OPPO Enco Buds 2 — доступні навушники з автономністю 28 годин

30/11/2022

Нещодавно компанія Oppo представила і почала продавати на українському ринку навушники Enco Buds 2. Які фішки отримали нові бездротові бюджетні вуха від Oppo і чи варті вони уваги, зважаючи на величезну кількість конкурентів, будемо розбиратися в цьому огляді.

КОМПЛЕКТ

В коробці ви знайдете кейс з навушниками та дві пари змінних насадок. Середні (М) будуть на навушниках, а S та L будуть в поліетиленовому мішечку. Більше в комплекті нічого нема. Якщо виробники смартфонів припинили класти в коробку блок для зарядки, то Oppo пішла ще далі і в комплекті немає навіть кабелю для зарядки. Ймовірно виробник розраховує, що зарядка до вашого смартфона вирішить цю проблему.

P_qYLAGezypHE2sD6xE5X0wA1wTfQZFUHekv9q941m6nA4MFhJgbbfe0RtmDLjJBXELK7LHkBaTuulgC7zzDqnFOoLcUhPJNXMy0VTMa0ZqYggHugpyPW9fdd5dKjpx8GETPrZkrxYos9NzZLZcxyJFM-0kgPXixjWmKt_hLs6huTIHEWdsAGybcvISfHw

ДИЗАЙН КЕЙСУ ТА НАВУШНИКІВ

Кейс навушників глянцевий, тому на ньому відразу помітні будь-які забруднення чи ворсинки. Він нагадує гладенький річковий камінець і легко поміститься навіть в найменшу кишеню штанів чи сорочки. Внизу кейсу є роз’єм для заряджання USB Type-C, поруч нього є індикатор зарядки.

Навушники, за словами виробника, довгий час тестувалися на наявність тиску на вухо, що врешті дозволило створити максимально ергономічну форму, яка ідеально лягає у вухо без дискомфорту навіть впродовж тривалого носіння. Щось схоже ми чуємо від виробників TWS-навушників з року в рік, але реальність така, що перед покупкою навушники бажано приміряти чи підійдуть вони конкретно для вас.

Більшість TWS-навушників чудово тримаються у моїх вухах, тому залишається тільки підібрати правильні амбушюри для хорошої пасивної шумоізоляції.

dkVO85OAY9u6PkkmEt1oXDUuG8gHVhebh1YAZjpLFhCu1r2eYdo2pOo9FcDLHgZuWyQcZMdb8r2-2Rnq0YBgntIhr0rCb8HwWVAU0ziMOO24WsVSFXrTRQKHgRouyOe-sYPjDONoXM52zhgDcQQwqpaFqXir7gZWzYFoof9OO2IKnvtE9nGRaaV6X82coA

Навушники захищені від вологи по стандарту IPX4, тому краплі дощу їм не страшні, але занурювати у воду однозначно не рекомендується. Нагадаємо, що в першому поколінні був ще й захист від пилу (IP54), а тут його немає.

ПІДКЛЮЧЕННЯ, КЕРУВАННЯ ТА ЗАСТОСУНОК

Enco Buds 2 підтримують Bluetooth версії 5.2 та кодеки AAC та SBC. Процес підключення стандартний, як і для більшості аксесуарів, через меню Bluetooth на смартфоні. Якщо у вас смартфон Oppo, то ви отримаєте ще й фірмову анімацію при підключенні. Тапи для керування відтворенням можна налаштувати в додатку, але по замовчуванню вам доступні такі дії:

  • подвійний тап по будь-якому навушнику — наступний трек;
  • потрійний тап по будь-якому навушнику — попередній трек;
  • утримувати на лівому навушнику — зменшити гучність;
  • утримувати на правому навушнику — збільшити гучність.

В застосунку ви можете налаштувати керування так, щоб вмикати подвійним тапом ігровий режим чи викликати голосовий асистент. На жаль, навушники не підтримують функцію автопаузи.

dZvrBLoMD-kJI8Ys7ffbnxZqRke9A1y6ZmX39upqobnJ51acoiwfXeX-3ORh-ljGRlQvSc1w-il-b2MAkrPLgvLft0fHJNsOVPZb86KAq39JuvuYG-6CndAO44-R0tmvUEwymbPfBZRRxz6LlbrJ9xjXSl7ahVimoSuezHYjsq6pKe_iuiGfdEZ_PEe2og

Загалом можливості застосунку Hey Melody з Enco Buds 2:

  • налаштування жестів керування;
  • можливість обирати між трьома пресетами (бас, вокал, оригінальне звучання);
  • увімкнення ігрового режиму.

