Xiaomi Mi Band 8 VS Mi Band 7: що нового?

21/04/2023

У цій статті ми порівняємо новий Xiaomi Mi Band 8 з Mi Band 7, який був представлений минулого року. Mi Band 7 мав величезний успіх і зараз залишається бестселлером серед бюджетних фітнес-браслетів.

Mi Band 8 отримав покращення, які можуть підштовхнути вас до рішення оновлюватися, якщо у вас Mi Band 7 чи старіша модель, але чи достатньо покращень для оновлення будемо розбиратися в цьому матеріалі.

ДИЗАЙН І ДИСПЛЕЙ

Xiaomi Mi Band 8 дуже схожий на Mi Band 7 по дизайну. Як і раніше, браслет має захист від вологи 5 АТМ. Різниця у вазі між пристроями суттєва, бо Mi Band 8 важить 27 грамів, а Mi Band 7 всього 13,5 грамів. Браслет отримав алюмінієві грані, тому візуально виглядає дорожче і за рахунок цього важчий.

Купити Mi Band 8

Mi Band 8, як і Mi Band 7 оснащений 1,62-дюймовим дисплеєм з роздільною здатністю 192x490 пікселів, щоправда пікова яскравість в попередньому поколінні 500 ніт, а в новому 8 600 ніт. Це точно оцінять користувачі під час тренувань на відкритому повітрі або просто в сонячний день. Екран захищений загартованим склом. Безрамковість дисплея означає, що на ньому немає місця для фізичної кнопки чи сенсорної клавіші, тому для навігації по меню використовується тільки сенсорний дисплей. Крім того, частота оновлення екрану тепер на рівні 60 Гц.

Купити Mi Band 8

Xiaomi вирішила зберегти той самий розмір дисплея і в Mi Band 8. В новинці є підтримка Always-On для деяких циферблатів. Загалом зміни по дисплею мінімальні.

Купити Mi Band 8

Традиційно вам доступні сотні циферблатів. Фішкою нового Mi Band 8 є циферблати на яких можна грати ігри: cудоку, 2048, тощо. Хто буде грати ігри на фітнес-браслеті, коли під рукою є смартфон не зрозуміло, тому це просто маркетингова фішка і не більше.

Купити Mi Band 8

РЕМІНЕЦЬ

Помітною зміною є те, що Mi Band 8 має з’ємний ремінець, що складається з двох частин і має нове кріплення. Нагадаємо, що Mi Band 7 має цілісний ремінець, який дозволяє витягувати капсулу з ремінця.

Купити Mi Band 8

В Mi Band 8 нове кріплення дозволяє створювати більш універсальні та витончені комбінації ремінців. Користувачі можуть носити браслет як кулон або навіть прикріпити його до взуття, як продемонстровано на зображені нижче і це дасть можливість виміряти довжину кроку та силу удару ноги об поверхню землі.

Купити Mi Band 8

Xiaomi розробила простий у використанні механізм кріплення ремінців, що дозволяє вам легко змінювати їх відповідно до вашого стилю. Вибір ремінців величезний: шкіряні, плетені, металеві, силіконові, у вигляді кулона, тощо.

Купити Mi Band 8

Зміни в дизайні незначні, але завдяки новому кріпленню ремінця, який складається з двох частин ви отримуєте величезні можливості для кастомізації.

ОСНОВНІ ФУНКЦІЇ

Цікаво, що новинка підключається до смартфона через Bluetooth 5.1, а в попередній версії Bluetooth 5.2. На стабільність з’єднання це не впливає, але чому старіша версія Bluetooth в новішому браслеті незрозуміло.

Mi Band 8 і Mi Band 7 мають 3-осьовий акселерометр і 3-осьовий гіроскоп з низьким енергоспоживанням і датчик частоти серцевих скорочень PPG. Також на борту є датчик SpO2, який вимірює рівень кисню впродовж усього дня. Xiaomi не дає ніяких даних про зміни в хардверній частині, але цілком можливо, що деякі незначні оновлення все ж таки відбулися.

Купити Mi Band 8

Звісно ж новинка може цілодобово стежити за вашою активністю та сном, надаючи інформацію про ваші кроки, пройдену відстань, активні хвилини, спалені калорії та рівень стресу.

З Mi Band 8 ви отримуєте той самий основний набір відстеження фітнесу, але з додатковою перевагою інтерактивних фітнес-курсів, які використовують акселерометр, щоб допомогти відстежувати ваші рухи в режимі реального часу. Ці курси будуть пропонуватися в застосунку Xiaomi Mi Fitness з покроковими інструкціями, що відображаються на вашому телефоні або планшеті.

Купити Mi Band 8

Xiaomi продовжує покращувати точність статистики з кожним роком, особливо це стосується моніторингу серцевого ритму та відстеження сну. Минулого року з'явилася можливість відстежувати якість дихання уві сні за допомогою датчика кисню в крові, який має потенціал для виявлення апное.

