OPPO Reno 10 Pro 5G - смартфон з чудовою камерою та повною зарядкою за 30 хвилин

03/08/2023

Сьогодні у нас на огляді версія OPPO Reno 10 Pro — стильний смартфон, який може похвалитися плавною роботою інтерфейсу, чудовим набором камер та дуже швидкою зарядкою. З деталями будемо розбиратися в цьому матеріалі.

ДИЗАЙН

В міцній картонній коробці разом зі смартфоном ви знайдете зарядний пристрій і кабель USB Type-A на Type-C. На екран наклеєна захисна плівка. На задній панелі є стрівець камери, який досить сильно виступає і займає велику частину задньої панелі.

204_1.jpg

Смартфон має зручний вигин, який дуже зручний, щоб тримати в руках, він без гострих країв і кутів. Задня кришка скляна і в сірому кольорі має матове шорстке покриття, що не збирає відбитків пальців. Рамка виготовлена з пластику. Reno 10 Pro — тонкий пристрій, всього 7,9 мм. Він також не особливо важкий, всього 185 грамів. 

158_2.jpg

Задня панель виготовлена зі скла. На жаль, Oppo не розкриває, з якого саме. Лицьова сторона також покрита склом. Для захисту Oppo використовує скло Asahi Glass AGC DT-Star2. На жаль, Reno 10 Pro не має жодного сертифікованого захисту від вологи, що дивно зважаючи на те, що є конкуренти в цьому ж сегменті, які мають сертифікований захист.

145_3.jpg

Reno 10 Pro має стандартні елементи керування і на корпусі нічого особливого немає, крім інфрачервоного випромінювача на верхньому торці для керування побутовою технікою в домі.

На нижній частині є місце для лотка в який поміщається дві Nano-SIM. На нижньому торці є динамік, він гучний, але він один, тобто смартфон не має стереодинаміків і це дивно, як і відсутність вологозахисту.

87_6.jpg

Reno 10 Pro має оптичний зчитувач відбитків пальців під дисплеєм. Він швидкий і точний.

ЕКРАН

Дисплей, безумовно, є родзинкою Reno 10 Pro. Смартфон оснащений великою 6,7-дюймовою вигнутою AMOLED-панеллю. Вона має роздільну здатність 1080 x 2412 зі щільністю пікселів близько 394 ppi. Зображення на ньому ідеально чітке.

Reno 10 Pro має близько 500 ніт типової яскравості і 950 ніт пікової яскравості. Телефон має спеціальний перемикач підвищення яскравості для покращення сприйняття HDR.

119_4.jpg

Reno 10 Pro має багато колірних режимів. За замовчуванням використовується режим “Яскраві кольори". Є ще режим "Природний". Як випливає з назви, він націлений на колірний простір sRGB і відтворює його з ідеальним охопленням і точністю. Наступний режим - Кінематографічний. Є ще режим Brilliant.

Дисплей підтримує HDR10+. Смартфоном підтримується технологія Ultra Vision Engine, яка складається з двох незалежних систем оптимізації. Одна з них - Video Color Enhancer, яка інтелектуально ідентифікує загальні сцени у відео та покращує їх колір та чіткість.

93_5.jpg

Reno 10 Pro має три режими частоти оновлення. Є стандартна — 60 Гц, висока — 120 Гц та автоматична. Що стосується ігор, то режим “Автоматичний” і 120 Гц поводяться однаково. Поки ви взаємодієте з дисплеєм, частота оновлення 120 Гц, яка падає до 60 Гц через кілька секунд бездіяльності.

Є підтримка режиму AOD, його можна робити енергозберігаючим, вмикати за розкладом і кастомізувати.

ПРОДУКТИВНІСТЬ

Reno 10 Pro працює на процесорі Qualcomm Snapdragon 778G 5G. Це 6-нм чіп середнього класу.

Також апарат оснащений 12 ГБ оперативної пам'яті, яку можна розширити ще на 12 ГБ у віртуальній оперативній пам'яті. Вбудованої пам'яті 256 ГБ, цього буде достатньо для більшості користувачів, але майте на увазі, що її не можна розширити, оскільки в телефоні немає слота для карт пам'яті.

77_7.jpg

Для порівняння процесор Tensor від Google в Pixel 6a і Samsung Galaxy A54 з процесором Exynos 1380 є приблизно в тому ж діапазоні по потужності. Якщо говорити про синтетичні тести, то AnTuTu — складний бенчмарк, який враховує багато аспектів загальної продуктивності і включає тести графічного процесора і пам'яті. В цьому тесті апарат набрав 496 тисяч балів. В тесті GeekBench в одноядерному режимі апарат видав 3501 бал, а в багатоядерному 11 172 бали.

