Як зробити процес прибирання максимально комфортним: робот-пилосос тобі в поміч!

26/05/2020

Субота...вихідний, солодкий сон, смачний сніданок і….прибирання! Та-дааам! Мабуть, прибирання вдома у суботу - це вже як традиція. Хоча, можливо, і не найбільш приємна :)))

Якщо ти, як і я, “фанат” прибирання, то ти точно не дарма відкрила/відкрив цю статтю :))) Повір, тут ти дізнаєшся як полюбити цю справу на всі 100%. І все, що тобі потрібно - це робот пилосос!

Робот пилосос: що за “звір” такий?

Уяви собі світ, де ти не витрачаєш час на прибирання, а вдома завжди чисто! Уяви, що немає шерсті від собаки/кота по всьому дому та немає слідів від взуття! Уяви, що ти в будь-який момент можеш покликати друзів і не бігати зі шваброю за десять хвилин до їхнього приходу! Уяви, що після вечірки вдома ти можеш спокійно піти спати, а зранку твоя квартира вже буде чистою! Звучить як утопія, правда?? :) Але це цілком реально, якщо у тебе є такий помічник як робот пилосос!

EDCF63AB-95B9-4F57-B8B9-D7A2280B34AB.jpeg

Це пристрій, який за допомогою спеціальної технології збирає увесь бруд з підлоги, а часто ще й миє її. При цьому він сам обирає свій маршрут і рухається по приміщенню. Усе, що тобі потрібно — увімкнути його (а це можна зробити навіть через смартфон!) і все!

Навіщо мені робот пилосос?

“Навіщо мені робот для того, що я можу зробити своїми руками??!” - запитаєш ти. Щоб спростити собі життя! Guys, 21 століття! Вже час трохи делегувати повноваження на розумні девайси, створені технічним прогресом. І робот пилосос - це один з тих гаджетів, який реально зробить твій побут комфортнішим.

F8A2075E-A909-4655-B587-BA216249C7A1.jpeg

Не переконала? Тоді ось перелік конкретних переваг, які ти отримаєш, коли “заведеш” вдома такого технічного “друга”:

1. Економія часу. І ні, це не просто годинка в тиждень. Насправді прибирання «з‘їдає» добру половину нашого вихідного (а інколи і цілий вихідний!), який ми б могли провести набагато приємніше та цікавіше.

Робот пилосос дозволяє виконувати свої справи, поки твоя домівка прибирається сама :))) Для когось (для мене то точно) це дійсно звучить як рай :))))) Уяви, ти собі займаєшся йогою чи «рубаєш» в Соньку, а гаджет прибирає кухню і вітальню після вчорашньої шумної компанії!

2. Управління з телефону. Так, так, це не помилка, роботом пилососом дійсно можна керувати зі смартфона. Для цього потрібно завантажити відповідний моделі гаджету додаток і вуаля! 

814287E4-357C-4A26-A68B-5A82C1353117.jpeg

Можна увімкнути пилосос поки навчаєшся, сидиш на роботі або купуєш продукти у супермаркеті через додаток і вже коли приїдеш додому тут буде чисто.

Наприклад, в Xiaomi Mijia LDS Robot Vacuum Cleaner є функція конкретного режиму, яку можна запрограмувати через додаток заздалегідь. Наприклад, тобі зручно, щоб пилосос "катався" та прибирав саме щовівторка зранку.

До речі, у новіших девайсах є також можливість виставити конкретний маршрут, зробити якісь “акценти” у прибиранні. Наприклад, твоя дитина постійно ліпить з пластиліну у вітальні на килимі і ти точно знаєш, що вона вже встигла сьогодні там “нашкодити” :)))

3. Якість прибирання. Робот - це не людина, у неї немає ліні :))) “Ай, це зроблю у наступний раз”, “І так добре”, “Хуууух, втомилась!” - це точно не про робота-пилососа! Тому кожен куточок буде дійсно чистим. 

Продумана форма та габарити гаджету дозволяють йому проникнути всюди: і під диван, і під стіл, і так далі. А система датчиків забезпечує пересування девайсу по приміщенню.

