної пам’яті, то отримуємо доволі збалансований тандем в плані продуктивності.

Blackberry Keyone

Ми встановили на Keyone ресурсоємну гру NFS: No Limits. Ніяких підвисань чи лагів не було помічено, але грати в горизонтальній орієнтації екрану враховуючи, що третину передньої панелі займає клавіатура вкрай незручно. Цей смартфон точно не для ігор і справа не в потужності, а в зручності та ергономіці.

Смартфон має 64 ГБ вбудованої пам’яті чого цілком достатньо враховуючи, що є цілий ряд хмарних сервісів. Крім того, смартфон підтримує карти пам’яті об’ємом до 2 ТБ.

Щодо бездротових інтерфейсів, то ситуація така:

  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac;
  • Bluetooth 4.2;
  • NFC;
  • GPS (підтримується A-GPS);
  • ГЛОНАСС;
  • FM-тюнер.

Автономність: два дні

Ємність батареї складає 3505 мАг і цього цілком достатньо, щоб смартфон “жив” без підзарядки два дні. Такої автономності вдалося досягнути завдяки ємній батареї, енергоефективному процесору та невеликому розміру екрану. До переваг в категорії автономність можемо віднести і той факт, що смартфон підтримує швидку зарядку по стандарту Quick Charge 3.0. Виробник заявляє, що смартфон може зарядитися на 50% за 36 хвилин.

Оболонка та ПЗ: безпека понад усе

Смартфон працює на операційній системі Android 8.0, інтерфейс дуже нагадує чистий Android, але дрібні доопрацювання від Blackberry теж помітні. Оболонка чудово працює, проблем не виявлено. Крім того, немає ніяких передвстановлених додатків, які не можна було б вимкнути.

Нікому не секрет, що компанія Blackberry розробляє найбезпечніше ПЗ для смартфонів, тому на Keyone є фірмовий додаток DTEK, який моніторить рівень безпеки смартфона та надає підказки, як можна підвищити рівень захищеності.

Blackberry Keyone

Також на смартфоні ви можете знайти передвстановлений, фірмовий додаток для перенесення даних з іншого смартфона, який працює на iOS чи Android. Суперпрактична річ на Keyone — можливість запрограмувати будь-яку клавішу qwerty-клавіатури на будь-який додаток. Крім того, можна задавати окрему дію на коротке та довге натискання.

Також варто відмітити Blackberry Hub — фірмовий додаток, який збирає в одну стрічку новин всі сповіщення, які приходять на смартфон: SMS, повідомлення з месенджерів, події календаря тощо.

Камера: вдень — добре, вночі — недобре

Оцінюючи фотоможливості Blackberry Keyone варто пам’ятати про те, що смартфон був представлений у 2017 році, а з того часу алгоритми обробки та якість оптики для смартфонів суттєво змінилися в кращу сторону. Незважаючи на це Keyone має гідну камеру з такими характеристиками:

  • основна камера - 12 МП з діафрагмою f/2.0;
  • фронтальна камера - 8 MП з діафрагмою f/2.2.

Поруч з основною камерою розташовується подвійний світлодіодний спалах. Keyone має власний додаток камери з великою кількістю ручних налаштувань. Між іншим є можливість знімати відео в розширенні 4К з частотою 30 к/с. При денному освітленні на вулиці фотографії мають чудову деталізацію та кольоропередачу, а от світлини в сутінках стають зернистими та зашумленими.

Blackberry Keyone

Переваги Blackberry Keyone:

  • самобутній дизайн;
  • якість матеріалів корпусу;
  • високий рівень безпеки завдяки фірмовим додаткам;
  • механічна клавіатура з можливістю програмувати кожну клавішу;
  • можливість управляти смартфоном свайпаючи по клавіатурі;
  • автономність до двох днів;
  • блискавичний сканер відбитків пальців.

Blackberry Keyone

Недоліки Blackberry Keyone:

  • незручно користуватись у горизонтальному положенні;
  • посередня якість знімків при недостатньому освітленні;
  • низький запас яскравості екрану.

Висновки: для кого підійде Blackberry?

Одне з найважливіших питань на яке варто дати відповідь: “хто цільова аудиторія цього апарату”? Тут можна визначити декілька категорій користувачів:

  • фанати бренду, які свій старий смартфон Blackberry змінюють на новий цього ж бренду;
  • молодь, яка хоче відрізнятися. На фоні часто “безликих” прямокутних брусків Keyone виглядає дуже самобутньо та оригінально і це чіпляє користувачів, які не хочуть бути, як усі;
  • ті, хто переходять з кнопкового телефону на смартфон. Наявність фізичної клавіатури зробить такий перехід максимально легким;
  • ті, кому передусім важлива безпека особистих даних, які зберігаються на пристрої та автономність.

З точки зору оригінальності Keyone - чудовий пристрій, а от з точки зору переспектив на ринку у нього мало шансів, бо він дуже нішевий. Детальніше про характеристики та можливості придбання можете дізнатися перейшовши за посиланням.

Читайте також:

Читайте також:
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Xiaomi Redmi Note 13 VS Realme C67: що вибрати?
Сьогодні в нас на огляді два смартфони від виробників, які давно тримають першість в бюджетному сегменті — Xiaomi Redmi Note 13 та Realme C67. Вони ще зовсім свіжі, адже Realme вийшов наприкінці 2023 року, а Xiaomi в січні 2024 року. Порівняємо їх між собою та поділимося висновками з вами. ДИЗАЙН І
18/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?