Біткоін удвічі подешевшав

17/01/2018

Курс біткоіна, родоначальника усіх криптовалют, обвалився вдвічі з відмітки у 20 тисяч доларів, які він вартував ще місяць тому. Зараз курс найпопулярнішої криптовалюти ледь перевищує 10 тисяч доларів. Відповідно, разом з курсом зменшується і частка капіталізації біткоіну. Місяць тому вона складала 335 мільярдів доларів при загальній капіталізації крипторинка в межах 800 млрд.

Разом з біткоінами “худають” і інші криптовалюти. Найстійкішим лишаються Ethereum, Ripple і Tether. Були моменти, коли вони навіть дорожчали, поки інші криптовалюти падали слідом за біткоінами. На даний момент капіталізаія усього крипторинку коливається у межах 600 мільярдів доларів.

Чому ж вартість біткоіну падає? На це повпливало кілька причин, які в сукупності призвели до подібних результатів.

Китай забороняє майнити

Основною причиною заборони, озвученою китайською владою, виявилося надмірне споживання електроенергії, що дуже навантажило увесь китайський енергоринок, а також спекуляції з віртуальними валютами.

До слова, у Китаї знаходиться майже 80 відсотків майнінгових потужностей світу. Якщо у Китаї запровадять обмеження подачі електроенергії майнерам, це ще більш серйозно відобразиться на ринку криптовалюти.

Нагадаємо, що процес майнінгу передбачає “видобуток“ криптовалюти, зокрема біткоінів, шляхом вирішення складних математичних задач. Відповідно для цього використовується потужне комп'ютерне обладнання, яке потребує значного споживання електроенергії.

Крім того, днями стало відомо, що в Китаї під заборону можуть потрапити місцеві та іноземні платформи для трейдингу.

Південна Корея забороняє анонімність

Як було вже відомо, Південнокорейська влада планувала взагалі забороняти криптовалюту, натомість фінансові регулятори країни вирішили започаткувати штрафні санкції для інвесторів, які торгують криптовалютою на умовах анонімності. А тим, хто відмовиться дотримуватися нових правил навіть позбавлення волі.

oYzOBVStqweCtS2hUwQub2oIaOZvi1EkyjyobEEqozc94Ebfpk566M0jJkEu-XXN6Z7ucviP-Q1yUsRXQz2WXmUbgeKST85_HXvvnc5ebB0M6RqP0jYfdi8r3wdmdHjymNDAC3mL

Відзначимо, що один з найбільших приватних криптовалютних обмінників з'явився саме в Південній Кореї, оскільки країна переживає справжній бум криптоторгівлі. Окрім цього у країні понад два мільйони осіб володіють “зашифрованими валютами”.

При цьому влада Республіки Корея не визнають біткоіни повноцінним фінансовим продуктом, а діяльність кріптообмінників ніяк не регулюється.

Щоб припинити спроби відмивання грошей, ухилення від сплати податків і спекуляції на курсах, регулятори заборонили банкам відкривати нові віртуальні акаунти, які необхідні для купівлі та продажу криптовалюти, а власникам анонімних рахунків наказали конвертувати їх в іменні.

США наклали податки на обмін криптовалюти

Операції з обміну криптовалюти у США обов'язково почнуть оподатковувати. Відповідний закон у кінці грудня підписав американської президент Дональд Трамп.

Нові правила вступили почали діяти з 1 січня 2018 року. Аналітики стверджують, що цей закон став одним з найбільш істотних змін в законодавстві Америки за кілька останніх десятиліть.

yR6rWZe6nXaefkc9pPUgQLNbqI93Y3At_Nb3l3IOXp_S6AnhowZSTzBvXMGmp2zpkpoZy3GmJASmV5gDyInnHBB06ETWG0cYJrebxdEuzk49LUGELMkZ5ySmSpzkyZR4WEsD2H6c

Після підписання даного нормативного правового акту багато американських інвесторів втратили можливість користуватися дірою в податковому законодавстві, так як до підписання цього закону усі операції з криптовалютами прирівнювалися до "обміну схожих активів", що дозволяло вкладникам економити суттєві суми грошей.

Розчарування інвесторів

І ще однією з причин падіння курсу криптовалюти стало розчарування дрібних інвесторів, які закупилися криптовалютою, зокрема біткоінами, з середини листопада по грудень, коли курси були високими, чекаючи, що криптовалюта продовжить рости.

Один з найбільших інвестиційних банків у світі Goldman Sachs заявив, що біткоіни і ряд схожих криптовалют у довгостроковій перспективі будуть мати низьку або нульову прибутковість і використовуватися в якості активу для накопичення капіталу подібного до золота.

А тим часом, майнери добули вже 80 відсотків біткоіни - 16,8 мільйона одиниць. Залишилося добути 4,2 мільйони і ліміт в 21 мільйон біткоінів, передбачений творцем криптовалюти Сатоши Накамото, буде досягнутий.

Читайте також:

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?