Загалом, ви можете розраховувати на достатню потужність для ігор і для плавної роботи інтерфейсу. Reno 10 Pro може трохи нагріватися при тривалому навантаженні, але не настільки, щоб його було некомфортно тримати в руках.

Reno 10 Pro працює на Android 13 з фірмовою оболонкою ColorOS 13.1. Це, по суті, найновіша комбінація від Oppo.

АВТОНОМНІСТЬ

Reno 10 Pro має акумулятор ємністю 4600 мАг. Смартфон підтримує швидку зарядку потужністю до 80W. Основним стандартом зарядки є SUPERVOOC, хоча телефон також офіційно підтримує VOOC 2.0, PD3.0 і QC3.0.

В комплекті є зарядний пристрій SUPERVOOC потужністю 80W у коробці. Він заряджає смартфон заряджається дуже швидко — до 60% приблизно за 15 хвилин, а заряд до 100% займає близько 30 хвилин.

При максимальній яскравості екрану і максимальному навантаженні на процесор смартфон протримався 8 годин і 10 хвилин. Це не визначний показник, але цього цілком достатньо для повного дня роботи.

КАМЕРА

Однією з очевидних і головних переваг Reno 10 Pro є потужна камера. Телефон має потрійну камеру на задній панелі:

  • 50-мегапіксельна основна камера з OIS;
  • 32-мегапіксельна телефото з двократним зібльшенням;
  • 8-мегапіксельна надширококутна камера. 

Також смартфон має 32-мегапіксельну селфі-камеру, яка має автофокус.

Приємно, що нічний режим підтримується всіма трьома камерами, також Oppo додала підтримку режиму Pro до всіх своїх камер. Він дає вам можливість контролювати ISO, експозицію, баланс білого, фокусування та витримку (до 30 с).

Основна камера Reno 10 Pro використовує технологію Quad-Bayer, яка за замовчуванням робить фотографії з роздільною здатністю 12,5 МП замість повної роздільної здатності 50 МП. Фотографії мають високий рівень деталізації, кольори виглядають реалістично. Контрастність хороша, як і динамічний діапазон.

67_8.jpg

Телекамера, як і основна, також використовує технологію Quad-Bayer, що дозволяє зберігати фотографії з роздільною здатністю близько 8 МП замість повних 32 МП. З точки зору якості, телефотознімки приємно вражають. Крім 2-кратного зуму є ще 1 5-кратний.

Знімки з 8-мегапіксельної надширококутної камери хороші, але не більше того. Селфі в цілому виглядають добре. Кольори гарні, як і деталізація.  Ви точно оціните режим портрету зйомку. Також фронтальна камера робить чудові фото в умовах недостатнього освітлення. Рівень деталізації хороший. Текстура шкіри не ідеальна, але і не повністю згладжена.

ВИСНОВКИ

Недоліки:

  • Немає сертифікованого захисту від вологи;
  • Немає стереодинаміків.

Переваги:

  • Сучасний, мінмалістичний дизайн, хороша якість збірки;
  • Швидкий і стабільний сканер відбитків пальців;
  • Чудова точність передачі кольору і яскравість;
  • Дуже швидка зарядка;
  • Практичний набір камер, особливо потішили телефото знімки;
  • Є інфрачервоний модуль та NFC.

Якщо ви шукаєте смартфон з великим яскравим екраном та чудовим набором камер, то Reno 10 Pro має бути у вашому шортлісті, а ще ви будете приємно здивовані швидкістю зарядки та плавною роботою системи.

 

Товари:
Читайте також:
Samsung Galaxy А35 VS А55: що нового?
Компанія Samsung 11 березня представила два середньо бюджетні смартфони — Galaxy А35 та Galaxy А55. Всі попередні покоління цих смартфонів стали бестселлерами за короткий проміжок часу, тому є підстави сподіватися, що й цьогорічні Galaxy А35 та Galaxy А55 будуть бестселлерами через ряд корисних фішо
28/03/2024
Як перевірити екранний час на Android?
Якщо ви хочете почати користуватися смартфоном менше та більш відповідально, щоб вивільнити час для саморозвитку, читання, фізичних вправ, ігор з дітьми, здоровішого сну, то ця стаття для вас, адже вона про екранний час. Саме поняття “екранний час” ввійшло в обіг завдяки компанії Apple, але в смартф
15/03/2024
Як підключити контролер DualShock 4 чи DualSense до iPhone?
Рівень графіки в іграх для смартфонів та планшетів, як на iOS, так і на Android пристроях дуже виріс. З року в рік ринок мобільного геймінгу тільки зростає, а виробники смартфонів навіть пропонують спеціальні рішення, щоб геймеру були створені всі умови для досягнення високих результатів. Якщо ви к
09/03/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?