SABERTOOTH X99 – армована материнська плата для процесорів Intel LGA2011-v3 тепер з USB 3.1

12/01/2016

Виробником SABERTOOTH X99 є відома корпорація ASUS – один з найбільших світових гігантів комп’ютерів і комплектуючих. Серед численних власних розробок, тайванська компанія особливо виділяє саме цю, топову материнську плату.

Така увага зрозуміла, адже материнка вийшла дуже вдалою, як у технічному, так і в практичному плані. Чотири десятки різноманітних винагород хардверних інтернет-видань є зайвим доказом наших слів. Саме тому, ми не змогли не звернути вашу увагу на цю видатну модель.

Потужна, стильна та надійна

Першим козирем флагмана лінійки TUF є його конструкція. Знизу, додаткове терморегулювання та захист від деформації забезпечує спеціальна товста металева основа TUF Fortifier, яка також робить зручнішим монтування материнки. Зверху, допомагає теплообміну та уникненню механічних випадкових пошкоджень пластикова накладка Thermal Armor. Вона ж захищає мікросхеми материнської плати від пилу та бруду. На додаток, у комплект постачання моделі входять заглушки Dust Defenders, за допомогою яких можна закрити роз’єми, що тимчасово не використовуються.

Компанія подбала про всіх шанувальників «розгону» – плата має слот під процесор ASUS O.C. з позолотою та додатковими контактами Haswell-E. Крім того, система живлення материнки виготовлена з електронних компонентів, що витримують високу температуру нагріву.

Модель дозволяє створити дуже гарну систему охолодження, яка повинна впоратися з будь-якою потужністю комп’ютера зібраного на базі SABERTOOTH X99. Задля цього, конструктори ASUS розташували на ній одинадцять чотирьохконтактних посадкових місць для встановлення кулерів, та десять термодатчиків. За налаштування параметрів охолодження відповідає фірмова технологія TUF IСe.

Другим плюсом крутої материнки є відмінна функціональність. У неї вісім слотів для встановлення оперативної пам'яті DDR4, три PCI Express x16 та по одному PCI Express x4 й PCI Express x1. Окрім восьми портів USB 3.0. плата має два надсучасних швидких USB 3.1 формату Type-A. Плюс пара мережевих контролерів. Подібне оснащення підкреслює далекоглядність розробників – материнка зможе задовольнити вимоги навіть найвибагливіших техноманів.

Завдяки вдалим технічним якостям чипсета Intel X99, плата може похвалитися вісьмома портами SATA з пропускною здатністю 6 Гб/с та одним SATA Express 10 Гб/с. Для швидкої взаємодії з твердотілими накопичувачами SSD, модель X99 має М2-конектор (плюс підтримка фірмового перехідника ASUS Hyper Kit). З особливим піклуванням тайванські інженери підійшли й до аудіочастини Realtek ALC1150 – лівий та правий канали розміщені кожний на своєму текстолітовому шарі.

Плюс, материнка підтримує дві дуже цікаві технології. Перша, це – USB BIOS Flashback, що дозволяє відновити BIOS за допомогою стороннього накопичувача з USB-виходом. Друга – можливість відстежувати, налаштовувати та регулювати деякі параметри плати за допомогою…звичайного смартфона. Така «фішка» стала можливою завдяки спеціальному USB-слоту на панелі інтерфейсу та програми ASUS TUF Detective.

Висновок

Як бачимо, SABERTOOTH X99 легко впорається з майже будь-якими топовими процесорами. Підвищений захист, внутрішня ергономіка та вражаюча функціональність дозволяють материнській платі ще довго залишатися «в тренді». Ця плата для ентузіастів, котрі збирають ПК на топових процесорах Intel Haswell-E (LGA 2011-v3) з шістьма фізичними, але дванадцятьма віртуальними ядрами. Некоректно казати, що модель занадто дорога. У своєму класі та для своїх завдань в неї звичайна вартість.

Інше кажучи, якщо ви шукаєте надійну материнку «на роки» – вона перед вами.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?