Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V — кращий робот-пилосос у 2022 році

20/11/2022

Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V був представлений у 2022 році і заслужено вважається одним з кращих серед роботів-пилососів, які існують на даний момент. Зважаючи на те, що є роботи-пилососи, які коштують 6-7 тисяч гривень, то логічно з’являється питання про те, чому Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V коштує в 5-6 разів дорожче? В цьому огляді ми дамо відповідь на питання чи заслуговують можливості і фішки цього смарт-клінера, щоб віддавати за нього близько $900.

КОМПЛЕКТАЦІЯ

Комплектація пилососа не відрізняється від того, що можна побачити в більш доступних моделях — база для зарядки, кабель для зарядки та інструкція. За таку вартість хотілося б побачити в комплекті ще й додаткову станцію для самоочистки, але її доведеться купувати окремо.

O8T6qC4kmXbFvvgCdFvzZV328s7FCd6rOPXYetPLYeV82DsjvfszgjMkD-vN8sQpyipcmi4A0UlERtBRKWxbZUWaOH_Y8CN8HmwB0UN6R4OyXuAtStYIRX13FZXiPFh95FSUe-opsDY4LfnzAuFSB6y93vLOl-d0Z-kE3ICKzYEknL6dbtkeGF2KhCdrVQ

ЗОВНІШНІЙ ВИГЛЯД ТА ЕЛЕМЕНТИ КОНСТРУКЦІЇ

Пилосос має круглу форму, він виконаний з чорного, матового пластику і на його корпусі майже непомітні ніякі забруднення, що дуже важливо для пристрою, який є головним прибиральником у домі. На передній частині пилососа є система сенсорів та камер, яка дозволяє пилососу точно розпізнавати та оминати перешкоди, навіть якщо вони пласкі. Також на “бампері” розташована LED-підсвітка, яка дозволяє роботу працювати в умовах повної темряви не втрачаючи точності в розпізнаванні перешкод.

pJTFlXBp-G3OPaKamxsHQPSevvprm0Z3GPVaD9TRf-vjyP0BYi2vPb0AM3__Suz9rZJZI2tndB4GwlIyqoThfdG80uRIbS7lQbHtgBFXqfxS_4VugoTXBkqLRpGYgpQRWWMDWQHrWddDRBARJP9j0eBOui13KpA31WIC7_X-gJVrtgbSylXvIZXrLKAK-Q

ЕЛЕМЕНТИ КЕРУВАННЯ

На верхній частині корпусу є три фізичні клавіші:

  • старт/стоп;
  • примусове повернення на зарядну станцію;
  • локальне прибирання.

ПИЛОЗБІРНИК, СЕНСОРИ ТА ЩІТКИ

Якщо відкрити кришку Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V, то можна побачити відсік для сміття на 400 мл. Він годиться для промивання водою. Також там є HEPA-фільтр. На задній частині пилососа є спеціальний бак для води на 200 мл, який необхідний для вологого прибирання. Серветка з мікрофібри кріпиться за допомогою спеціально пазу та липучки. Виробник заявляє, що миюча частина пилососа вібрує з частотою 3000 коливань за хвилину під час вологого прибирання, а відповідно здатна відмити навіть засохлий бруд.

siqgD11lBc9eIPADyxp_miPbS7Lqk2F27utIb3wMtDPmoot5tpXnZwZprSTEInjrPbLmHcIDC5uKJIn5CBwOAmvQiOrORm5mhL7UwHWF7Z82zK6b2vIhH_epxwmpiWaHd2MwSa21g3CdHAUCWve9Cm1B1nelV2XQGrY8d3imfrpJJtm7SKNPRsZI1CFCSg

На нижній частині робота пилососа є 6 датчиків, які оберігають його від падіння з висоти, тобто він не впаде зі сходів друго поверху чи за інших умов.

Також пристрій оснащений ультразвуковим датчиком, який вміє визначати покриття. Коли Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V заїде на килим він згідно з налаштуваннями буде піднімати мікрофібру для вологого прибирання (технологія VibraRise) або, наприклад збільшуватиме силу всмоктування.

Центральна щітка, традиційно, зручно розбирається для очищення від волосся і шерсті.

TFaEkFmBl5sj5pTKslFFsdiI-dZAgLNoAw_EZniIfcYJuxL_EQWJ6VJyIxLT27kYeLOz5eZv7k1H4rMC3EUG-U-bgMW7WifXFZsTS4ktlXOlA7ywwXosgzW0-bWvhr_hXsDmRpL1YI_qBqbR2JxzGK1tpMcXFFV3GxJhnIgug_Qhs10SlZXuRm0pp34KtQ

Загалом, якщо подивитися на цей робот-пилосос з усіх боків, то він, без перебільшення, є кращим зразком інженерного мистецтва. Кількість сенсорів та функціональних елементів зашкалює і при цьому Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V залишається стильним пристроєм, який точно зробить свій вклад в скарбничку смартовості вашої оселі.

