КТС поради: Переносимо зображення з будь-якого пристрою на телевізор

11/12/2015

З розвитком технологій взаємодія між пристроями стає все прогресивнішою і це відкриває нові можливості. Телевізори стають розумнішими та з’явилась можливість виводити на них зображення з смартфонів, планшетів, ноутбуків та багатьох інших пристроїв. Це дає безліч можливостей вся розширення функціональності всієї вашої розумної техніки, та ще й декількома способами.

Перший і найбільш простий та безкоштовний спосіб передачі зображення на телевізор – DLNA, що представляє з себе набір стандартів забезпечення обміну сумісними пристроями по домашній мережі різним медіа-контентом та відображати його в режимі реального часу. Цієї технологією можна з'єднати домашні комп'ютери, мобільні телефони, ноутбуки та побутову електроніку в єдину цифрову мережу. Пристрої, які підтримують специфікацію DLNA, за бажанням користувача можуть налаштовуватися і об'єднуватися в мережу в автоматичному режимі.

DLNA дає можливість з цифрової фотокамери чи мобільного телефону відтворювати знімки на телевізорі та роздрукувати на сумісному принтері без участі ПК, переглядати завантажений із мережі фільм не записуючи на DVD. Для того, щоб комп’ютер міг виконувати функції DLNA-сумісного пристрою, необхідно встановити відповідне ПЗ: MiniDLNA, uShare, MediaTomb, Rygel, XBMC, Universal Media Server, LXiMedia, Serviio та багато інших.

Альтернативною технологією є Miracast - стандарт бездротової передачі мультимедійного сигналу, що базується на технології Wi-Fi Direct: для передачі сигналу, захищеного на основі технології WPA2, потрібна наявність лише двох сумісних пристроїв – приймача та передавача.

При цьому відсутня затримка та розсинхронізація сигналу, а швидкість розрядження батареї пристроїв не змінюється. Крім того, технологія дуже легко налаштовується, а в результаті можемо передавати захищений DRM-контент та 3D. Проте, існує проблема низької сумісності між різними пристроями та підтримка максимальної роздільної здатності 1920х1200 пікселів.

Крім програмних засобів є ще апаратні, такі як AirPlay від Apple та ChromeCast від Google.

Chromecast – це невеликий пристрій, який вставляється в HDMI-роз'єм телевізора та дозволяє транслювати контент з телефону, планшета або ноутбука прямо на великий екран. Пристрій працює з iPhone, iPad, апаратами на Android, а також з комп'ютерами Mac та Windows. Ваші друзі та близькі також зможуть транслювати фото, музику, відео та ігри зі своїх девайсів, використовуючи гостьовий режим – навіть без підключення до мережі Wi-Fi.

Службу AirPlay можна використовувати для потокової передачі музики, фотографій та відео на Apple TV або потокової передачі контенту на динаміки з підтримкою AirPort Express або AirPlay. На відміну від ChromeCast, ця служба працює лише за наявності фірмової телевізійної приставки та з такими ж пристроями компанії.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?