Цього року не так багато нових функцій, але кількість спортивних режимів збільшилася на 30, і тепер їх 150. Серед них такі режими, як фітнес у приміщенні, катання на ковзанах у приміщенні, силові тренування, розтяжка, степ, гімнастика, пілатес, вуличні танці, танці, зумба, крикет, боулінг, баскетбол, волейбол, настільний теніс.

Купити Mi Band 8

На жаль, вбудованого GPS все ще немає. Як і в попередніх моделях, користувачі повинні покладатися на супутниковий сигнал свого смартфона для детального відстеження тренувань на свіжому повітрі. 

Xiaomi Mi Band 7 Pro пропонує вбудований GPS, але на презентації Mi Band 8 не було жодної згадки про Mi Band 8 Pro.

В Mi Band 8 додано новий режим для моніторингу боксерських тренувань, який використовує вбудовані датчики смарт-браслета. Ця функція забезпечує інтерактивний досвід боксу. Підключивши смарт-браслет до планшета або телефону, користувачі можуть виконувати боксерські рухи, а їхні дії відображатимуться на екрані в режимі реального часу.

На жаль, в Mi Band 8 все ще немає висотоміра для підрахунку пройдених поверхів. Будемо сподіватися, що ця функція з'явиться у 2024 році.

АВТОНОМНІСТЬ

Приємно те, що 8-ма версія Mi Band не просідає в плані часу роботи від батареї. Попереднє покоління, згідно даних Xiaomi, від одного заряду працює 14 днів. Mi Band 8 отримав батарею на 190 мАг і від одного заряду може працювати до 16 днів. Повна зарядка в Mi Band 8 займає приблизно 60 хвилин і це швидше, ніж в попередньому поколінні. З Always-On браслет пропрацює приблизно 6 днів.

Купити Mi Band 8

ПЛЮСИ ТА МІНУСИ XIAOMI MI BAND 8:

Плюси:

  • збільшена яскравість дисплею до 600 ніт;
  • екран підтримує частоту оновлення 60 Гц;
  • є підтримка Always-On Display на деяких циферблатах;
  • нові матеріали корпусу, як мінімум рамки виконані з алюмінію;
  • нові інтерактивні циферблати з іграми;
  • на 30 спортивних режимів більше, ніж в попередньому поколінні;
  • нове кріплення ремінця;
  • швидке заряджання через магнітну зарядку;
  • збільшений час автономної роботи на 1-2 дні;
  • доступна ціна.

Мінуси:

  • немає GPS та висотоміра;
  • мало інновацій для оновлення.

Купити Mi Band 8

ВИСНОВКИ

Xiaomi Mi Band 8 і Mi Band 7 пропонують просто вражаючий набір функцій, як для бюджетних фітнес браслетів. Покращення в Mi Band 8 не є революційними в порівнянні з його попередником.

Найпомітнішим нововведенням є поява з’ємного ремінця, що складається з двох частин. Mi Band 8 також може похвалитися збільшеною максимальною яскравістю екрану і частотою оновлення.

Mi Band 8 тепер підтримує 150 спортивних режимів, що на 30 більше, ніж у Mi Band 7. Xiaomi також додала новий режим тренувань з боксу та додаткову статистику бігу. Незважаючи на ці вдосконалення, відсутність вбудованого GPS і висотоміра може розчарувати деяких користувачів, які шукають гаджет для спорту.

Загалом, якщо у вас вже є Mi Band 7, зміни в Mi Band 8 недостатньо значні, щоб виправдати оновлення. Однак, якщо у вас Mi Band 6 чи старіший, то Mi Band 8 буде логічним оновленням.

Поки що Mi Band 8 доступний лише в Китаї за 36 доларів, а за версію з NFC доведеться заплатити 43 долари. Міжнародна версія з'явиться в найближчі місяці. В Україні трекер коштуватиме приблизно 2000 гривень.

 

Читайте також:
Підсумки презентації Apple: iPhone 15 / 15 Plus, iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, Apple Watch Series 9, Ultra 2
Найбільш очікувана подія року для всіх Apple-фанів відбулася і ми готові коротко розповісти про фішки представлених новинок. Apple 12 вересня представила:  Apple Watch Series 9 та Apple Watch Ultra 2 iPhone 15 та iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max AirPods Pro 2 з USB Type-C A
12/09/2023
Galaxy Unpacked 2023: що показала Samsung на липневій презентації?
Презентація Galaxy Unpacked 2023 завершилася, а враження про нові продукти ще такі ж яскраві, як і під час представлення, тому в цій статті коротко опишемо ключові моменти презентації та ключові фішки анонсованих продуктів. Що Samsung показала на Galaxy Unpacked? В місті Сеул, компанія Samsung з
26/07/2023
ТОП-5 кращих смарт-годинників 2023 для Android
Кращі смарт-годинники на Android повинні поєднувати в собі продуманий, універсальний дизайн, розумну ціну та оптимізоване програмне забезпечення. В цьому матеріалі ми представимо кращі смарт-годинники в своїй категорії для тих, хто користується смартфонами на Android. Samsung Galaxy Watch 5 — кращи
21/06/2023
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?