ФУНКЦІОНАЛЬНІ МОЖЛИВОСТІ

ТИПИ ТА РЕЖИМИ ПРИБИРАННЯ

Щоб керувати Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V вам потрібно встановити застосунок Roborock. Для цього достатньо слідувати інтуїтивно зрозумілим інструкціям. Пилосос під час першого запуску будує карту помешкання, а також автоматично розділяє площу прибирання на кімнати. Цікаво, що карту своєї оселі ви можете переглянути навіть в 3D-візуалізації. Ви застосунку можна вибрати в один з трьох режимів:

  • прибирання всієї площі, яку попередньо відсканував робот-пилосос;
  • вибір конкретної кімнати для прибирання;
  • вибір окремої зони для прибирання.

Крім того, ви можете налаштувати кількість разів, яку робот-пилосос проїде тим самим маршрутом для кращого очищення (максимум три).

TKHbD_sQmJq-6I9AZAU2k6HjfTO9nczBsNRyV0HI0nSrrSnfAgVpRCv59R2gpxBgffnrH2X3HHDSOXWMhp2cUVywrn5U3JOG8vvBLNAnBh8VfDlvCYATbrgPhiMut1fsVQwNDou_sSrWn-ChCo5eBJY-OfiidDk97Yl9xCYamzLy1yXFITicRKFUbx6AjA

В застосунку можна вибрати тип прибирання, наприклад:

  • одночасно сухе і вологе прибирання, завдяки технології VibraRise під час заїзду на килим подача води буде припинятися;
  • тільки вологе прибирання без всмоктування;
  • тільки сухе прибирання, де можна гнучко регулювати потужність всмоктування.

Дуже зручно, що можна налаштувати тип прибирання для кожної кімнати окремо, наприклад в кухні робот-пилосос завжди буде збирати сміття та мити підлогу, у вітальні буде тільки сухе прибирання, бо на всю кімнату ворсистий килим, а в спальні є зона з ламінатом та килим і там пилосос комбінуватиме тип прибирання.

До переваг цієї моделі віднесемо можливість розпізнавати поверх, якщо ваша оселя має кілька поверхів. Це можливо завдяки можливості збереженні кількох карт. Виробник подбав також про те, щоб цей робот-пилосос без проблем долав перешкоди висотою до 20 мм. тому ви можете не турбуватися, якщо пороги у вашій домівці аналогічні або нижчі.

77u0Z7p2yHtVAYlNtCopME8Nrpgjd4TJsS8N8zhnZjBEEEm-nvBUFMaUd5WQt68zCjtotZ9xHEBBEhbdpiRXwgadZeh9w4youyJoI6KG45lgSGbUqt6Q_6tbEP7359QmMmZHIELCC2FP_KmIl0q1PpmwH4c5MvBlyBmqjoZbroptNsgRbzw5K9nTJK1k-Q

Цей робот, як і попередні покоління підтримує голосові сповіщення та асистенти (Amazon Alexa, Google Home) гучність яких ви можете налаштувати в застосунку Roborock, як і решту деталей, як наприклад: графік прибирання, блокування від дітей, світлова індикація та інше.

ПОТУЖНІСТЬ ВСМОКТУВАННЯ

До речі, в цій моделі пилососа значно збільшили силу всмоктування, наприклад в моделі Roborock Vacuum Cleaner S6 Max V вона була на рівні 2500 Па, а в Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V сила всмоктування на рівні 5100 Па. Потужність збільшили вдвічі і відповідно зросла ефективність прибирання, бо ця модель здатна витягнути бруд навіть зі шпарин у паркеті, ламінаті чи плитці.

Є можливість увімкнути збільшення потужності всмоктування, коли пилосос заїжджає на килим, а також є окремий режим “Уникати килимів”,тоді робот буде оминати коврові покриття.

5NA8ERei8ThPiO4IynWxd8GGWHbg01IWxpvk3P90qOZXoKA_pB0AnQ9DWG5cZBKkFwHX_fK218sfKplEhP3TkugfaE6vwSjoT555AZ8VOzrtFLNn0DIa7Wu9Q8XO1UbdvxEsd-i-Zc24zeMkJZZVkmFJ7XF7Bgiufz3k3pTS1VRutkj4ouWugl3Ep-3rgA

РОЗПІЗНАВАННЯ ОБ’ЄКТІВ

Камера на передній частині пилососа потрібна не тільки для ідентифікації перешкод, бо ви можете з її допомогою віддалено слідкувати за тим, що відбувається в будинку і керувати пересуванням робота в помешканні. Крім того, є функція передачі голосу через динамік пилососа. За допомогою цієї фішки можна привернути увагу домашніх улюбленців, налякати родичів або дуже здивувати грабіжників :).