ЗВУЧАННЯ

Наушники можуть похвалитися 10 мм динамічним титанізованим драйвером. Його не часто зустрінеш в цій ціновій категорії. Завдяки ньому Oppo Enco Buds 2 можуть похвалитися солідними басами з хорошими середніми та високими частотами. Грають навушники гучно, на рівні 70% мені цілком комфортно, лише зрідка я підвищував гучність до 90%.

У фірмовому додатку Hey Melody вам також доступна можливість увімкнути один з трьох пресетів — Original Sound, Bass Boost та Clear Vocals. 

  • Original Sound — природне покращення звуку;
  • Bass Boost — акцент на низьких частотах;
  • Clear Vocals — для прослуховування треків, де акцент зроблений на вокалі. Цей варіант рекомендується, якщо ви слухаєте в навушниках подкасти.

Якщо увімкнути Game mode, то затримка звуку суттєво скоротиться (до 94 мс), що добре впливає на ігровий процес, але й зросте розхід заряду батареї.

PvWqFYOfswNfBDNrC2ZhSmx1ckhOCxBT77mlP2hPYN4EGv7lgCa6NIqJ8UqGFdUCuz6uF3piRNfSO4O1qFsqh7Jp13bgX5OPLSfm_rdgZdIrOZT9o8MEQ2Lz8utAZSqpkaHgWjIaz280zmbKgb6BwVEwHSdu_JU42AAwEKT04D1BmrJH5-qAUo8pyXk5og

Навушники не мають системи активного шумозаглушення, але під час розмов працює спеціальний алгоритм шумозаглушення зі штучним інтелектом, який відстежує людські голоси і відокремлює їх від фонових шумів в режимі реального часу. Загалом вони підходять для розмов і точно справляються краще, ніж попереднє покоління.

АВТОНОМНІСТЬ

Кейс має акумулятор на 460 мАг і цього має вистачити, щоб зарядити навушники 3 рази. Загальний час роботи навушників з кейсом складає 28 годин при середній гучності. Від одного заряду навушники грають приблизно 7 годин. Якщо ж вмикати ігровий режим та вищу гучність, то одного заряду вистачить приблизно на 5,5-6 годин.

G_oW6tCpUcAHMJHjOGiTwmgo4_ONEquGr1-rsCEsQvflmBXZdJfJDL4cmsmTeI-bkQMJaZ9xn7eh-_e-_8sMaXktJLMwFGsc02XwrhepPgdoSSUIV-3qAJLsV0ago_2F_INp5tS81-VmLyGsnPWJBtZM6DLMk8oKisQIgGegJod0diSsmRqf3JSPITJN5Q

Повне заряджання навушників в кейсі займає приблизно 1,5 години. Також є підтримка швидкого заряджання, коли за 10 хвилин навушники заряджаються на 60 хвилин відтворення. Добре, що виробник потурбувався і про енергозбереження, тому якщо навушники не під’єднані до смартфона понад 5 хвилин вони автоматично переходять в режим енергозбереження.

Щоб дізнатися рівень заряду кейсу достатньо зайти в застосунок Hey Melody та помістити в кейс хоча б один навушник.

ВИСНОВКИ

Oppo Enco Buds 2 — доступні бездротові навушники з гучним та басовитим звучанням, з керуванням, яке легко налаштовується через фірмовий застосунок Hey Melody. Вони можуть похвалитися чудовою автономністю на рівні 7 годин від одного заряду та швидкою зарядкою. Серед нюансів згадаємо тільки відсутність кабелю в комплекті та маркий корпус, а в решті характеристик до цих навушників немає претензій.

Читайте також:
Bloody M320: гарнітура з активним шумозаглушенням, процесором від Qualcomm та можливістю підключення кількох пристроїв одночасно
Сьогодні у нас на огляді гарнітура Bloody M320. Одного погляду на коробку достатньо, щоб зрозуміти її ключові переваги: стабільне з'єднання через Bluetooth v5.0, можливість одночасного під'єднання кількох пристроїв, наявність активного шумозаглушення, швидке заряджання і до 25 годин роботи від одног
18/04/2024
Набір ігрових аксесуарів Bloody в стилі Naraka: Bladepoint
Бренд Bloody вже давно зарекомендував себе на ринку ігрових аксесуарів і для більшості геймерів аксесуари від цього бренду давно знайомі, особливо через те, що часто можна спостерігати цілі серії пристроїв створених за мотивами найпопулярніших ігор, для прикладу не так давно Bloody презентували набі
31/03/2024
OPPO Enco Buds2 Pro: універсальні навушники з шумозаглушенням для дзвінків
Компанія OPPO 11 січня презентувала нові бездротові навушники Enco Buds2 Pro. Перше, що привертає увагу в цих навушниках — час автономної роботи та велика кількість фішок пов’язаних зі звучанням та дзвінками. Ці переваги стають ще більш значними, коли ми дізнаємося про ціну цих навушників. ДИЗАЙН
29/02/2024
Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?