3947F56B-8220-44F3-8336-6D319A95CDDD.jpeg

4. Автоматична підзарядка. Так само як і ти, коли зголоднів йдеш їсти, так і робот-пилосос сам їде до станції підзарядки та поповнює свій запас енергії. 

5. Кондиціювання повітря. Так, робот пилосос здатний не лише прибирати підлогу, а й забезпечує кондиціювання повітря. Таке очищення відбувається завдяки наявності спеціальних фільтрів, що затримують пил та бактерії.

Все ще вагаєшся??!! :))))

Як працює гаджет: навігація

Мабуть, найчастіше питання — як рухається пилосос і як він знає куди саме їхати???!! Для цього гаджет має систему навігації, яка може трохи відрізнятись у різних моделях. Загалом існує чотири типи навігації, які забезпечують рух гаджету та можуть поєднуватись між собою:

1.Зовнішні датчики. Вони використовуються для сканування простору та виявлення перешкод для побудови раціонального маршруту. В принципі, ці датчики в більшій мірі слугують для безпечного пересування девайсу, щоб уникнути «аварій» та пошкоджень. 

Є три типи зовнішніх датчиків: безконтактний для визначення перешкоди до моменту зіткнення, контактний, коли зіткнення, все ж, відбулось, та ультразвуковий для уникнення удару об меблі та стіни.

2.Відеоспостереження. Як показує практика, наявність відеокамер на верхній панелі гаджету забезпечує більш чіткі рухи у просторі та більш послідовну його роботу.

Наприклад, девайс Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop, який має камеру та візуальний OV-датчик. Це робить його роботу максимально ефективною навіть на складних ділянках з безліччю деталей.

3.Лазерна навігація. Це найновіший та найбільш чіткий спосіб навігації, який дозволяє девайсу «запам‘ятати» кожен куточок квартири/будинку та створити у себе в «голові» детальну карту приміщень. 

56B6ABE3-9131-4E3B-8F05-FA9207EB1FD1.jpeg

Лазерні датчики «бачать» усі стіни, меблі та інші предмети (навіть миску для корму твого пса! :))) ) та фіксують це у пам‘яті пилососу. 

Також однією з функцій лазерних датчиків є розподіл простору на зони для ефективного прибирання. Для цього гаджет створює для зручності «віртуальні стіни» і вже за цією схемою проводить прибирання у кімнатах.

4.Датчики для прибирання. Це те, що фактично забезпечує розпізнавання сміття та його збір у контейнер пилососу.

Завдяки таким датчикам робот пилосос самостійно вивчає простір, що надалі допомагає йому рухатись по квартирі/будинку та прибирати сміття.

Як обрати робот пилосос?

1. Перш за все, звертай увагу на систему навігації. Щоб девайс зміг сканувати приміщення та вільно рухатись по ньому, уникаючи перешкод. Оптимальною є лазерна система навігації в поєднанні з зовнішніми датчиками та/або відеоспостереженням.

2. Габарити. Звичайно, чим нижчий та компактніший гаджет, тим краще він зможе дістатися до кожного куточка, «зазирнути» під дивани та крісла, прибрати під шафами на кухні і так далі.

3. Маневровість. Цей показник напряму залежить від системи колес пилососу. Зазвичай гаджет має три або чотири колеса, з яких два знаходяться по боках для координації рухів, а решта — по центру для більш точного коригування напрямку.

Цікаво, що колеса рухаються не навколо горизонтальної осі, а за принципом передачі «повноважень»: якщо девайс хоче повернути вправо, то крутний момент переходить на відповідне бокове колесо і це забезпечує плавний поворот гаджета. 

EDB61D50-0B52-44D4-A1CE-77F4CB1AB8E0.jpeg


4. Функціональність. Є моделі, які проводять лише «сухе» прибирання, а є гаджети, які роблять ще і «вологе». Звісно, це впливає на ціну. Подумай, чи потрібне тобі миття підлоги чи буде достатньо лише зібрати пил та сміття?

5. Резервуари. Кожен робот пилосос має спеціальний відсік для сміття. Якщо ми говоримо про гаджети, які ще й миють підлогу, то тут є додатковий відсік для води та засобів очищення. 