Завдяки коректній роботі сенсорів пилосос добре розпізнає навіть невеликі перешкоди і не буде чіпати одяг, взуття, іграшки чи результати життєдіяльності домашніх тварин, а це як ви можете пересвідчитися з багатьох роликів на YouTube дуже важливо. Після того, як пилосос омине перешкоду, на карті в застосунку з’явиться відповідна піктограма ідентифікованого об’єкта.

Загалом, система навігації та ідентифікації об’єктів, яка має назву PreciSense LiDAR знаходиться десь в стратосфері порівняно з більш доступними конкурентами і в такі моменти стає зрозуміло, що Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V вартує своїх грошей Завдяки камері, нейронному процесору, технології ReactiveAI 2.0 та підсвічуванню він розпізнає об’єкти максимально швидко. До того ж, штучний інтелект постійно вчиться і точність та швидкість розпізнавання буде зростати.

ОБ’ЄКТИВНІ ОБМЕЖЕННЯ

В якийсь момент здається, що цей робот ідеальний, однак він має об’єктивні обмеження, як і всі роботи пилососи круглої форми. Він не може забрати пил і сміття з кутів, а також проводити вологе прибирання впритул до плінтуса. Тому все ж інколи доведеться допомагати йому вручну. Ну і варто пам’ятати, що за наявності порогів вище 2 см вам доведеться переставляти його вручну.

РІВЕНЬ ШУМУ

Як і кожен пилосос, під час прибирання він видає певний рівень шуму, конкретно Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V шумить в діапазоні від 60 до 75 дБ, що цілком прийнятно зважаючи на потужність всмоктування. Щодо інших показників безпеки, то варто згадати, що цей робот сертифікований TUV Rheinland як безпечний продукт для розумного будинку та відповідає стандартам кібербезпеки ETSI EN 303 645.

cnuZR_NtvrwXHjSQQadGJb78_cS6RMazwtDSJ3BMbKcUvJoIhxVr6oYeGoyqdpFwblVae4viymU4U3fEm7QvEw1ESzP1z530KD6CfzAQf6XFZq5FiQpTVDcxJiPihWzuUFoiYJ8wTRlkCH2CHkKR4ibMXahzLqtM0_RxRnEv4-Qyeze1envXXYR9ZCApEg

АВТОНОМНІСТЬ

Від одного заряду пилосос може працювати в середньому 180 хвилин, але все залежить від обраного вами типу прибирання. На заряджання піде аналогічна кількість часу — 180 хвилин. Традиційно, коли заряду буде мало пилосос сам повернеться на зарядну станцію, а після відновлення заряду продовжить прибирати. Приблизна площа для прибирання для цього пилососа становить 200 м².

ПЕРЕВАГИ ROBOROCK VACUUM CLEANER S7 MAX V:

  • якісна збірка, оптимальне компонування елементів;
  • висока потужність всмоктування, яка гарантує ефективне прибирання;
  • система навігації PreciSense LiDAR, яка дозволяє прокладати оптимальний маршрут для кожного типу прибирання;
  • висока точність розпізнавання об’єктів і ідентифікація їх на карті;
  • ефективне сухе та вологе прибирання, а також можливість проводити їх одночасно;
  • можливість віддалено слідкувати за домом через камеру робота-пилососа;
  • зручний застосунок в якому безліч функцій та можливостей для налаштування типу, часу, місця, інтенсивності прибирання;
  • чудова прохідність (20 мм поріг) та безпека завдяки сенсорам;
  • хороша автономність (180 хвилин).

НЕДОЛІКИ ROBOROCK VACUUM CLEANER S7 MAX V:

  • не може прибрати сміття з кутів через круглу форму;
  • лише одна мікрофібра в комплекті;
  • шумний на максимальній потужності.

ВИСНОВКИ

Рівень робота пилососа визначають деталі — чітка навігація, здатність розпізнавати об’єкти, можливість глибокого налаштування режимів, ефективність прибирання. Roborock Vacuum Cleaner S7 Max V на рівні читання характеристик заінтригував, а в процесі тестування просто підтвердив заявлений виробником рівень. На сьогодні, об’єктивно, це один з кращих роботів за таку вартість.

Читайте також:
Який робот-пилосос вибрати в 2023 році?
Роботи-пилососи стають дедалі популярнішими, бо виробники пропонують не просто помічника у прибиранні, а комплексний підхід до чистоти у домі. Роботи-пилососи виконують сухе та вологе прибирання і кожна нова модель пропонує функції та фішки, які трансформують процес прибирання з рутини в інтерактивн
31/05/2023
ТОП-7 беззаперечних переваг робота-пилососа Momax Elite Cleanse IoT UV-C
На ринку роботів-пилососів є з чого вибрати і кожен свіжий пристрій має дуже переконливо заявити про себе, щоб завоювати увагу користувачів. Нещодавно в арсеналі бренду Momax з’явився пилосос зі складною назвою Elite Cleanse IoT UV-C. В цьому матеріалі коротко розповімо чому цей робот-пилосос нароби
20/01/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?