Резервуар для сміття може бути різних розмірів. З урахуванням площі приміщення резервуари можуть бути розраховані на площу до 50 м2, до 80 м2 та від 80 м2 і більше. Тому при покупці відразу оцінюй габарити своєї квартири/дому.  

Наприклад, Xiaomi Mi RoboRock S5 Max завдяки резервуару в 280 мл. забезпечує вологе прибирання площі до 200 м2 за раз!

6. Щітки. Зазвичай пристрій має від однієї до трьох щіток. Вони можуть бути з гумовим покриттям (для усунення бруду з вулиці, піску, габаритного сміття) та з ворсовим покриттям (шерсть, пил та невелике сміття).

25FCE3BD-049D-4CCD-82F8-33DE28D2925E.jpeg

За функціональністю щітки бувають основні та бічні. Основні щітки точно є у кожній моделі, адже саме вони виконують основну функцію — усунення бруду. А ось бічні щітки є не завжди (хоча у новіших моделях без них ніяк). Проте їх функція досить важлива: саме завдяки їм девайс може прибрати сміття у важкодоступних місцях та кутках. 

Зі сторони робота пилососа виглядає так: бічні щітки змітають сміття з усіх боків до центру, де через основні щітки воно потрапляє у резервуар девайсу. 

Варто пам‘ятати, що щітки — це та деталь, яка потребує регулярної заміни.

7. Акумулятор. Працюють роботи пилососи на акумуляторі, який заряджається на спеціальній станції. Зазвичай, батареї вистачає на кілька годин, а у разі розряджання, гаджет самостійно може знайти станцію підзарядки, відновити «сили» та продовжити роботу по заданому маршруту. Так як, наприклад, Xiaowa E20 Vacuum Cleaner.

При покупці звертай увагу на об‘єм акумулятора та потужність моторів (чим вона вища, тим швидше девайс буде розряджатись).

8. Дизайн — це точно не те, на що потрібно звертати увагу в першу чергу. Але девайси зазвичай є у двох кольорах: чорному та білому. На якій ти стороні? :)))

5E5313D8-D333-442D-8238-7181B973A6D8.jpeg

Висновок

Soooo, робот пилосос — це дійсно крута річ! Це те, що подарує тобі час для себе: щоб прийняти ванну, для занять спортом, для перегляду кіно з чоловіком/дружиною, для читання книги, для роботи чи відпочинку і так далі.

C270B7F0-6C2A-4457-B1C6-301B4DCA1C41.jpeg

Плюс до того, ти отримуєш дійсно якісне прибирання за швидкий час, з кондиціюванням повітря та можливістю запуску девайсу віддалено через смартфон. Як на мене, це «огонь»! :)

Читай також:

Galaxy Note 20 / Note 20 Plus : відомі характеристики
Realme Watch: чи є шанси у Amazfit GTS?

Зарядка через NFC: коли чекати?

Читайте також:
Dyson — техніка без компромісів
Компанія Dyson зарекомендувала себе на ринку побутових пристроїв для краси та дому в якості професійних та надійних гаджетів. Сьогодні ми розглянемо чотири пристрої від цієї компанії і вкотре переконаємося, що це техніка без компромісів. Зволожувач повітря Dyson AM10 Легендарний зволожувач повіт
27/10/2021
Xiaomi відмовляється від бренду Mi
Всі давно звикли, що після назви Xiaomi обов’язково йде “фірмова приставка” з двох букв “Mi”, але Xiaomi вирішила поступово відмовлятися від цього бренду і тепер в назві буде використовуватися просто “Xiaomi”. Хто був уважний, то помітив, що на останній презентації Xiaomi, де був представлений новий
24/08/2021
ТОП-5 фішок робота пилососа Xiaomi RoboRock S7
Ще донедавна робот пилосос вважали за розкіш, але сьогодні це помічник в прибиранні, який з кожним оновленням отримує фішки, які дозволяють тримати дім в чистоті та порядку з мінімальним втручанням в його роботу. В нас сьогодні на огляді модель робота пилососа, яка має функцію розумного вологого при
17/08/2021
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?